19 de gener del 2011

L'accés al Pinell de Brai serà un passeig

Malestar d'alguns veïns perquè han enderrocat un antic pont “centenari” ·

La Diputació de Tarragona ha començat les obres de la millora general de l'accés al Pinell de Brai per la carretera N-230C, uns 685 metres que van des de la rotonda de la carretera de Gandesa (C-43) fins a l'entrada del poble. El pressupost global del projecte, que l'Ajuntament esperava des de feia anys, és de més d'1,3 milions. “La carretera era molt estreta i calia millorar la seguretat, ja que s'havien registrat alguns accidents”, va explicar ahir l'alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí. Segons va dir, el projecte s'ha desbloquejat arran del traspàs d'aquesta carretera a la Diputació, que ha dissenyat un nou vial de set metres d'amplada –vuit en alguns punts–, amb una vorera a l'esquerra de 2,50 metres. Martí va afegir que un dels punts que necessitaven un eixamplament era l'antic pont sobre el barranc de Pàndols, i en va justificar l'enderrocament dient que calia construir “un pont més ample”. De fet, la desaparició d'aquest pont “centenari” i d'uns arbres ha provocat la “indignació” d'un grup de veïns, que han alertat que l'Ajuntament no ha evitat la destrucció del que consideraven un bé patrimonial.

“Era un pont més que centenari, que no van arribar a dinamitar durant la retirada republicana a la Batalla de l'Ebre”, va explicar Antònia Serres. Segons aquesta veïna, l'Ajuntament del Pinell de Brai hauria pogut demostrar “més sensibilitat” amb aquest bé cultural, i buscar una solució que permetés salvar l'antic pont, que ara ha estat completament destruït per les màquines. Per la seua banda, Martí va defensar l'actuació del consistori, i va assenyalar que el pont que s'ha eliminat no tenia cap tipus de protecció, ja que s'havia construït després de la Guerra Civil. “El més important ha estat garantir la seguretat dels vehicles i de les persones”, va reiterar abans de recordar que els arbres també provocaven problemes de visibilitat. Així, Martí va detallar que el nou passeig servirà perquè els vianants puguen arribar amb més comoditat i seguretat fins a la parada de l'autocar, propera a la rotonda. “A més, hem aconseguit que ens cedeixin algunes de les pedres del pont, que es podran reutilitzar si l'Ajuntament necessita fer alguna obra”, va afirmar.

L'alcalde va afegir-hi que els veïns no han presentat cap queixa al consistori, i va valorar que hi ha una “campanya orquestrada” des de l'oposició per erosionar la seua acció de govern, ja que al poble s'insinua que potser no es tornarà a presentar com a candidat de CiU a l'alcaldia. Finalment, Martí va avançar que l'actuació a la carretera d'accés al Pinell de Brai es completarà amb la neteja del barranc, una actuació que l'Ajuntament ja ha sol·licitat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Publicat a El Punt

Foto: Cedida

3 comentaris:

  1. Vaiga, anys i panys sense fotre un brot i ara en vespres d'eleccions es desperta la febre de les infraestructures al Pinell, segur que ho inaguraran abans del maig ni que sigui amb un vi d'honor a càrrec de l'alcalde. En quatre anys, l'únic balanç d'obra de govern ens porta a una consulta perquè el jefe tenia aparaulat un abocador, i arreglar l'entrada del poble. Suposo que la presidenta de Pleguem Pataquets tindrà alguna cosa a dir com a portanveu del moviment social del poble.

    ResponElimina
  2. Soc d'una Associació de Joves i aquestes Associacions normalment son de caràcter no politic, entre elles l'Associacio de Joves del Pinell, que es caracteritza per la seva imparcialitat politica, és per això que no entenc com es poden demanar responsabilitats aquesta associació sense ànims de lucre. Trobo fora de contex completament nombrar l'Associació amb la situació d'obres que l'Ajuntament fa per mitjà d'una subvenció de diputació. Des de l'Associació de Joves del Pinell penso que es respecta qualsevol tendència politica i a qualsevol soci que estigui a favor o en contra.

    ResponElimina
  3. Bona tarda massisssa,
    Abans de respondre t'hauries de llegir bé el meu comentari, jo no he responsabilitzat a ningú i menys encara a cap associació, el que crec és que davant un episodi com aquest amb una pèrdua patrimonial cal que la societat civil es manifesti i digui la seva- Tortosa monument franquista del riu, Roquetes conservació de l'antic edifici de l'Ajuntament, l'Ampolla ampliació del port, Campredó desballestament de l'estació, etc.-. És per això que suposava que hi havia coses a dir a favor i en contra de les obres, de l'abocador, de les basses, etc. En quant al teu comentari de la imparcialitat política, perdona però tot i no dubtar de la teva bona fe, saps perfectament que als pobles no hi ha res que sigui apolític, sinó de que hi haurien alcaldes que es poden perpetuar legislatura rera legislatura. Ho sento però tot i respectar-ho no ho puc compartir. Ah i que consti que no hi ha res contra Pleguem Pataquets, és més, des d'aquí una abraçada forta al President i al peaso de Secretària.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta