21 de gener del 2011

El PSC presentarà mocions als ajuntaments de l'Ebre per reclamar l'hospital


La proposta d'acord es debatrà primer a Tortosa i els socialistes es declaren oberts al consens · Pallarès diu ara que el nou centre és “necessari i vital” ·

El portaveu del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, va presentar ahir al matí una moció al registre general de l'Ajuntament, amb l'objectiu de reclamar al govern català la construcció del nou hospital de les Terres de l'Ebre. La moció del PSC té l'origen en la polèmica pel fre del nou govern al projecte, que l'exconsellera Marina Geli havia compromès per al 2015. A més, se suma a la moció que l'ecosocialista Jaume Forcadell ja havia anunciat dimecres a la tarda, perquè siga debatuda en el ple ordinari del 7 de febrer. Per això Sabaté no va descartar que es puga tancar un acord amb ICV, i també amb altres grups municipals, a fi d'aconseguir un pronunciament unànime del consistori. Segons Sabaté, el PSC ha redactat la moció amb “la voluntat d'aconseguir el màxim consens possible”, i sense desautoritzar les declaracions del delegat a l'Ebre, Xavier Pallarès, i del secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut, Francesc Sancho, que van qualificar d'“engany” i de “fum” el projecte del nou hospital.

De fet, el també president del PSC a les Terres de l'Ebre va assenyalar que presentaran la mateixa moció als ajuntaments del territori en què els socialistes tenen alcaldes i regidors. “El nou hospital s'ha de fer sense més excuses, és una inversió estratègica per al territori”, va afegir-hi el primer secretari del PSC, Antoni Sabaté. En la mateixa línia, Sabaté va lamentar les declaracions de Pallarès i Sancho. Així, va dir que és inacceptable que es digui que s'ha enganyat el territori “en un tema tan sensible com la salut pública”. A banda, els dos dirigents dels socialistes a l'Ebre van solidaritzar-se amb el dimissionari Ismael Roldan, que ja va comparèixer com a exdirector dels serveis territorials de Salut.

Joan Sabaté va repassar algunes declaracions antigues en què Sancho, Pallarès i també l'actual alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ja havien qüestionat el nou hospital. Més concretament, l'exalcalde es va referir a unes declaracions de Pallarès i Sancho fetes l'agost del 2006, uns dies després que l'exconsellera Geli anunciés el trasllat de l'hospital Verge de la Cinta al pla parcial de la Farinera. Sancho va qualificar de “gran mentida” l'anunci de Geli, i va dir que CiU faria una proposta “realista i consensuada amb el territori”. Segons el portaveu del PSC, la posició dels dirigents de CiU al territori està d'acord amb el que ja va anunciar el mateix Artur Mas abans de les eleccions, tot qüestionant la necessitat de construir nous hospitals. “El model de CiU és sensiblement diferent del del govern anterior; construiran menys hospitals públics i apostaran pel sector privat de la salut”, va pronosticar Sabaté, que va fer notar que el nou conseller, Boi Ruiz, prové del sector privat. “Ruiz ja ha anunciat que prioritzaran l'ampliació dels serveis concentrats a Barcelona en detriment de l'atenció als territoris. Ara, que s'havia fet un esforç amb vista a les Terres de l'Ebre, ens tocarà tornar a anar a buscar serveis a Barcelona”, va lamentar.



A la tarda, el delegat de la Generalitat –seguint instruccions de l'alcalde tortosí, Ferran Bel– va declinar parlar amb la premsa, tot i que al matí havia fet declaracions. A TV3, Pallarès va suavitzar el discurs de dies anteriors i va remarcar que el nou govern “entén” que l'hospital “és una infraestructura necessària i vital”. “Continuarem treballant; agraïm sincerament la feina que s'ha fet i esperem fer-la millor”, va afirmar.

Publicat a El Punt

3 comentaris:

  1. Un canvi cap enrera, tornem als 23 anys de Barcelunya.

    I això pot sorprende?

    És , ha sigut i serà la seva politica teritorial

    ResponElimina
  2. Em sembla que es prou evident que als comptes de la Generalitat no hi ha ni un duro. Potser si els del tripartit haguessin començat a retallar quan tocava, ara no estariem tan fotuts. Ja sé que és fotut que s'ajorni fins qui sap la construcció de l'hospital, però d'on no n'hi ha no en pot rajar i la culpa no es pas de l'actual govern de la Generalitat, sinó de la crisi i de qui va prometre el que sabia que no podria complir.

    ResponElimina
  3. Estic d'acord Miquel, d'on no n'hi ha no en pot rajar. Quan un govern de CiU a Catalunya ha tingut en compte les Terres de l'Ebre?
    No cal fer una llista, nomès recordar que quan es van fer les manifestacions en contra del trasvasament de l'Ebre, es van fer perquè ja n'estavem tips de ser el cul del mon català.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta