10 d’agost del 2010

Més cabal al riu, la solució als peixos contaminats

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va valorar ahir que la solució a la contaminació per mercuri detectada en els peixos del riu passa per la fixació d'un cabal mediambiental. Un informe recent de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha conclòs que les anàlisis fetes en carpes el 2008 i el 2009 aigües avall de Flix mostren l'índex de mercuri més elevat de l'última dècada, com també acumulacions de DDT i hexaclorobenzè en peixos [veure aquí]. “Hi ha empreses com ara Ercros, que encara utilitzen el mercuri, i la planta química de Montsó, amb el DDT, o la mateixa nuclear d'Ascó, que estan contaminant el riu dintre de la legalitat, cosa que abans es notava menys a causa de l'efecte de les riuades”, va afirmar. “Però el fet que l'Ebre tinga menys cabal afecta la qualitat de l'aigua, ja que ha fet disminuir la seua capacitat de diluir uns elements contaminants que acaben passant a la fauna i a la cadena alimentària”, va concloure Tomàs.

Més informació:
-Augmenta la contaminació de mercuri en peixos de l'Ebre


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 10-08-2010 Pàgina 26

2 comentaris:

  1. Espanya és juntament amb Brasil, China, India i Israel, els únics productors mundial d'aquest producte que fou prohibit a escala mundial als anys 70. Te delicte que després de tans anys encara estiguem igual!!!
    Els plans de Conca ficaran molts instruments de control, protocols de bones pràctiques etc... però si els productes prohibits continuen fabricant-se i continuen estan autoritzats els vertits per part de l'adminsitració, no hem adelantat res.
    Lo mateix passa en les bones pràctiques agrícoles o industrials, si només serveixen per omplir uns papers per cumplir un expedient, no solucionarem res.
    En quan al cabal, resulta curiós tot lo que sabem del riu i lo dificil que és arribar a un acord per vore quanta aigua te que baixar pel riu perquè aquest continuen sent riu.
    Sense aigua no hi ha riu i tots los problemes que haiguen encara seran mes grossos.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta