24 de gener del 2010

2.000 persones es manifesten a Ascó contra l'MTC


Entre 1.500 -segons els Mossos d'Esquadra- i 2.000 persones -segons l'organització- s'han manifestat aquest matí pels carrers d'Ascó en contra de la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Amb lemes com "Ascó, Catalunya diu que no", també han demanat la dimissió de l'alcalde del municipi, Rafael Vidal (CiU), que dimarts ha convocat un ple extraordinari per aprovar la candidatura d'Ascó a rebre els residus de totes les centrals nuclears espanyoles. En aquest sentit, el govern del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha anunciat que aquesta tarda iniciarà un tancament de protesta a la seu de l'ens comarcal, almenys fins dimarts després del ple extraordinari, amb l'objectiu d'evitar l'aprovació de la candidatura d'Ascó per rebre l'MTC.

Segons ha informat Europa Press, els manifestants han fet un recorregut d'uns 15 minuts, des de la Rambla de Catalunya fins a la porta de l'Ajuntament, on han corejat consignes en contra del cementiri nuclear i han mostrat les seues pancartes. La majoria dels manifestats, però, no són ciutadans d'Ascó, tenint en compte els autobusos organitzats i cotxes particulars que havien arribat a la població, i que estaven estacionats a l'entrada del poble. Així, hi havia manifestants de poblacions veïnes com Flix, però també de l'Ametlla de Mar i del Priorat. De fet, més de 100 associacions han donat suport a la protesta, segons ha explicat a Europa Press el portaveu de la Coordinadora Anticementiri Nuclear a Catalunya (CANC), Sergi Saladié. Entre les personalitats polítiques que han assistit a la manifestació hi havia el president d'ERC, Joan Puigcercós, que ha reclamat un pronunciament "clar i nítid" per part del Govern de Catalunya. Així, ha anunciat que dimecres Esquerra li plantejarà la pregunta al president José Montilla, en el marc de la sessió de control del Parlament. Per la seua banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat que el Govern ha de "fer tot allò possible" per evitar que el cementiri nuclear s'instal·le a Catalunya.


Foto: Lluís Comí
[marfanta.com] 24-01-2010 [Actualitzat a les 16:57]

58 comentaris:

  1. Voleu dir que només erem el doble dels que erem a la Llanterna l'altre dia? si us plau una mica de seriositat!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. No és veritat, hi havia entre 3000 0 5000 persones que no volem esta inmúndicia radioactiva.

    ResponElimina
  4. La Marfanta:
    "Entre 1.500 -segons els Mossos d'Esquadra- i 2.000 persones -segons l'organització"

    Reyes:
    "Com a mínim hi hagut 3000 persones".

    2teixidor:
    "hi havia entre 3000 0 5000 persones"
    ( que suposo que ve a dir 4000 )

    I la meva opinió, veient el vídeo que ha penjat Reyes al seu bloc Fot Angunia, em decantaria més per 1500 que per 2000.
    Total, el de sempre. Mira que es fàcil comptar 2000 persones( cent amunt cent avall )

    ResponElimina
  5. Que trobeu xeics, que Montilla ens vendrà?
    Hem canviat un nano per un altre?
    O és que a més de Parlament tenim cagadera?
    Serveix per quelcom a banda de ser un cruel espectacle de mesquineses?
    Ja que, segons els càrrecs del PSOE, a banda dels p. ajuntaments i els p. ministeris ningú en pot fer res?
    On és la justicia?
    On és l'equilibri?
    Cada cop més sembla que la política catalana l'escriguen els guionistes "d'Aguila Roja".
    Lo que no tenim herois amb katana.
    Ni subtítols.

    ResponElimina
  6. 2000, o 2000000, no son prous? quanta gent ha de sortir al carrer?
    que gent vingui de tot arreu sense cobrar, a diferencia d'altres, en l'unic dia de festa per a molts, per passejar per Asco demanat senciallment que el Parlament de Catalunya compleix la seva paraula, no son prous?

    ResponElimina
  7. Jo a n'això li dic.....IGNORÀNCIA!!!

    Però no una miqueta no, MOLTA!

    ResponElimina
  8. Els que es varen vindre a manifestar cada mes cobren los seu sou i ben feliços a part de i ben insolidaris. Es com aquell que no té per menjar des fa mesos, li ofereixen un bistec i prefereix morir de gana perquè es vegetarià.
    Repeteixo 500 llocs de treball durant cuatre anys poden anar molt bé per al territori. Volem llum, volem electricitat, volem tots els luxes però no volem nuclears ni tractar els residus. Santa ignorància...

    ResponElimina
  9. com es nota que els que contaben a les mani de la PDE estan de vacances, sino haguesin dit que com a minin ern 10.000

    ResponElimina
  10. Guti, posats a fer, mos podem fer tots xaperos, i s'ha acabat lo problema de l'atur, no?

    ResponElimina
  11. Así se habla hijo mio.

    ResponElimina
  12. Proposo col·locar el magatzem a casa de Gutijaume, ja qu li agrada tant

    ResponElimina
  13. Algú dels que avui s’ha manifestat a Ascó sap exactament contra el que s’ha manifestat ?

    ResponElimina
  14. Des de la ignorància:
    Si per un cas tothom ( a Espanya ) es negues a aculli el magatzem i el govern en fes cas, l'alternativa podria ser el fer cementiris particulars allí on ja hi ha centrals? O, sense cementiris a l'efecte, com ara, i com en alguns casos en piscines.

    ResponElimina
  15. Per molt particular que fora el terreny, es necessita una llicencia municipal, entre altres coses. Però segueixo creient que aquest projecte es mes obscur que la Llei d’Economia Sostenible, i afirmo que la gran majoria dels manifestants nomes han vist bidons amb contingut radioactiu i segellats amb formigó dintre d'un sarcófag a 15 o 20 metres del subsol.

    ResponElimina
  16. Quan dic particulars, Mc Calan, no vull dir teus o meus, vull dir de les pròpies centrals; aquestes no crec que tinguin molts de problemes per a les llicencies municipals, però es més, si el terreny fos teu ho meu ens el expropien, l'eximeixen de llicencies i permisos municipals i s'acabat el plet.
    Veig que no m'havia explicat prou be però, el que he volgut dir es que ara, ja n'hi ha de centrals que n'emmagatzemen de residus i en molts menys garanties

    ResponElimina
  17. No volem nuclears, no volem parcs eòlics, però volem calefacció i aire acondicionat per estat calentets a l'hivern i fresquets a l'estiu. Com diuen els castellans, no es pot estar a missa i repicant. Som molt incoherents. El mateix aplica a les presons, les narcosales etc.

    ResponElimina
  18. No te res a veure que els terrenys siguin particulars o públics dons precisarien igualment llicencia del municipi on estan ubicats.
    Quan els terrenys de les centrals siguin particulars, públics o en regim de concessió, passaria el mateix. Però el recinte de una central nuclear no crec que sigui el millor emplaçament per un dipòsit d’aquestes característiques. Menys si es centralitzat (es a dir de totes les CN d’Espanya).

    ResponElimina
  19. Ja no es el fet de si volem estar calents al hivern o fresquets a l’estiu, sinó de quin preu estem en disposició de pagar pel KWxh.

    ResponElimina
  20. Si la seguretat va en detriment de la llibertat, voldrà dir que a mes llibertat menys seguretat?

    ResponElimina
  21. si son tan segurs, perque no repartir els cementeris i centrals alli on hi ha mes demanda. Si a les grans ciutats tots volen llum, per que no vegin ells les consequencies en primera persona. tenir-los amagats a 100s kms alli on no viu "ningu", no vol dir que no estan.

    Es com els que menjen carn pero es neguen a veure com es tracten als animals a les granjes.

    Potser si tots fossem conscients dels perills, si que podriem parlar de reduir la nostra dependecia ... pero mentre visco a la Metropolisis i no veig ni nuclears, ni molinets, ni hidroeectrics ni res, pos, vinga a consumir.

    I a l'inreves - si estan aqui, on no viu "ningu" perque no son tan segurs, pos, que ho diguen.

    ResponElimina
  22. Mc Calan, abans ja he dit de la possibilitat de que cadascú emmagatzemes els seus residus no parlo de centralitzar-los.
    Insisteixo, ara mateix ja s'en guarden de residus a Asco.
    Quant a les llicencies segurament tens rao, pero dubtes que si aquest fos l'unic entrebanc s'arbitraria el que fos necessari per obviar-ho.

    Se que més d'un dira que son part interessada, pero be:

    residus d'alta activitat

    Ah, una altra pregunta des de la ignorancia: Algu em podria dir si els residus generats a l'Hospital de la Cinta tenen un correcte i més segur tractament que el que preseumptament tendrien els del cementiri?

    ResponElimina
  23. Bla, bla, bla, bla!
    Guti jo també penso que molta gent son ignorants, aquests no em molesten. I també crec/sento/imagino que lo que fa que no valorem les coses justament és la manca de perspectiva.
    La meua, recollida per diaris i publicacions, persones que en saben i en treballen, i amb la formació científica que he arribat a rebre i aconseguir, em porta a pensar en la possibilitat d'un accident, imprevisible (no som vidents) que aboque 450000 tones de materials radioactius a l'Ebre.
    O coses que, malgrat passar lluny, ens van arribar a deixar grams de matèria radioactiva escampada pel territori. O malgrat passar prop, van recórrer 6o Kmtres deixant regueralls de radioactivitat per on passaven.
    Accidents que no son res però que impedeixen que una central d'estes funcione i haguem de pagar, sense haver obtingut mai beneficis de la seva explotació, el seu mantellament i desmantellament
    Poca broma en la merda que matara fins que la humanitat tingue ales i vole sense.
    Mc. No crec que usen sarcòfags enterrats, ho posaran en estanteries com al súper.
    Però, no se perquè parlo, be si, perquè em cabreja que no siguem tots més humans, sincers i objectius.
    La merda mata indiscriminadament.

    ResponElimina
  24. Lluís, si que volem estar calentets a l'hivern. Per això tenim 4 centrals nuclears a 4 passes de casa. Cal encara més fato d'este? Per altra banda, un cementeri nuclear produix energia o la consumix?
    No veig que hi ha d'incoherent en que la gent del territori proteste contra lo cementeri nuclear. Ja hem complit en lo que mos tocava del cupo, me sembla a mi.

    ResponElimina
  25. un pas endavant, un dos cap atras ... si el propi Presidet no pot fer res, esnif, esnif :(

    "Montilla no vol el cementiri nuclear a Ascó, però diu que no hi pot fer res.(Vilaweb)
    El president trenca el silenci sobre el projecte, però recorda que és competència del govern espanyol i que no pot interferir en l'autonomia de l'ajuntament d'Ascó

    'No vull el cementiri nuclear a Ascó', ha dit avui al matí José Montilla, trencant així el silenci que mantenia sobre aquesta qüestió. Joan Puigcercós i Joan Saura van criticar ahir que el president de la Generalitat no s'hagués pronunciat sobre aquesta qüestió. En declaracions a Antena 3, Montilla ha dit que el cementiri nuclear no era pas competència de la Generalitat, perquè és un projecte del govern espanyol, i que no interferiria en l'autonomia de l'ajuntament d'Ascó...."

    ResponElimina
  26. Del govern espanyol o dels municipis?

    ResponElimina
  27. Santa Mentida, m’ha agradat la teva visió d’uns residus radioactius posats “en estanteries com al super”.
    Si molta gent visualitza aquest projecte com ho fas tu, no m’estranya gens la rotunda oposició que ha generat.

    ResponElimina
  28. Ximo, suposo que aquets residus s’han de centralitzar per dos motius. El primer es perquè no hi caben on ara estan, i el segon perquè s’han de transportar a l’estranger “reciclar” i tornar-los a portar.
    La centralització també deu respondre a un estratègia probabilística sobre els accidents que poguessin haver... No es mateix transportar residus des de orígens distints amb lo qual multipliques les probabilitats d’incidències que fer-ho centralitzadament.
    Però segueixo afirmant que aquest projecte, a pesar de les declaracions politiques que s’han fet, es molt poca la gent que sàpiguen del que parlen i del que comportaria per la població. Per suposat que jo tampoc ho se.

    ResponElimina
  29. NOTA ACLARATORIA : Quan parlo de transport em refereixo d’origen a punt de “reciclatge”; es a dir al estranger. D’aquí que es triarà un lloc on hi hagi ferrocarril.

    ResponElimina
  30. Efectivament, per això, Mc Calan, els municipis que es postulen, si tenen ja una central nuclear ( dos encara més )els residus d'aquesta/es ja no cal traslladar-los amb el consegüent reducció de riscos i per tant tenen més números. Des d'este punt de vista, tot racional, i més si hi afegim que el risc ( probable, improbable o cert ) es normal afegir-lo ( o intentar-ho ) a un municipi ja "nuclearitzat" que a un que no ho està.
    Tot això dit, com sempre en aquests temes, des de la ignorància i el meu sentit comú.

    ResponElimina
  31. Brian, Agradi o no agradi, raons estratègiques i de seguretat fan que determinades instal•lacions tinguin els seus protocols de construcció així com els de la seva ubicació i que moltes vegades han de vigilar la densitat de població per minimitzar l’impacta en cas d’accident. En aquest aspecte estem agafats pel ous. Si et consola et diré que Barcelona cada cop s’hi sembla mes a una llauna de sardines. Pots triar ?

    ResponElimina
  32. Ximo; aquí el que crec que acabarà de definir el tema serà un punt mes o menys centre geogràfic de les centrals nuclears existents, si pot ser desplaçat mes al nord que menys (dons de moment s’ha de passar la frontera en França) i que tingui una infraestructura viaria tipus autovia que permeti amb camions anar cap el magatzem centralitzat del que ha de sortir el “tren radioactiu” camí de la frontera. Les nuclears actuals no poden gestionar els seus residus entre altres coses perquè aviat no hi cabran, i els que ara estan fora ja “reciclats” han de tornar dons pel que sembla val molts diners de penalització la tutela fora del conveni.

    ResponElimina
  33. De totes formes ara tota els politics s’han desmarcat del tema, dons saben que es impopular, i al Novembre hi ha eleccions autonòmiques. Qui hagi tret el tema ara sobre aquest projecte, sap molt be el que feia en lo que respecta a Catalunya, i la seva suposada candidatura d’Ascó. No obstant soc dels que penso que aquest magatzem centralitzat no anirà sol, i vindrà associat necessariament altres instal•lacions auxiliars i d’anàlisi de cert nivell. Però com ja he dit abans, manca molta informació encara...

    ResponElimina
  34. Rumba de la tumba.

    Nos la estan liando
    Por el culo dando
    Semos nucleares
    En Espana más que naide.
    Producimos todo,
    no gastamos nada.
    Perdemos la renta
    el Pib y la verguenza.
    Semos nucleares.
    Semos màs que nadie!

    Hommer Simpson

    ResponElimina
  35. McCalan acertes de ple, les eleccions autonòmiques fan molt i en això s'equivoca la Cospedal de ple.

    I Montilla que va aprobar la llei quan era ministre d'industria i ara esta en contra del cementiri d'Ascó. Si m'equivoca rectificeu-me però crec que les coses van anar així.

    ResponElimina
  36. Per això mateix, Montilla esta segrestat pel seu propi govern, i de les seves contradiccions.
    Un altre exemple que il•lustra la divisió interna d’aquest Govern, es que contra les declaracions del Delegat de Govern Lluis Salvadó per obrir una investigació per possibles incompatibilitats de quatre regidors d’Asco, la iniciativa ha estat refusada i desmentida de ple pel Govern.
    A què estem jugant ? Jo pensava que la política era una mica mes seria, i això es un “totum revolutum” espantós i vergonyós. La descomposició es evident.

    ResponElimina
  37. Descomposició dels polítics!
    Ja put!

    ResponElimina
  38. "la centralización en único lugar es más seguro que la dispersión en varias ubicaciones ya que se optimiza la aplicación de las tecnologías y sistemas de seguridad pasivos y activos. El riesgo de la
    dispersión, concretamente en siete emplazamientos, se ha calculado
    infinitamente mayor al de los transportes de este material"

    Tret de la pàgina web d'ENRESA

    http://www.enresa.es/files/multimedios/dossier_atc.pdf

    ResponElimina
  39. Existeix una comissió interministerial que s'ha reunit 12 vegades des de la seva constitució l'any 2006. La última acta (d'una trista i raquítica pàgina) és del mes de juliol de 2009.

    http://www.emplazamientoatc.es/Seccion/PresentacionProyecto/

    Ja ho diu el president Montilla que és un projecte estatal. De que serveixen les Comunitats Autònomes doncs? Per parar el cul?

    ResponElimina
  40. Document interessant d'ENRESA de l'any 2007

    http://www.foronuclear.org/pdf/UPM_alejandro_pina.pdf

    En la pàgina 15, estableix que el Govern informa a la Comunitat Autònoma i l'Ajuntament rep informació del Govern i es relaciona amb la Comunitat Autònoma.

    Per a la declaració d'impacte ambiental, la fa el Ministeri de Medi Ambient prèvia consulta de la Comunitat Autònoma designada.

    Alguna cosa té doncs a dir el Govern de Catalunya, que no digui que es cosa de Madrid.

    ResponElimina
  41. L'energia nuclear es un tema exclusiu de l'Estat o això pensaba jo desprès de llegir la Constitució.

    ResponElimina
  42. Les CCAA tenen també les seves competències, l'energia nuclear no és una de les seues.

    ResponElimina
  43. Les CCAA també són Estat, suposo que alguna cosa tenen a dir respecte a la ubicació de nuclears al seu territori. Ni que sigue dret al "pataleo".

    ResponElimina
  44. Efectivament Lluis poden dir la seua, mitjançant informes mediambientals per exemple. Però si des de l'Estat es decidís la construcció d'una central nuclear en una determinada zona, la CA corresponent tindría que acatar la decisió.

    Fa poc a classe vaig tenir que expossar el cas d'un poble valencià (Algemesí) que es va declarar zona no nuclear i que poc temps desprès va tenir que rectificar per invaïr competències estatals.

    ResponElimina
  45. Un argument més per a voler la independència.

    ResponElimina
  46. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  47. T'ha agradat la Constitució, Gutijaume?

    ResponElimina
  48. El president Montilla dirà que es un tema estatal, però es dona la casualitat que va ser ell com ministre d’Indústria i Energia que va signar aquest projecte. A que juga l’exministre d’Indústria i ara President de la Generalitat ? Ja us ho diré al mes de novembre...

    ResponElimina
  49. No és que m'agradi o em dixi d'agradar, quan et toca estudiar-la de pe a pa se't acaba fent pesada. Potser necessita una bona reforma com eliminar d'una vegada l'Estat autonòmic i declarar totes les CCAA com a regions d'Espanya, per evitar que persones com Emili demanin la independència. Esta resposta volies?

    ResponElimina
  50. "Desde luego" es una bona manera per a evitar les ànsies d'independència, treure competències en lloc d'augmentar-les.
    Ah, recordeu de retallar oficialment l'us del català, un cop haguem torna't a les regions. Guti, Guti.

    ResponElimina
  51. A pesar de no tenir clares les repercussions que pot tenir la candidatura d’Ascó en la construcció de l’MTC, voldria expressar el meu reconeixement a TOT el Consistori del poble d’Ascó, que en un acte d’exercici democràtic exemplar, han sabut donar una lliçó a tota Catalunya per damunt les pressions rebudes de diversa procedència.

    ResponElimina
  52. Perdona pero jo parlo i escric català molt millor que molts nacionalistes que el defensen amb ungles i dents.

    ResponElimina
  53. Trasllado part d'un comentari que vaig deixar al bloc Vent de dalt que, com se sap, es del lider d'ERC Felip Monclus:

    ...Si ERC, en una Catalunya independent governes en solitari, que faria, pagaria 10 milions de pessetes diàries a França per l'emmagatzematge dels residus, o els pagaria a Espanya per a que els emmagatzemés a Terol o Morella? O potser en faria un de propi de magatzem?.
    I ara afegeixo: O per art de màgia faria desaparèixer les centrals de Catalunya i els seus residus?.
    Monclus no m'ha contestat, algú ho sap?.
    Per cert, com s'explica que la febre dels "referendums" ( consultes ) sobre la independència de Catalunya no s'hagi encomanat a l'ajuntament d'Ascó per tal de preguntar als veïns el seu parer?
    I perquè per part dels partits "consultistes" no s'ha reivindicat una consulta? Que s'intuïa el resultat?.
    Si la resposta ha de ser que no és un tema exclusiu del poble, la meva és que s'hagués ampliat la consulta, com a mínim a la comarca.

    ResponElimina
  54. Pos mira, Mc Calan, amb els resultats davant si que sembla que el que dius te raó de ser, però per a mi, sense tindre cap sospita de res ni ningú, els fets també et podem portar a pensar que alguna cosa grinyola. El mateix alcalde reconeixia, com ha recordat l'ex de Flix, que el poble ara mateix no te cap problema econòmic i el seu pressupost es més gran que el del seu veí amb el doble d'habitants. Es molt plausible que un ajuntament miri pel benestar, futur, feina etc dels seus veïns, Ara be, tenint en compte que tampoc es un tema que sigui de la seva responsabilitat, sobta una mica l'interes que hi posen tot passant per sobre dels criteris i opinions dels respectius partits ( això també serveix per al regidor del PSC, clar ), del Parlament, ajuntament, consells comarcals i Montilla. A NO SER QUE HI HAGUÉS UN PACTE AMAGAT ON CADASCÚ JUGA EL SEU PAPER PERÒ TOT TIRES ENDAVANT.
    L'Alcalde ha pogut quedar com molt integre i que no ha cedit a les pressions ( majoritàriament contraries a la instal·lació ) però, i les dels que en son favorables? Aquestes em temo que no son publiques. En qualsevol cas, integrismes a banda, el més democràtic, com ja he dit més amunt, hagués estat consultar-ho, si més no, al poble que, a més, sospito que n'és favorable.
    Si hi ha algun periodista sense massa feina i amb ganes de treballar seria molt interessant també fer un seguiment en els pròxims anys ( suposant que s'acabi confirmant el cementiri )sobre per a qui son els llocs de treball, sous, familiars etc. Potser llavors s'explicarien les pressions que ara no son publiques.
    El temps ens ho dirà, o no?

    ResponElimina
  55. Esperar és patir i patir, pateixen el condemnats.
    Continuo denunciant una conxorxa d'alt nivell, amb ramificacions, que han manipulat, i manipulen el procés. Totalment anti-democràtic.
    L'ex-president de l'Amac, fins fa sis mesos, està directament implicat en un model determinat de nuclearització que és el portat per l'AMAC ,i ha manifestat contínuament una predisposició determinada.

    Un extracte del DdeT d'avui

    http://www.diaridetarragona.com/ebre/038925/asco/decideix/vol/optar/cementiri/nuclear


    Ascó aprova per set vots a favor i dos en contra acollir el cementiri nuclear

    Els 4 regidors de CiU, el del PSC i dos independents han donat el seu suport al MTC. Els altres dos regidors independents han votat en contra. L'AMAC determinarà demà quin municipi (Ascó o Yera -Guadalajara-) acollirà el cementiri i el Govern espanyol en farà la designació oficial

    Democràcia?

    ResponElimina
  56. Ximo; de vegades en política també s’ha de saber separar la palla del gra. Dic això perquè es mes que evident que hi ha una part de pantomima en determinats fets i declaracions. La primera per mi es la negativa feta publica pel President Montilla, quan ell es el pare de la “criatura”. La segona es la amenaça per part de CiU de suspendre de filiació a l’alcalde d’Ascó i als seus regidors , la tercera es la mobilització de gent totalment desinformada, que ho fan de cor, però desinformada, desprès l’amenaça del Delegat Territorial per suposades incompatibilitats d’algun regidor per la seva vinculació professional a la Nuclear, i que posteriorment la Generalitat desestima, etc etc etc...
    Les contradiccions en aquest assumpte son massa gruixudes, i demostren claríssimament que als nostres politics no els interessa ara ventilar res que faci soroll, dons les eleccions cada cop estan mes properes.
    El segrest del President Montilla en mans dels seus socis es massa evident, però deixant de banda les critiques al Govern, puc assegurar-te que ara el que els preocupa no es el Magatzem Centralitzat de Material Radioactiu.

    ResponElimina
  57. Jo encara no he decidit a qui votaré, si a Son Goku o a Hulk Hogan...

    ResponElimina
  58. http://www.fundacionenergia.es/PDFs/Seminario%20Nuclear%2006/JAPSEMNUCUPM(241006).pdf


    Aqui trobareu tota la informació necesària per a que la gent no parli sense tenir ni idea, jo me l'he llegit tot però entenc que per a molts sigue un palo i preferixquin parlar sense cap tipus de informació.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta