9 de desembre del 2009

L'alcalde d'Amposta reobre el debat sobre la capitalitat oposant-se al nou mapa de vegueries


L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), ha tornat a obrir el debat sobre la capitalitat de la vegueria de les Terres de l'Ebre, tot qüestionant el nou mapa de vegueries, ara que la Generalitat ha anunciat que el 5 de gener aprovarà l'avantprojecte de la llei que ha de permetre la nova divisió territorial de Catalunya. Les declaracions de Ferré, que ja han estat criticades pel PSC, van ser dissabte durant els discursos a la 22a Diada de la Comarca, en el marc de la Fira de Mostres d'Amposta, i amb el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, com a convidat d'honor. Així, a més de criticar la política urbanística que Política Territorial està imposant als municipis de l'Ebre, Ferré va dir que no li ha agradat "el mapa de la vegueria de les Terres de l’Ebre que s’ha publicat aquests dies a la premsa". A més, va afegir-hi que des d’Amposta "s’hi oposaran". En aquest sentit, alguns dels presents a l'acte han interpretat que Ferré estava afirmant que no acceptava que Tortosa fos la capital única de la futura vegueria, i que l'Ajuntament d'Amposta només hauria acceptat, com a mal menor, una capitalitat compartida. Ja durant el seu discurs, Nadal li va contestar que es pensava que aquest tipus de debats ja estaven superats al territori, i que la voluntat de la Generalitat és tirar endavant la divisió territorial de Catalunya, i potser creant la vegueria de les Terres de l'Ebre en primer lloc.

Foto: Diari de l'Alcalde

Més informació:
-FIRA AMPOSTA: 22ena DIADA DE LA COMARCA DEL MONTSIÀ (La Via Augusta)
-Amposta vs Tortosa, un altre cop (Manel Zaera)

15 comentaris:

  1. El que ell no sap que entrar ara en aquest discurs, li fa mes mal que be...

    ResponElimina
  2. Sense discutir els drets que pugui tenir cadascú, o que cregui que té, està passant alguna cosa a Amposta que desconeixem i que faci necessari desviar l'atenció?

    O és que tot funciona tan i tan bé que els seus polítics es poden dedicar a la teologia especulativa?

    Disculpeu el to sarcàstic, perquè és que en aquesta vida tot es pot discutir, és clar, però certes discussions...

    ResponElimina
  3. Molt desafortunada la proposta de l'alcalde d'Amposta, que segueix les tesis estèrils, en aquest aspecte, del seu predecessor.

    ResponElimina
  4. Convergencia,com sempre, fidels a ficar pals a les rodes

    ResponElimina
  5. Pos si Lluis , dons el seu predecessor ja te prou feina....

    ResponElimina
  6. Em recorda la història de Plutó i Caront.
    Primer només era Plutó, 1930, el novè planeta.
    Al 1978 ja hi era Caront, amb un octau del pes de Plutó i la meitat de diàmetre. El seu orbitar conjunt, a la mena d'un sòlid rígid, ha fet que se'ls considerés, recentment, un planeta doble.
    La resta l'haureu de llegir a la Viquipèdia. O esperar que els satèl·lits terrestres hi arriben, ja que ara la visió que tenim és des de la Terra, que dona voltes al Sol.

    ResponElimina
  7. Muy profundo, si señor !! ME LO EXPLICA ?

    ResponElimina
  8. Quines declaracions més poc oportunes! així, sínque arribarem lluny a estes terres. ara, sol faltaria que Gandesa i Mora també demanessen la cocapitalitat per a enviar-ho tot a fer punyetes.

    ResponElimina
  9. La meva que sigui de recapte..!

    ResponElimina
  10. Ho sabia,lo Mc Calan es Colombiano!

    ResponElimina
  11. De fet va ser inoportú quasi tot el seu discurs. Es nota que CiU està a l'oposició a Catalunya i no pot triar massa a l'hora de portar càrrecs per als actes oficials.
    Torno a dir el mateix que deia al meu blog: La capitalitat es guanya, no es pot impossar!

    ResponElimina
  12. Pee, potser que a Suïssa hagis menjat molta “fondue” però veig que no tens ni idea del que es la coca de recapte...

    ResponElimina
  13. Esta vist que lo sentit de l'humor lo tens al....aixo mateix!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta