23 de setembre del 2011

Amposta, en defensa de l'Ebre i de l'INEFC

El ple de la capital del Montsià aprova dilluns una declaració institucional en contra del transvasament · Ferré diu que els estudis "públics o privats" d'INEFC han d'anar a Amposta · Possible adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència ·

El ple de l’Ajuntament d’Amposta aprovarà el proper dilluns, 26 de setembre, una declaració institucional en contra del transvasament de l’Ebre que ha reclamat la Diputació de Castelló. La primera tinent d’alcalde, Isabel Ferré, ha anunciat aquest divendres durant una entrevista al Canal 21 Ebre que la declaració d’Amposta anirà en la mateixa línia que el pronunciament que l’Ajuntament de Tortosa va aprovar per unanimitat el passat 12 de setembre. "Serà la mateixa declaració institucional, perquè ara no tornarem a entrar en discussions sobre l'aigua, ja que l'Ebre s'ha de quedar aquí molts anys i no està perquè s'enduguen l'aigua", ha afirmat. A més, la regidora ha assenyalat que l’Ajuntament d’Amposta s’implicarà “al màxim” en la mobilització del territori en contra del transvasament, si ara es planteja una detracció d’aigua del riu. "En aquests moments no estem per donar aigua a ningú", ha insistit la primera tinent d'alcalde d'Amposta.

De fet, Ferré ha afegit a l’informatiu matinal Primera Columna que, si el PP torna a governar Espanya amb majoria absoluta, els transvasaments tornaran. En aquesta línia, i en el pla polític, la regidora de CiU ha valorat que el principal objectiu de la federació serà evitar la majoria absoluta de Mariano Rajoy. "Estic absolutament segura i tant de bo m'equivoqui; el paper de CiU en aquestes eleccions ha de ser evitar que el PP tragui la majoria absoluta, perquè en cas contrari estem totalment perduts", ha remarcat.

En la mateixa entrevista, Isabel Ferré també ha reiterat que l’Ajuntament de la capital del Montsià farà “el possible i l’impossible” per aconseguir els estudis d’INEFC per a Amposta. La primera tinent d’alcalde ha asseverat que els futurs estudis d’INEFC a les Terres de l’Ebre, siguen públics o privats, només poden anar a Amposta. "No desistirem de cap de les maneres per aconseguir els estudis públics d'INEFC", ha advertit Ferré. "Si ha d'anar algun lloc, ha d'anar a Amposta, tant si són públics com si són privats, ara que es comenta l'existència d'una iniciativa privada", ha instit, "perquè ens ho mereixem i perquè entenem que no pot ser d'una altra manera". Segons Ferré, "l'Ajuntament d'Amposta ha treballat durant molts anys per fer un projecte esportiu d'una qualitat altíssima, i ara no pot ser que es replantege tot". A més, la candidatura d'Amposta tenia el consens de tot el territori, i per això Ferré considera que "ningú pot sortir a dir que ara Amposta no toca, i que toca a un altre lloc".

D’altra banda, segons l’ordre del dia del proper dilluns, el ple de l’Ajuntament d’Amposta podria aprovar l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència. En aquest cas, seria la primera població del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que se sumaria a aquesta entitat municipalista promoguda per l’Ajuntament de Vic.

2 comentaris:

  1. Sapo, mes val tard que mai...

    de totes maneres, la prova del cotó la tindrem el dia després del 20 N,

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta