26 d’octubre del 2009

Primera manifestació a Tortosa i Roquetes contra el tancament de la planta de Lear


Aquesta tarda ha tingut lloc la primera de les manifestacions convocades pels treballadors de la planta Lear de Roquetes, que preveu un expedient d'extinció de l'ocupació per a 518 treballadors. Els mitjans estan parlant d'un miler de persones manifestant-se pels carrers de Tortosa i de Roquetes, tot i que podria haver-ne més. La imatge correspon al pas de la manifestació per l'avinguda Colom, al barri de Ferreries, on s'han pogut escoltar crits demanant la dimissió del president de la Generalitat, així com reclamant a José Montilla que "done la cara" per evitar el tancament de la fàbrica. La marxa ha començat a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa i recorre uns dos quilòmetres, fins a la població veïna de Roquetes. La manifestació ha comptat amb la participació dels alcaldes de Tortosa, Ferran Bel (CiU) i de Roquetes, Francesc Gas (ERC), a més d'altres polítics de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona. El lema de la manifestació ha estat 'No al tancament de Lear, volem faena'. L'assemblea de treballadors de Lear a Roquetes va aprovar la setmana passada un ampli calendari de mobilitzacions per rebutjar el tancament de la fàbrica. A més de la manifestació d'avui, cada dia es faran concentracions a la porta de la planta i assemblees de treballadors fins al dissabte, dia 31 d'octubre, amb la convocatòria d'una manifestació, també a Tortosa, que els sindicats esperen que siga multitudinària.

Totes les notícies sobre el conflicte de Lear Roquetes, a El Punt.



Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

5 comentaris:

  1. gustau,la foto es fosca de collons,si hagueses baixat al carrer amb la llum dels aparadors d'ALADO no t'hagues calgut el "flash! (Gordon?)

    ResponElimina
  2. El flash a tanta distància no serveix de res, el millor es posar una ISO ben grossa (800 o 1600) i si es pot recolzar la camera en algun lloc.

    ResponElimina
  3. Se sap a quina hora serà la manifestació del dia 31?

    ResponElimina
  4. La manifestació del 31 es a les 11:30 a la plaça del carrilet.

    A ferreries, (i a Tortosa en general) el problema de il.luminació es tan greu, que la foto no hi ha qui l'arregle.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta