7 de desembre del 2009

El circuit de gimnàstica del parc de Tortosa té els plafons informatius en quatre llengües, però no en català


L'Ajuntament de Tortosa avança en la rehabilitació integral del parc municipal Teodor González, un projecte finançat amb el fons estatal d'inversió local (FEIL) que ja encara la seua recta final. En les últimes setmanes han instal·lat el nou enllumenat; una segona zona de jocs infantils al passeig central; la pista de bàsquet a la zona on hi havia el circuit infantil de trànsit; i un circuit de gimnàstica a l'aire lliure, al costat del Llac Vell. Precisament, la sorpresa ha estat veure que aquest circuit de gimnàstica té els plafons informatius en quatre llengües (italià, anglès, alemany i francès), però que als cartells no hi ha cap frase explicativa en català o en castellà. En un primer moment vam voler pensar que es tractava d'alguna iniciativa promoguda per l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI), per aprendre llengües estrangeres al mateix temps que fas una mica d'esport. O potser és que volen presentar el circuit d'esport i salut com una infraestructura turística. Però la realitat és que als plafons no hi ha cap logotip de l'EOI. Els plafons estan en estranger, i el que és més greu és que potser en algun parc d'Itàlia hi deu haver els cartells en català i en castellà que havien de vindre cap a Tortosa. La resposta que han rebut alguns veïns que ja s'han queixat és que els cartells tenen uns dibuixets explicant com es fan els exercicis, i que amb això ja n'hi ha prou per entendre-ho. Però els responsables d'aquesta errada haurien de saber que potser amb això no és suficient, sobretot tenint en compte que els usuaris d'aquest circuit de gimnàstica seran gent gran, i que els exercicis físics fets de forma incorrecta poden provocar importants lesions musculars.

14 comentaris:

  1. què fort!!

    ResponElimina
  2. S'han de canviar, entenc que es un error, però no entenc que ningú dels que va fer la demanda no se'n doni compte, suposo que no es va fer expressament. El parc està quedant bastant bé, a veure si es rectifica aquest error.

    ResponElimina
  3. No es coña,quan es fea lo pont del Mil.lenari,al que avui el la Casa de l'Aigua,va apareixer una senyal noveta de trinca amb "Moscu 12500" vaig anar amb cotxe a fotrela..i habia desaparegut.

    ResponElimina
  4. Aclareix-te'n...
    "Els plafons estan en estranger" ... pero si dius que estan en anglès?!

    ResponElimina
  5. Surrealista ... només falta en tamazigh, urdu i ucrainés. Almenys són llengues parlades per tortosins!

    ResponElimina
  6. Be, si mes no ha servit per a comprovar com a Italia ( al menys en aquest cas ) posen quatre idiomes i no posen l'espanyol, tot i ser la segona llengua més parlada del mon. No hi busqueu segones, eh?

    ResponElimina
  7. Al monolit de la cruilla Diagonal/Passeig de Gracia,a Barna,dessitgen Bons Nadals a tot hom,menys als que parlen espanyol...i tutti contenti,surrealiste,no?

    ResponElimina
  8. Simplement un error. Surrealista seria veure surrealisme en una cosa tan vulgar com un simple error de recepció de material.

    ResponElimina
  9. A Major de Gracia si que feliciten es espanyol, i en euskera i gallec també.

    ResponElimina
  10. ACTUALITZACIÓ: Ahir dimarts, el nou circuit de gimnàstica del parc municipal de Tortosa estava tancat al públic. Havien posat tanques per evitar l'accés de la gent i els plafons explicatius de cadascun dels exercicis estaven tapats amb cartrons.

    ResponElimina
  11. Ricard Forés s'ha oblidat de posar-ho en català, que fort no?

    ResponElimina
  12. Suposo que és un error de l'empresa contractada per fer aquesta feina. No crec que el consistori tingui la culpa. Quan arribin els cartells corresponents ho obriran és de suposar.

    Salut !!!

    ResponElimina
  13. Fores... ara esta pendent de veure si cobrara la paga doble i poca cosa més, pobre noi.Be lo de pobre es un dir.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta