31 de desembre del 2009

L'alcalde de Tortosa defensa l'externalització de part de l'EMSP i fa un toc d'atenció a Esquerra


Bel atribueix a «dinàmiques del partit» el rebuig del president local d'ERC.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va sortir ahir al pas de les crítiques que el grup del PSC, però també l'executiva local d'ERC, han fet a la imminent externalització el 49% de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). Bel va afirmar que l'operació s'aprovarà al gener, però que no serà cap privatització, ja que l'EMSP seguirà sent pública. A més, va atribuir l'oposició d'ERC, soci de govern de CiU, a la «dinàmica interna del partit», i va instar els republicans a governar amb «seriositat».


Aquest cop el grup municipal del PSC ha aconseguit clavar una punxa entre la carn i l'ungla del govern de CiU i ERC. El socialista Joan Sabaté destapava dilluns que l'Ajuntament externalitzarà el 49% de la gestió de l'antiga empresa d'aigües i que l'EMSP, «la joia de la corona» del consistori, serà controlada –en part– per una empresa privada. El mateix dia, la presidenta de l'EMSP i portaveu de CiU, Meritxell Roigé, confirmava l'operació, tot i que advertira que l'Ajuntament continuarà mantenint «el poder de decisió» respecte a l'empresa. Però el grup majoritari del govern no s'esperava la reacció pública de l'executiva local d'ERC, que és contrària d'entrada a la privatització del 49% de l'antiga empresa d'aigües.

El president d'Esquerra a Tortosa, Felip Monclús, va dir a El Punt que els dos regidors republicans, Ricard Forés i Valentí Marin, no els van poder convèncer en una primera reunió «urgent» de l'executiva local, que havia convocat abans de les festes de Nadal. A més, va anunciar una «greu confrontació» si CiU opta per tirar-ho endavant sense ERC. Finalment, Monclús va recordar que la privatització de l'empresa d'aigües no figura en el pacte de govern que van signar el 2007.

«Com moltes altres coses», li va respondre ahir l'alcalde de Tortosa, que va recordar que CiU i ERC han tirat endavant alguns projectes que tampoc no estaven inclosos en el pacte de govern. Així, Ferran Bel va remarcar que a Tortosa «Esquerra ha demostrat una responsabilitat de govern que encara no ha demostrat en altres llocs», i va afegir-hi que està convençut que els regidors republicans actuaran amb «seriositat» i «coherència». Bel va atribuir l'oposició manifestada pel president local d'ERC a les «dinàmiques internes del partit», i va lamentar que Monclús no contactés amb ell per ampliar la informació, si no havia pogut parlar del tema amb els regidors republicans. De fet, la polèmica sobre l'EMSP ha esclatat amb el portaveu municipal d'ERC, Ricard Forés, de vacances.




D'altra banda, Bel va assegurar que l'operació d'alienació de l'EMSP només busca introduir un «soci tecnològic» a l'empresa d'aigües, per millorar la xarxa i aconseguir que l'empresa tinga més beneficis. L'alcalde va detallar que l'empresa que aconsegueixi la concessió, per 25 anys, s'endurà el 49% dels beneficis, però que l'Ajuntament rebrà més diners dels que actualment rep de l'EMSP. «A més, al final les accions sempre seran de l'Ajuntament; es garanteixen tots els llocs de treball, i la factura de l'aigua no pujarà més que quan governava el PSC», va afirmar Bel. Finalment, l'alcalde va dir que han negociat les condicions prèvies de l'operació amb diverses empreses, i que una de les quals és Sorea, del grup Aigües de Barcelona (Agbar).

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 31-12-2009 Pàgina 8

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta