11 de novembre del 2009

500 treballadors de Lear protesten davant del Parlament de Catalunya i de la Generalitat


Uns 500 treballadors de la planta de Lear a Roquetes s'han manifestat aquest matí davant del Parlament de Catalunya, a Barcelona, per reclamar a la classe política del país un esforç per evitar el tancament de la planta anunciat per la multinacional nord-americana, així com per aconseguir més inversions i nous llocs de treball per a les Terres de l'Ebre. Segons les agències de notícies, en la concentració s'han pogut veure pancartes amb lemes contra el tancament de Lear, però també consignes reivindicatives com Volem viure, no sobreviure, i crítiques als polítics, com Moltes promeses i poques empreses. De fet, els manifestants han cridat proclames com Les Terres de l'Ebre també són Catalunya, i poc després de començar la concentració també han pogut intercanviar algunes paraules amb el diputat Oriol Pujol (CiU), el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, un diputat d'ICV, i el diputat deltebrenc del PP, Joan Bertomeu. En aquest sentit, el PP ha informat que ha presentat una moció que es debatrà demà al Parlament, i que proposa mesures de xoc per encarar la greu situació econòmica actual. Una de les propostes del PP es refereix a la planta de Lear i a les Terres de l'Ebre en general. A banda, sis membres del comitè d'empresa han entrat al Parlament i s'han pogut reunir amb la consellera de Treball, Mar Serna, que ha garantit que el govern ja ha exigit a Lear més documentació sobre el seu pla social. D'altra banda, els manifestants han escridassat Serna i també al president de la Generalitat, José Montilla, ja que creuen que no han fet tot el possible per salvar la planta de Roquetes. En aquesta línia, Montilla ha reconegut avui que el Govern no pot fer res per evitar el tancament de Lear. Al migdia, els treballadors s'han dirigit a la Plaça Sant Jaume, per seguir la protesta davant del Palau de la Generalitat.





Foto: PP de Catalunya

+Més informació:
-La plantilla de Lear Roquetes demana davant del Parlament un esforç als polítics per evitar el tancament de la fàbrica (ACN)
-Unos 500 trabajadores de Lear se concentran ante el Parlament (La Vanguardia)
-El Govern reconeix que no pot evitar el tancament de Lear a Roquetes (Europa Press)

+Més informació a El Punt:
-«Quin futur ens espera?»
-Protesta a Barcelona
-Mora lamenta que no el convidessen a la reunió
-Tortosa reclama un milió
-La negociació de l'ERO de Lear entre sindicats i empresa està bloquejada

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera.

5 comentaris:

  1. mare de deu, bertomeu a la foto,

    alerta que este es capaç de vendre-us una fàbrica de llençols com va fer a deltebre en les eleccions del 2004

    quina por!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Pos a la qui el mira sembla que de por no n'hi fa gens, esta encantada.

    ResponElimina
  3. Una foto amb molta mala llet,si sinyor,Gustavin que tas paso!

    ResponElimina
  4. Montilla també ha dit avuí que està en contra de les llistes obertes perquè la gent (que per lo general deu ser tonta i no deu tindre capacitat) podría posar gent al davant de tot que no serien prou capaços.
    I ell, que ha estat posat a dit pel Zapatero, es creu capaç?

    ResponElimina
  5. JOTA TORTOSINA 1967

    “Tortosa, ciutat famosa,
    que ans tenia set portals
    i una historia molt gloriosa,
    plena de fets immortals,
    avui gemega, plorosa,
    perque no es guanyen jornals”.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta