26 de maig del 2009

Caminada de protesta per reclamar la nova línia d'ESO a l'IES Joaquim Bau

La decisió en ferm que la nova línia de primer d'ESO, a Tortosa, s'obrirà a l'IES de l'Ebre no ha fet defallir les famílies dels alumnes preinscrits a l'IES Joaquim Bau, l'altre centre públic que aspirava a l'obertura de la línia. Així, mentre ahir es publicaven les llistes d'admesos en cada centre, l'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) de l'IES Joaquim Bau va anunciar que han convocat, per avui al migdia, una caminada de protesta contra la decisió d'Educació. La concentració serà a dos quart de dues del migdia a la plaça de l'Ajuntament, des d'on caminaran fins als serveis territorials d'Educació, al carrer Providència. L'objectiu de l'acte és lliurar un document de protesta per les gestions realitzades per Educació durant el procés de preinscripció.

D'altra banda, el claustre de l'IES Joaquim Bau va emetre ahir una carta oberta, per manifestar el seu «desconcert i malestar» per la situació actual. El claustre afirma que en un primer moment se'ls va dir que el nou grup de primer d'ESO es crearia a l'IES Joaquim Bau, tenint en compte que era on s'havia produït la demanda de les 27 famílies. A la carta neguen que el seu centre siga «classista», i també que hi haja un acord que limite a dos el nombre de línies de diferència entre els dos IES. A més, el claustre reitera que si la directora dels serveis territorials d'Educació, Marian Rojas, no rectifica la seua decisió, «cal que plegui».


Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 26-05-2009 Pàgina 8

40 comentaris:

  1. En la meva opinió trobo correcta l'actuació del BAU i me n'alegro de que continuïn amb la seva posició, considero que estan defensant de forma correcta i de l'única forma que poden tant el seu centre com a les famílies a les que s'ha ignorat totalment.

    Jo no entenc encara com la senyora Rojas no ha recapacitat, i ha intentat arribar a un acord amb una mica de cap i peus,i continua amb la seva posició que pareix més de l'antic règim que de cap altra cosa.

    ResponElimina
  2. Portarà cua això. Ja voreu, ja, que bé mos ho passarem...

    ResponElimina
  3. La caminada, un èxit!
    Els intents del govern per a prohibir-la, un fracàs!
    Els motoristes espietes, un paissatge pintoresc!
    Els alumnes, exemplars!
    Los mestres, coherents!
    I els pares, perseverants fins al final!

    ResponElimina
  4. Quan va parlar l'EBRE, vau dir ara on van estos?

    Si parla el BAU, tot correcte.

    Aixó es diu classisme!!!!

    Intentents del govern per prohibir-la, ja, ja que bo , ta sortit la vena antisistema.

    Si, si, un èxit, en traure els fills a passejar

    No se si ho passarem be, però no calia que tindre el circ muntat a la plaça del bimil·lenari, ja estem fent tots el pajaso.

    Molt bé Jordi ZONIFICACIO

    ResponElimina
  5. Mirant totes les noticies sobre aquest tema hi ha una que ma ficat els pèls de punta.

    Que en 1 ESo en el BAU, suspenen a la majoria dls xiquets NEE.

    Però no són aquests els que necessiten més suport?

    Ja le pareix bé al AMPA aquesta dada?

    Que opines tu Núria, la valedora universal dels drets humans?

    ResponElimina
  6. Jo no cal que opini.
    Vostè mateix se retrata en los seus comentaris.

    ResponElimina
  7. Paco, no pergues los nervis, que la teua ortografia se'n ressentix. Ja se veu que estàs crispadet. Pren-te una tila, ara que ja s'ha acabat la jornada de funcionari que tens. No sé a qui anomenes "pajaso" (sic), ni que entens tú per la paraula "classisme", ni sé que te que veure lo tema dels xiquets NEE, que tan bé coneixes, en tot això. Poquet a poquet estàs caient ben baixet, Paquet.

    ResponElimina
  8. Si estic de tranquil, per cert estic en paro!!!! i per aixo tinc més temps per llegir.

    Potser els nervis els perds tu Krupp, o el funcionari ets tu,

    Quan no te interessa, no opines

    ResponElimina
  9. zonificacio, zonificacio, zonificacio
    zonificacio, zonificacio, zonificacio
    zonificacio, zonificacio, zonificacio


    JA!!

    ResponElimina
  10. Pos si que t'aixeques tard de dormir!!! Tens raó, quan no m'interessa, no opino.
    Més que zonificació, haurieu de dir zombificació.

    ResponElimina
  11. zonificacio, zonificacio, zonificacio
    zonificacio, zonificacio, zonificacio
    zonificacio, zonificacio, zonificacio


    JA!!

    ResponElimina
  12. Zonificació si però amb consens de tots els implicats (centres educatius, pares d'alumnes, Ajuntament...). No com a mi me sembla i opino perquè sóc el director d'un centre educatiu i em passo per l'arc de triomf els drets dels pares dels alumnes, obligant-los a anar a un centre determinat per collons.

    A més no per molt repetir una paraula tenim la raó. Només estem demostrant un comportament infatil

    ResponElimina
  13. EStic d'acord, amb consens, sobre tot.

    Pos, llavors anem a parlar, fiquem-lo damunt de la taula.

    I tu com a director haries de ser dels primers, donar exemple.

    Per cert, a l'EBRE hem pareix que també hi han alumnes que també anirien "per collons" si fos a l'inreves, no?

    Potser la decisió garantia drets que estan per sobre del ja descrit,que opines pedregal?

    ResponElimina
  14. Es més si tanta zonificació i tanta igualtat d'alumnes volen tenir que reparteixin també els alumnes dels cicles i veuràs com s'aguanta tot això, per cap banda.

    Es parla de classisme, quan el que es vol es incorporar al centre uns alumnes que s'han preinscrit en aquest centre, no s'està fent fora ningú. El que si que s'està intentant fer per part de la senyora Rojas és obligar-los a anar a un lloc on no havien triat amb la seva decisió arbitrària i sense sentit ja que la línia s'ha de fer nova i tant és on s'obri.

    Respectem la decisió dels pares, és el més coherent.

    ResponElimina
  15. Sic

    m'oblidat les cometes de "director"
    pedregal

    ResponElimina
  16. Fancesc,
    podries explicar les raons per les quals demanes la zonificació? Et veig molt entusiasmat amb aquesta idea però jo no hi veig els seus avantatges.

    No deus conèixer la LEC. Amb aquesta nova llei es dona una certa autonomia als centres per definir i portar a bon terme el seu projecte educatiu. Si aquest projecte educatiu resulta atractiu per als pares, perquè no l'han de poder elegir i els han d'obligar a portar els seus fills a un altre centre?

    ResponElimina
  17. OTTO
    De quin dret de la majoria d'uns pares sobre el dret d'una minoria de pares?

    Això és la politica de amteriors regims

    ResponElimina
  18. La autonomia de centres ja funciona en l'actualitat.

    Pero la LEC en els primers articles parla d'una educació en l'equitat i la cohesió i que és la administració qui garenteix el recursos tant fisics, com humans així, com el mapa educatiu, es a dir, on van els centres, que enseyament es fan, i la
    distribució.

    Per aquest motiu tens dos centres de ESO a Tortosa, que harien de ser equilibrats i harien lde promoure la cohesio social i ser corresposables de tots els estrats socials


    Ultimament estic molt lector

    ResponElimina
  19. Casi no fa falta ni contestar-te francesc.

    A veure si fos tant democràtica la cosa s'hagués fet cas del consell d'escolarització que allí sí que es va votar i a petició de la senyora Rojas recordem-ho.

    També s'hagués pogut intentar trobar una solució intermitja com crear dos línies i si no es pot mirar el que volen aquestos 26 pares que diria que es el que es fa en democràcia mirar el que vol la majoria dels que estan en la mateixa situació.

    ResponElimina
  20. Jo de director et puc assegurar que no en sóc, però el debat no pot anar endavant si la senyora Maria Angeles imposa el seu punt de vista personal per sobre dels pares que lliurement han triat un centre on enviar els seus fills. Quin problema hi ha amb això?

    Volem equilibrar dos centres un amb 1.400 alumnes (l'Ebre) i l'altre amb 900 (el Bau) on està el tan cacarejat equilibri? Fins on arriba la meva curta intel·ligència equilibrar és que dues coses desiguals s'atancin no que la més gran es faci més gran i la petita més petita.

    A un (l'Ebre) s'hi fan gairebé tots els mòduls de les Terres de l'Ebre a l'altre només un (el d'Hostaleria) on està l'equilibri?

    Com podem acusar un centre d'elitista (el BAU) quan fa només nou anys tenia 60 alumnes a 1er d'ESO i després d'un esforç extraordinari del seu equip docent ha més que duplicat el nombre amb esforç, treball i dedicació, sense mirar cap a d'altre lloc que l'interès de l'alumnat i els seus pares on està el problema?

    On queda la tan publicitada autonomia de centre si al primer cop des de dalt i per collons ( no trobo cap altra paraula més adient per això)s'imposa el trasllat forçós i contra la voluntat dels pares d'un grup de 27 alumnes a un centre que no l'han triat com a primera opció.

    Això és democràcia? això és respecte a la llibertat de tria dels pares?

    Jo crec que tot lo demés és intentar marejar el personal amb guerres entre centres que no porten enlloc, més que a tapar les vergonyes polítiques d'una directora territorial que de gestió en sabrà molt però de tractar amb cura i respecte a uns pares n'hauria d'aprendre i molt.

    ResponElimina
  21. Crear dos linies és una sol·lució teorica, pero saps perfectament inviable.

    Que et penses que només passa això a Tortosa?

    Et pots imaginar la quantitat de grups nous que s'haurien de obrir a Catalunya?

    Com ja vaig dir, a lo millor
    solucionem el paro........

    I per el tema dels cicle si vols obrim un altre fil de debat, cap problema

    ResponElimina
  22. A les terres de l'ebre hi ha un munt de centres de secundària que fan cicles, només s'ha de tindre ganes de fer-los i demanar-los.

    Aquest era l'objectiu de la LOGSE, tots l'ensenyaments a tots els centres de secundària.

    L'error va ser donar l'opció als centres a fer-los o no

    ResponElimina
  23. Benvolgut Francesc no em dius res de l'equilibri.. Explica-m'ho per favor....

    ResponElimina
  24. La democràcia no és fer prevaler els drets d'una majoria sobre els drets d'una minoria, i si no voleu entendre-lo jo ja no puc fer més.

    Si aquests drets entren en conflicte hauren de decidir utilitzant altres parametres de rang superior, per que damunt del dret de triar centre esta el dret a l'educació publica, gratuita, i integradora (LEC)

    ResponElimina
  25. Molt fàcil, quants cicles ha demant i ha conservat el BAU, en els últims anys?

    Per que no van dimitir si van demanr tants cicles i no els van fer cas?

    No tinc les respostes, potser hauries de preguntar en el BAU

    ResponElimina
  26. i per últim una pregunta reflexió, alguna persona ha preguntat si TOTS i ,he dits TOTS, el pares estan en contra de la decisió presa per educació?

    ResponElimina
  27. no m'has contestat en la nova manera d'equilibrar que té la Rojas? que tè d'equilibri això? Això es diu segrestar la voluntat d'uns pares...

    ResponElimina
  28. Segrestat la voluntat, de quins pares, els del BAU, o amb el cas de defenses els de l'EBRE,no?

    Si per més que us raonent, sempre esteu donant voltes a la mateixa idea.

    Ara contestam tu, jo almenys et vaig donant arguments.

    Ara em tornaràs a costesta allò de, si però la majoria..........

    i tornarem a començar.........

    ResponElimina
  29. Francesc si algun dia ets pare i et trobes en la mateixa situació però a l'inrevés que faràs?
    I deixa de marejar la perdiu amb majories o minories. Si un pare lliurement vol enviar el seu fill a un centre públic quina raó lògica hi ha per impedir-ho?
    Creus que les totes les persones que han anat avui estaven manipulades? per qui? i tu no creus que a l'Ebre no us manipulen?

    ResponElimina
  30. i si no te queda clar te puc explicar lo de l'equitat.

    Com s'ha dit el BAU va estar en 60 alumnes, en aquella epoca per es van passar alumnes de l?EBRE al BAU, precisament pel mateix d'ara, perl'EQULIBRI dels dos cenres, i no es va segestrar la decisió de cap pare.

    I ara per que si es segresta?

    ResponElimina
  31. Si jo fos pare d'alumne de l'EBRE, i el grup donat al BAU, tu que em diries? que calle per que som menys?


    Per favor.

    ResponElimina
  32. tens raó en això francesc, la democràcia només és una dictadura de majories.

    no és vàlid l'argument que 26 són més que 8 per a obrir la línia a l'ies Bau.

    ResponElimina
  33. Paco, ja me diràs quin interés particular tens tú en tota esta història. Perquè per molt parat que estigues, per a passar-se tota la tarde donant la murga aquí s'ha de tenir un interés molt particular o ser un freakie de cuidado.
    Ja me perdonareu lo cinisme.

    ResponElimina
  34. Per això quan es convoquen eleccions surt de President de la Generalitat el que ha tingut menys vots, a Operación Triunfo guanya qui menys vots rep, Espanya va quedar segona a Eurovisió perquè va treure el segon pitjor resultat en vots, etc.. No és veritat?

    Una mica de serietat senyors, que les majories són les que són ens agraden o no, ¿o volem canviar les regles de joc quan ens convé?

    ResponElimina
  35. Ah, m'oblidava i per això quan el Consell d'Escolarització va emetre el seu vot negatiu envers l'Ebre, les autoritats competents van dir que no valia.... oh, quina pena...

    I no em treieu el tema de que la regidora pel fet ser professora a l'IES BAU no podia votar, perquè llavors també direm que el marit de la Rojas hi treballa a l'Ebre ( a l'igual que ella) i també podríem dubtar de la seva imparcialitat o tornem al tema anterior que hi ha imparcialitats de primera i de segona?

    Més serietat i menys collonades valga'm Déu.. I com diria ma iaia: "la rabosa quan no arriba al raïm diu que està verd"...o en castellà "el cerdo y el ladrón creen que todos son de su condición..."

    ResponElimina
  36. Estic d'acord amb els que defenseu el vot majoritari. Això és el que em van dir que significava una democràcia: es pregunta, i el que vol la majoria guanya. Serà més o menys just, però és així. No obstant crec que és molt millor que el feudalisme, on una persona fa el que vol sense tenir en compte l'opinió dels ciutadans.
    Com bé es diu, es parla d'equilibri, equitat... jo no en soc una entesa del tema, però crec que pedregal ha expressat molt bé que de moment "gunaya" l'Ebre. Igualment aquesta no és la qüestió, sinó que si la majoria de pares demanaven plaça al bau i la línia s'havia de crear nova, perquè no s'ha escoltat als pares? i si, 28 són més que 8 a tot arreu. Aquesta és la meva pregunta i esperaria que algú me la pugués contestar raonablement, per poder entendre aquesta decisió.

    ResponElimina
  37. En nom de qui exercia el vot el director del Bau?.

    Si no ho saps. Pregunta li com funciona el sistema de votació de la comissió. I a qui representava en aquella votació

    ResponElimina
  38. I la senyora Rojas a qui representava?

    ResponElimina
  39. Kruppito

    Amb els teus comentaris, es veu com penses.

    Quan t'argumenten, respons amb "para de donar la murga".

    Jo d'interesos no tinc, només sóc la veu de la teva conciencia, donat que tú si que tens interessos, i a més a més no argumentes res, només descalifiques i fas atacs personals , bonics arguments!!!

    Amb KIba i pedregal haurieu de fet uan retirada com la Núria, per que vos estan acalentat les orejes.
    Jo us he respos totes les preguntes amb arguments, vatros no contesteu les meues, i si lo feusin arguments.

    "No hay más sordo que el que no quiere oir"

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta