16 de juny del 2011

El Panxampla no vol pagar la multa pel 29-S


El Casal Popular Panxampla de Tortosa ha rebut una multa del Departament d'Interior, que acusa l'entitat d'haver ocupat l'espai públic de manera il·legal durant la jornada de vaga general del 29 de setembre passat. En concret, la sanció és per la manifestació espontània que els sindicats minoritaris van fer pels carrers de Tortosa, fins a la Delegació de la Generalitat del carrer Montcada. Així, aquesta setmana, diverses organitzacions sindicals, socials i polítiques han signat un manifest en què condemnen l'"arbitrarietat" de la multa, i en què també denuncien el seu "caràcter polític". En aquest sentit, han advertit que Interior "pretén criminalitzar els moviments socials que més critiquen la política de retallades del govern". A més a més, rebutgen "l'existència d'arxius il·legals a les comissaries" dels Mossos d'Esquadra, ja que l'informe de la policia identifica alguns dels manifestants del 29 de setembre com a membres del casal Panxampla.

27 comentaris:

  1. La llarga ma del Puig!
    Ens te mania, i no veigues l'ampollero!
    Als ebrencs, clar.

    ResponElimina
  2. I només hi eren els del casal, o només els han posat la multa a ells?

    ResponElimina
  3. Tal com diu la notícia i el comunicat, la multa és arbitràriament per al Panxampla, independentment de qui hi hagués i qui convoqués... el fet d'haver vist membres del col·lectiu a la mobilització els fa responsables d'una manifestació no convocada. En definitiva, els membres del Panxampla són culpables de tot, el dia que hi hagi un crim més val que no estiguen a la vora...

    ResponElimina
  4. Titular força desafortunat Gustau. Si la persecució política a un col·lectiu i l'existència d'arxius il·legals a la comissaria de Mossos d'Esquadra de Tortosa no són prou importants periodísticament com per a posar este titular, suposo que haurem d'esperar a una agressió arbitrària o alguna cosa així, no?
    En definitiva, espero que per un costat s'afine més alhora d'informar i per un altre costat espero a veure que diu la gent que segueix este bloc i que veu el Panxampla com el dimoni amb cua. A mi, em sembla lamentable i els dirigents polítics sembla que mos volen portar als anys 70 amb Paco al capdavant.

    ResponElimina
  5. La notícia és una multa arbitrària, de caràcter polític i en un dia de vaga general i resulta que Gustau publica que el casal Panxampla no vol pagar la multa.
    El fet és que de manera espontània una gran de quantitat de gent es manifesta ocupant la via pública, i resulta que la responsabilitat és del casal Panxampla. Multarà a partir d'ara l'ajuntament de Tortosa al barça quan la seua gent celebre títols? No, és clar el barça no ha denunciat que CiU defensa un monument franquista ni ha denunciat la política contra els serveis públics.

    ResponElimina
  6. Arjub, jo no estic d'acord en la denuncia com a policia o departament d'interior a un determinat col·lectiu per uns fets que, primer no accepto que siguin motiu de sanció i segon, en que es basen per senyalar a unes determinades persones per a responsabilitzar-les ?.
    Ara, dit això, que s'assenyale unes persones, que se les relacioni i identifiqui com a membres de Panxampla, no té perquè voler dir que estan "fitxades" o que formen part d'arxius il·legals. Jo no soc policia i sé perfectament que Ester Baiges, poso per cas, forma part de Panxampla i no la tinc a cap fitxa a casa meua. A veure si ens aclarim. El fet de no identificar al moment a les persones posteriorment responsabilitzades no vol dir ni que no es pugui fer en posterioritat ni que s'esperi a contrastar una foto de l'acte amb una de "l'arxiu". Una altra qüestió podria ser si els "acusats" ara neguessin haver estat a la manifestació i la policia no ho pugues demostrar, precisament per no haver-hi identificació in-situ o prova en imatges.
    Per altra part, a Panxampla potser els hi va millor el titular de que es neguen a pagar la multa que no pas, per exemple, el de " El Panxampla acusa els Mossos de tenir arxius il·legals ", tot i que a la noticia, també se'n fa referencia.
    Ah, i al sac dels demonitzadors, a mi no m'hi poses. Per a exemple la campanya de la retirada del monument i els meus comentaris a La Marfanta..

    ResponElimina
  7. Gràcies per la teua reflexió, Ximo. Ara resulta que dimonitzo el Panxampla...

    ResponElimina
  8. Pos si que tenim la pell fina avui!! Dir que el titular és "desafortunat", com penso que és, no vol dir res del que este dient. On he dit que Gustuau "dimonitzi" a ningú? (On ho he dit?)
    A mi el titular em sembla més una rebequeria d'un xiquets que no volen pagar quelcom que tothom creu que han de pagar per una malifeta i crec que el que diu la notícia no és precisament això. Però ja veig que no es pot qüestionar un titular, xiquets!

    I Ximo: 1) Per identificar a algú se li ha de demanar un document d'identificació, que no sembla el cas. 2)A la teua identificació hi diu si ets soci o membre d'alguna entitat o associació? Crec que no. 3) He mirat el vídeo que es va penjar a la Marfanta i hi veig molta gent portant la pancarta i amb 4 no n'hi havia prou. 4)Els arxius il·legals són una realitat i de tant en tant en surten notícies relacionades. "Se'ls hi escapa" perquè ho veuen coma normal (Mira http://www.llibertat.cat/content/view/11686/1/ )

    A tot això, s'haurà d'esperar que en diu l'anterior delegada d'interior i l'actual, no?

    ResponElimina
  9. Arjub, jo parlo del que parlo i escric el que escric. Ni parlo de Via Laietana ni d'okupes ni del 15M.
    De moment, que jo sàpiga, als "identificats" no se'ls ha "acusat" de independentistes, anarquistes, extrema esquerra o cegetistes, o si ? Se'ls ha relacionat amb un col·lectiu determinat, perfectament legal per altra part, i res més. I també dic que aquesta pertinença no els ha de representar cap especial sospita afegida.
    Per altra banda, jo no estic assegurant que no hi hagin arxius o els deixen de haure, entre altres coses, perquè no ho sé ( prou motiu ), el que asseguro, això sí, és que saber que determinades persones pertanyen a un col·lectiu que es mou tant com Panxampla, no demostra res d'il·legal.
    De totes maneres, acabes dient ara, que a veure que diuen l'anterior directora d'Interior i l'actual, pos això.

    ResponElimina
  10. No, Aljub, no tenim la pell fina. El que passa és que ja fa uns dies que m'arriben molts de retrets, des de gent propera al casal, qüestionant el que faig i el que deixo de fer, i m'està agafant la paranoia. Però en aquest bloc tothom pot opinar i qüestionar titulars, no com en altres.

    ResponElimina
  11. Panxampla ha actuat com una mosca collonera en temes com el monument i d'altres. El que han d'entendre les autoritats és que moviments com el casal Panxampla han d'existir i que no s'han de callar ja que tenen molt a dir i a aportar. Episodis com aquest i en certa mesura com els del del blog Estimo Tortosa (que per cert ha tancat) fan certa pudor a mecanismes dictatorials per part d'Ajuntament i Generalitat (que no estan tant lluny de Franco com es pensen). Cert que en la que està caent seran demonitzats com a antisistema i violents...si no temps al temps. Però certs membres d'aquests col.lectius també s'ha de dir que tenen actituds molt poc democràtiques contra qui no pensa com ells, la veritat té matisos ni ells salven el món ni qui no pensa com ells és un fatxa...però d'ells aniria en quatre ulls perquè els carregaran certs "sanbenitos" per fer callar protestes i despretigiar-los.

    ResponElimina
  12. PUIG Dimissió!!!!!!!!!!
    La resta la poseu vatros!
    Jo veig la reencarnació de Fraga Iribarne parlant en mal català.
    El carrer és meu!
    brase visto.
    Qui és este responsable d'Interior que ha presentat esta fal·làcia.
    Quan una associació de Katanyonya ha tingut que respondre pels actes individuals dels seus membres?
    Us ho diré jo: "MAI".
    Jo reclamaria danys i perjudicis per una mala aplicació d'un reglament.
    No te cap, cap, cap, cap, cap, cap. justificació legal.

    ResponElimina
  13. Gustau, a quins altres bloc et refereixes?

    ResponElimina
  14. i en part saberut tens raó, es veritat això que dius, no tots els que no opineu el mateix sou fatxes, ni molt menys, però de vegades pot ser en comentaris s'interpreti malament les expressions d'un altre, que potser té els mateixos ideals, però que no s'acaba d'entendre bé.
    I no es que es qüestiona tots els titulars, Gustau, ni sé a quins blocs et refereixes si parles en un de concret, però mai t'he retret res jo, es la primera cosa que dic que no em sembla bé, i soc objectiu, i no soc proper al casal com pot ser es el qui et deuen retraure coses segons tu, però com tu has dit és una opinió, i les opinions si fossen totes iguals, ens aburririem ;-)

    ResponElimina
  15. I la multa aquesta, quin titular del Departament d'Interior la ha signada, el d'ara o l'anterior?

    ResponElimina
  16. En relació al que diu Saberut, recordo quan al mur de facebook del Panxampla discutíem sobre el monument del riu, tot i que en cap moment vaig faltar al respecte i sols estava exposant els meus arguments en defensa del monument (que eren secundats per més gent jove) no van saber fer altra que esborrar-los dia rere dia. Utilitzant allò que temps enrere també era molt freqüent, la censura; el evitar que idees contràries a les seves puguin veure la llum. Els valors democràtics encara no els tenen molt assimilats.

    ResponElimina
  17. No em generalitzis gutijaume, que si generalitzem potser acabes escaldat, i no ho vull, la censura està clar que és dolenta i que ni uns ni altres la volem, que si tu volies defensar el monument, pues el defenses, ara tot i que dubto que molts joves més es sumin a la teva idea, i tot i que si vas a defensar algo a un lloc que defensen un altra idea, ja sas al que t'expons, és com si jo anès al grup del facebook contra l'abort i defenses l'abort, no té molt de sentit tat?
    I et dic que no generalitzis perquè això últim de que no tenim els valors democràtics molt assimilats, no som tots, i pot ser els tenim més assimilats que d'altres. Així que pensat-ho més bé a l'hora de dir alguna cosa ;-)

    ResponElimina
  18. David, aquell event del facebook era públic i la gent opinava, alguns a favor i alguns en contra sobre la retirada del monument, com també ho vam fer a la Marfanta en diverses ocasions.

    Els valors democràtics que tan assimilats dius que tens, impliquen el poder discutir sobre la pluralitat de temes que afecten a la societat lliurement, sempre i quan ho faigues des del respecte i la comprensió, per lo que si tu vols defensar l’avortament en un grup que estigui en contra no tens perquè tindre cap impediment, a no ser que es tracti d’un grup tancat, que no era el cas que jo he contat.

    ResponElimina
  19. al que em refereixo guti, que m'ha semblat molt mal que generalitzes perquè no tothom som així! i l'únic que dic es que clar que pots comentar a un vulgues però segons ha on comentes ja sas on t'exposes i nomes dic això.

    ResponElimina
  20. David, no parlava amb tu, sinó amb Arjub. El bloc que no accepta comentaris ni opinions ni rectificacions de titulars, precisament, és el del casal Panxampla

    ResponElimina
  21. Així val, Gustau, si ja sé com és el bloc Panxampla, clar que jo estic a favor del Panxampla però soc objectiu i en aquest aspecte pot ser si que son una mica radicals, però sol en aquest sentit, una cosa no lleva l'altra però, lo de la multa seria una altra historia en la qual defenso al Panxampla

    ResponElimina
  22. Ostia Perplex qui collons va ficar la multa Puig o Saura?? Jo hi estaba a la manifestació se'ls va avisar desde els sindicats,la llei es per a tots

    ResponElimina
  23. Gutijaume: per dir 30 vegades el mateix no tindràs més raó i en aquell bloc, tu i 2 o 3 més us repetíeu més que l'all. I que parles tu, militant d'un partit com el PP, de cultura democràtica o de tenir-me més que d'altres...q encara t'he de recordar les llistes del PP de Catalunya on on heu tingut menys vots que gent anava a la llista? O q teniu 0 vots? I la gent de Galícia que va sortir escollida regidors a ajuntaments de País Basc sense saber-ho? O alcades a pobles del PB que són de Canàries? Més humilitat abans de parlar.
    Pel que veig al bloc del Panxampla no s'hi fan comentaris pq no hi ha la opció i no pq s'hi vetin els comentaris.
    I la multa al Panxampla, es va redactar sota Saura i s'executa amb Puig. Si no hi hagués denúncia, no hi hauria execució. El que passa és que allí hi havia 6 col·lectius signants d'un manifest, q no convocaven a res i a sobre s'assenyala a 4 persones pq són membres d'un col·lectiu. Algú haurà d'explicar pq els Mossos de Saura ven fer aquest redactat i pq els de Puig ho trauen 6 mesos després.

    ResponElimina
  24. ravalero, continues pensant "justament". Persones per col·lectius.
    De ben segur que la gran majoria dels que van seguir manifestant-se no eren del "Panxampla", o tants socis tenen?
    Fil prim per no veure el que passa realment.
    Sindicats? Que és això? No que era, ni d'on venia, ni del Sacco ni el Vanzetti.

    ResponElimina
  25. De ravalero res ravalejant,però a la foto es veuen més 5 persones del panxanpla o simpatitzant la multa qui la fica't puig o saura???és que... sindicats hi estaven..

    ResponElimina
  26. Òndia?
    Així no vius a cap raval, cap problema, senyor del centre!
    Tu, i és veu que el pèssim departament d'interior que tenim, no coneixeu la presumpció d'innocència?
    Que si no hi ha una resolució de l'Associació o la directiva de l'associació, no és pot imputar-li res del que facin els seus socis?
    Xeics,... llegiu, ni que sigue ravalejant.
    La generalitat feia cursets sobre el tema.... a Barcelona. Gratuits, això si, sobre tot pels de la capital, no tant per als ravaleros de la metròpoli.
    Simpatitzants? Ja,ja, ja, ja, ja.... penós mano!
    T'han parlat mai del "lliure albir" a religió, ètica o filosofia?

    ResponElimina
  27. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta