11 de novembre de 2009

Tortosa abocarà 13,6 milions a fer les piscines i la nova façana de l'estadiL'Ajuntament espera autofinançar el projecte, ja que calcula que passarà dels 1.500 abonats actuals a més de 3.500.

Més d'un any després de l'adjudicació de la redacció del projecte, l'alcalde de Tortosa va presentar ahir el disseny definitiu de les noves piscines i del complex d'aigua i salut. Finalment, a més de les noves piscines i del complex d'aigües, també han previst la construcció d'un edifici annex en què es podrà instal·lar un restaurant, així com un pàrquing subterrani amb 62 places, que quedarà connectat amb l'aparcament subterrani de la plaça Joaquim Bau, amb 240 places més. De fet, l'Ajuntament ha projectat també la reurbanització de la plaça, una nova zona de vianants que s'endinsarà a les instal·lacions esportives amb la desaparició de l'actual avinguda de l'Estadi. Les obres, que s'adjudicaran cap al febrer, costaran uns 13,6 milions i duraran uns tres anys.

Ferran Bel va donar a conèixer ahir el disseny final d'un dels seus compromisos electorals més importants. Amb el projecte definitiu sota el braç, l'alcalde de Tortosa va demostrar que es poden renovar les piscines i ampliar les instal·lacions esportives municipals sense haver d'enderrocar el velòdrom ni haver de recórrer a l'externalització de la gestió. Bel va recordar que el nou complex d'aigua i salut estarà gestionat per l'empresa municipal Tortosasport, i que els 1.500 abonats actuals a la piscina poden ser més de 3.500 quan les instal·lacions estiguen a ple rendiment. Segons Bel, els usuaris han de ser els fonaments de les noves piscines, ja que les tarifes seran «molt competitives». De fet, l'Ajuntament ha calculat uns ingressos anuals que permetran que Tortosasport puga autofinançar el projecte, que costarà uns 13,6 milions d'euros, tres milions i mig més del previst inicialment.

L'alcalde va reiterar que l'operació de dret de superfície que han programat per avançar el finançament necessari «no té res a veure» amb una hipoteca sobre els terrenys de l'estadi municipal, com ha advertit el PSC. «Si l'Ajuntament hagués volgut construir les noves piscines sense generar cap ingrés, no ens les podríem permetre», va dir. Segons Bel, l'operació de dret de superfície dels terrenys de l'estadi és la mateixa que es va fer per construir l'accelerador lineal de l'hospital de Jesús, i molt possiblement el que caldrà fer per finançar el nou hospital de Tortosa. Altres ingressos addicionals podran arribar pel lloguer dels diferents espais de l'edifici administratiu que transformarà completament l'actual façana de l'estadi. Per exemple, en lloc de fer una concessió, el govern municipal ha previst que Tortosasport puga llogar uns 400 metres dels baixos del nou edifici, perquè s'hi instal·le un restaurant.


Piscina polivalent


En total, el nou equipament ocuparà una superfície de 13.126 metres quadrats, i el projecte es farà en dues fases, ja que han preferit no afectar el funcionament de la piscina coberta actual. En la primera fase de les obres, que durarà entre 18 i 20 mesos, es farà la nova piscina coberta, de 52x25 metres, que tindrà grades fixes i mòbils amb una capacitat màxima per a 300 espectadors. El terra de la piscina també serà mòbil, ja que s'ha dissenyat una instal·lació «molt polivalent», segons va destacar l'arquitecte Lluís Alonso. Així, a més de la piscina de 50 metres, també es podran habilitar tres piscines de 25 metres, «per poder fer natació i qualsevol altre ús lúdic». En aquesta primera fase també es farà una sala per fer activitats dirigides, aeròbic, spinning, una ludoteca i el nou edifici annex, que tindrà façana a la també renovada plaça Joaquim Bau, i on a més del bar restaurant també hi podrà haver oficines i una zona comercial. De fet, l'edifici annex tindrà uns 2.000 metres quadrats, i té un disseny «molt flexible, per poder emplaçar-hi qualsevol tipus d'ús», va remarcar l'arquitecte. En la segona fase de les obres, amb una durada de 12 mesos, l'actual piscina coberta serà substituïda per les noves zones d'hidromassatge, l'àrea d'estètica i dues pistes de pàdel.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 11-11-2009 Pàgina 10

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta