22 de març del 2010

'La feina ben feta de la Policia Local de Tortosa?', carta de Cinta Utgés

El dia 22 de març vaig haver d'anar al CAP del Temple a les set de la tarda, per una visita mèdica. Com ja sabeu, aquella zona està plena d'obres; i, per tant, conjuntament amb la manca d'aparcaments que ja sofrim normalment, és fa impossible aparcar. Vaig haver d'aparcar davant del CAP, darrere dels contenidors. Evidentment, tot procurant no interrompre el pas fluid de cotxes i vianants.

Tothom sap que al Centre d'Atenció Primària no s'hi va per gust, sinó més aviat per necessitat, i jo no n'era una excepció. Quina va ser la meva sorpresa quan, en sortir del metge, la grua estava carregant el meu cotxe, amb el policia local 'de turno' (i cinc agents més que s'ho miraven), a qui li vaig demanar per favor, mentre li ensenyava la recepta mèdica, que no s'emportés el cotxe perquè el cotxe estava allà perquè no hi havia cap altre lloc i les circumstàncies no m'havien donat cap altra opció (sabent en tot moment que el cotxe no molestava a ningú).

L'agent em va dir que aquell no era el seu problema... Quan ja no sabia què més fer, li vaig suplicar que em deixés pagar la multa en aquell moment per a poder tornar ràpid a casa per a atendre les criatures, però l'import era massa elevat i no portava l'efectiu necessari; per això, li vaig demanar d'anar al caixer més proper i acabar-ho d'una vegada deixant-la el meu DNI com a garantia. A tot això s'hi va negar i em va deixar com a única possibilitat anar caminant fins a Remolins, per tal de pagar la multa i recollir el cotxe.

Amb tot això em pregunto: no se suposa que les forces d'ordre tenen com a objectiu el manteniment de la seguretat i el benestar de la població? Per què quan més es necessita aquest ajut és quan són ells qui te'l rebaten? Per què la major part de comerciants, mentre tot això passa, estan contínuament queixant-se dels robatoris? Per què cada cop hi ha més robatoris a la nostra població? Serà que els nostres agents no estan on realment se'ls necessita?

Una tortosina que paga els seus impostos religiosament.
PD: Els policies locals, apart de la seva tasca corresponent, no haurien de dur a terme un tracte més comprensiu i humà amb els seus conciutadants?

Cinta Utgés és veïna de Tortosa




Podeu enviar les vostres cartes al correu electrònic marfanta@marfanta.com. Les cartes han d'anar signades amb nom i cognom, i adjuntar el número de DNI del seu autor o autora, així com la població i, preferiblement, un número telefònic de contacte. No es publicaran cartes signades amb pseudònim o amb inicials. La Marfanta es reserva el dret de prioritzar les cartes que tinguen a veure amb l'actualitat de les Terres de l'Ebre, i també els escrits que no excedeixin de 20 ratlles. Aquest bloc també es reserva el dret de corregir-les o resumir-les quan siga necessari.

17 comentaris:

  1. Depent de qui sigue lo cotxe,se truca a la grua o se mira cap un altre lloc per evitar problemes.
    Al carrer Mossen Manya,concretament on esta lo forn de pa,hi han mes de 200 plases d'aparcament que en dies normals exepte en matins de fira,hi han moltes plases lliures,alli no tenen collons d'anar-hi,i jo estic fins al nasos de los putos insivics,que dixen lo cotxe damunt la sera,pas de vianants,o carril bici.
    -Oh! es un moment!.
    Un moment entre tots esigual a tot lo dia cotxes mal aparcats.
    Quina barra!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Sense voler justificar els comportaments incívics; que tots sabem que els hi han, voldria recordar que fa poc temps en aquest mateix fòrum ja vaig advertir dels conflictes que comportaria la construcció d’aquest aparcament soterrat del Carrilet per ésser un punt de destinació obligat de molts de ciutadans, com es el Cap del Temple o l’Hospital Verge de la Cinta, i el tema s’agreuja quan portes gent gran amb determinades discapacitats que fan del tot impossible el poder accedir-hi.
    El tema no te solució fàcil, ni em correspon el donar-la, però es cert que moltes vegades son criteris recaptatoris el que passen pel damunt de la gravetat de la infracció, i podria donar-se el cas de identificar la policia com aquell caçador camuflat a l’espera que el tord vagi a beure a la pica.

    ResponElimina
  3. estic d'accord en que la policia podria haver sigut una mica mes flexibles, si ella mateixa estava alli i en ganes de pagar la multa.

    pels aparcaments i accesos als llocs com l'hospital o el CAP, el gran problema es que, per una persona que aparca "malament" per necessitat concret (com diu McCalan) o una urgencia (com suposo es el cas de la carta), hi ha 10 persones que aparquen alli per dropos. Jo, que tinc salud, si vaig en cotxe per mi o amb els xiquets al CAP, pos, aparco a l'auditori que son 2 minuts a peu del CAP, epr exemple ....
    ... i si es reserves 4 o 5 llocs de aparcaments només per gent amb aquesta necessitat o impediment de caminar lluny ? La gent ho respetaria?
    (la gent està respectant els llocs per discapacitats que acaben de pintar totalment de blau al Ronda Docs/Rambla Arago del Temple? Resposta - NO. Conclusio: natros som els primers responsables que tot funciona be o no)

    ResponElimina
  4. D'entrada caldria saber si quant diu que la grua estava carregant el cotxe, realment començava a fer-ho o ja el tenia dalt, a punt de marxar. Se suposa que quan es requereix la intervenció de la grua ( que lògicament s'ha de pagar ) és fa per tal de retirar un vehicle que fa nosa a vianants o altres cotxes, per tant si el propietari es presenta al moment de carregar-lo, que s'ha de fer: deixar que se'l emporte el propietari o que se'l emporte la grua per a poder facturar? No quedem en que el prioritari és treure el cotxe d'on fa nosa? Aixo també s'aconsegueix deixant que se'l emporte l'amo. Entenc que la retirada del cotxe, en si mateix, no és pot entendre com una sanció ( la sanció és la multa per esta mal aparcat ) el cost del servei entenc que correspon a un servei que s'han vist "obligats" a fer; per tant aquesta obligació desapareix quan apareix el propietari. Aixi, si el cotxe no fa de nosa, perquè la grua?
    Es pot dir, amb raó, que si estava aparcat al costat d'uns contenidors, podia interrompre en qualsevol moment la feina del camió de la brossa, es veritat, però, jo diria que "d'ofici" a llocs de carrega i descarrega, que podria ser comparable, rarament es multa si no és a instancies de l'afectat.
    Sobre " que aixo no és el meu problema" i la falta de sentit de servei...... potser la contestació podia haver sigut: Molt be....i el meu ( de problema ) és poder pagar-li a vostè i els seus companys tots els mesos.
    I per si algú dels que llegeix aixo tingues a bé informar, estaria bé que ens digues quins criteris segueixen per a que en algun cas, com per exemple guals, sovint avisin al propietari del cotxe mal aparcar abans d'avisar la grua i en altres, com aquest, no.
    Se que aixo de fer Policia Local no ha de ser fàcil, però en algun cas algú se'n deu anar cap a casa en una mica mal d'estomac en pensa que el més important principi de la justícia com és el de ser per a tots igual, no és compleix i moltes vegades sense necessitat d'acabar als tribunals, davant d'un jutge o grans plets.

    ResponElimina
  5. Vols que te'n digui una Brian?
    Jo he vist més d'una vegada a l'aparcament d'una gran superfície, on hi ha dos aparcaments, degudament pintats, per a discapacitats, aparcar un cotxe amb la targeta corresponent, però deixat de tal manera que OCUPAVA ELS DOS LLOCS

    ResponElimina
  6. Esta cla que cadascu es un mon,pero per Tortosa se pot anar perfectament a peu,molta gent de Tortosa que puja a la residencia,s'ha planteixat mai pujar per les escales del cervantes?Mos em de concienciar mes en anar a peu o bici als llocs,potser hi ha gent que per X motius NO li va be,pero la majoria SI ens va be,pero no ens dona la gana.

    ResponElimina
  7. Si,o gent en la targeta d'un familiar per trovar lloc rapit,com per exemple lo le la peluqueria GERARD,al carrer Mossen Manya.

    ResponElimina
  8. m'ho puc creure facilment Ximo, que hi ha dies que flipo. I no només en tema de places dels discapacitats. Al Carrefour i ex-Sabeco, la gent s'aparcaria dins si puguis...
    Si, i es un gran SI, la gent fos responsable, es podria pintar la meitat dels aparcaments darrere el CAP de color blau, no només pels que tenen tarjeta de discapicitat, sino fins i tot pels pares que porten xiquets en 39 de febre a les 2 de la nit etc etc, pero clar, només cal que un "viu" s'aprofiti per a que el sistema de "bon rotllo" no funciona.

    Continuant en el C/Rosa Molas, heu vist que la gent doble (i triple) aparca a la plaça de aparcaments (davant Bar Aragones), i s'en fot al bar o inclos al pis, ja que només son "5 minuts" sortir i moure el cotxe quan molesti ....... i si s'accepta que la gent pot aparcar a la vorera davant del HIFE/VEU EBRE, perque no ho converteixen en aparcaments legals i arreglats i aixi aparcariem tots i no només els "vius" ?

    ResponElimina
  9. Canviant de tema, Gustau, algú em pot dir PERQUÈ NO HAN POSAT "BANDES RUGOSES" O COM ES DIGUI PER TAL DE FRENAR L'EXCESSIVA VELOCITAT QUE AGAFEN ALGUNS COTXES A LA NOVA CARRETERA TORTOSA-ROQUETES???

    A llocs similars, com per exemple a la nova carretera Roquetes-Jesús es van posar perquè hi havia un pas de vianants i un col.legi.

    El problema que plantejo és IDENTIC. Hi ha col.legis molt prop i, fins i tot, una llar d'infants, a més de nombrosos passos de vianants.

    Això és de jutjat de guàrida, també!!

    ResponElimina
  10. "guàrdia", volia dir ;-)))

    ResponElimina
  11. Continuant amb el tema, com es diuen aquestes "bandes rugoses" en català?

    los de la vore del CEIP Temple, entre el cole i el canal , estan mig arrancats, el qual es encara pitjor que no tenir-los ja que la gent fa moviments bruscos i inesperats (pels inocents com jo) que generen mes perill.
    En general, el carrer Rambla Arago/Ronda Docs sembla una autopista ja que molta gent pensa que es una entrada "rapida" a Tortosa - encara que es rapida per no tenir semafors, també haurien de saber que hi ha limits de velocitat!

    ResponElimina
  12. Un cas similar, Brian, sí senyor...

    ResponElimina
  13. Pos jo ara que Brian comenta el nom del Carrefour, no heu vist el que fant molts camicazes ara que nomès es pot sortir pel pont per on s'entra??

    Pos en ves de tirar en direcció a la raval de la llet per pegar la volta, giren en sentit contrari travesant dos carrils i una ratlla contínua.
    LA GENT ESTA MOLT MALAMENT DEL CAP!!!

    ResponElimina
  14. dr. porsche, 100% d'accord, ja he dit abans que cada dia es una flipada més viure i veure en Tortosa, cotxes entren i surten com volen del Carrefour (i el conegut empresa de fast-food) sense tenir en compte cap nocio del perill que causen, i tot per guanyar 60 segons de temps ....

    ResponElimina
  15. Hi han molts sonats,pero no els digueseu res,se tornen violents.

    ResponElimina
  16. els psicolegs deuen fer-se d'or a Tortosa ;)
    ja se sap allò que diuen dels homes que "han de" conduir aixi .... de les dones, no sé que diuen...

    ResponElimina
  17. Jo només vull dir que la agent de la policia local del temple és una incompetent. El qual no vol dir que la resta dels agents ho siguin. N'hi ha que fan una bona feina.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta