6 de setembre del 2011

Mas defensa el model d'immersió lingüística abans de la #Cinta2011


Artur Mas va participar aquest diumenge en la processó en honor a la Mare de Déu de la Cinta com a portador de l'estendard principal de l'Arxiconfraria, per designació del seu primer majordom, Josep Maria Franquet. Durant la rebuda al president de la Generalitat a l'Ajuntament de Tortosa, l'alcalde Ferran Bel va recordar-li que ser pendonista en la processó de la Cinta és "l'honor més gran" que li podia fer la ciutat de Tortosa. El president Mas, després de signar en el llibre d'honor de l'Ajuntament, es va dirigir als presents, membres de la corporació, el delegat de la Generalitat a l'Ebre, Xavier Pallarès, alguns directors dels serveis territorials i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. "Sóc conscient de l'honor que significa portar l'estendard principal de l'Arxiconfraria el dia de la processó", va afirmar Mas, que va assegurar que "en aquesta ciutat i en aquestes terres sempre m'he sentit com a casa". Tot seguit, el president va valorar la importància de preservar les tradicions per mantenir la identitat col·lectiva, moment que va aprofitar per fer una aferrissada defensa del model d'immersió lingüística del nostre país dos dies després que el TSJC hagi reclamat a la Generalitat que el castellà ha de ser llengua vehicular en l'ensenyament. Així, Mas va afirmar: "Ens mantindrem fidels i dempeus en la defensa de la identitat, de la cultura i d'una llengua catalana que és més que centenària. Ho farem des del Govern, ho faré jo com a president, i espero que totes les institucions, inclosos els ajuntaments, també sabran defensar-ho."

25 comentaris:

  1. ...Una escola, un idoma, un pais...

    ResponElimina
  2. I milers d'aturats

    ResponElimina
  3. Mc això sona massa a Ein Volk, ein Reich, ein Führer ... lleig

    ResponElimina
  4. Veus que bonic....tot torna a ser com sempre. Sense intrusos.
    Fins i tot es veu el capet
    del cap de gabinet.

    "Que bonito, que bonito"

    ResponElimina
  5. Lluis, es obvi que res te a veure la meva frase amb la teva a pesar de coincidir amb lo de “un pais”.

    ResponElimina
  6. Jotabé, estas segur que es el capet del cap del gabinet, o es el cap del capet del gabinet ?

    ResponElimina
  7. Bonica foto, ni que fos la segona part de Reservoir Dogs ... de bon to!!

    ResponElimina
  8. La plana major de la Nuclear de Homer Simpson.

    ResponElimina
  9. O, Set germans per set nuvies.

    ResponElimina
  10. Menys mal, ja que no et feia de Siudadanos.

    ResponElimina
  11. Els set samurais. O els set magnifics.

    ResponElimina
  12. O els set nanos...falta la Blancaneus!! (on erets Meritxell?)

    ResponElimina
  13. Els set pecats...
    Ben mirat , potser no és una pel·licula sino un partit de futbol, igual fan la tanca davant d'un xut de Messi ja que veig que la majoria estan protegint els parts intims ...

    ResponElimina
  14. Men in Black (o blau fosc).

    ResponElimina
  15. Mc Calan, aquí has estat sembrat...

    ResponElimina
  16. El dia que tingui juí i se’m sancioni o multi amb una quantitat econòmica concreta em negaré a acatar la decisió del jutge emparant-me amb la decisió del senyor Artur Mas.

    ResponElimina
  17. Gutijaume, també te podries emparar en les decisions de la Generalitat valenciana de no fer cas de les resolucions del TSJCV que els obliga a equiparar les titulacions de català en les de valencià, però res, segur que Paquito Camps i ara Fabra no són de la teua corda eh...

    ResponElimina
  18. El que queda clar, és que si els nostres dirigents fan cas omís dels Tribunals i les corresponents sentències, perquè les hem d'acatar la resta de ciutadans?

    ResponElimina
  19. Cras error Gutijaume, pel mateix raonament, si els dirirgents no posen els intermitents, perquè els hem de posar natros?
    Pos t'ho diré: per sentit ètic i de responsabilitat humana. Coses de les que la política cada cop en te menys, animats des del dirigents oportunistes i mafiosos que tenim. Donat una volta pel País Valencià, per exemple, I l'autonomia que vulgues o l'estat central.
    Encara als nostres temps, com en temps de Franco, les caixes de llagostins pel nadal van la "capital del regne", per agrair favors prestats o per demanar als "funcionaris d'influència als ministeris".
    I ara mira la patinada del dia de "Quien tiene boca se equivoca" vs Esperanza Aguirre.
    Disculpam per la part que et toca i el futur que anheles, però no hi ha ofici més desprestigiat actualment que el de polític. Va per tots. O ho arregleu u el poble haurem de decidir fer-vos passar la revalida cada any, cosa que recolzaria ara mateix.

    ResponElimina
  20. El de mosso d'esquadra està força desprestigiat també, per no dir el de tele-operador, que era l'ofici menys valorat pels espanyols segons una enquesta. Qui l'envien els llagostins els que defrauden més del 25% del PIB a l'Estat anualment?



    "Trabajos infravalorados por la sociedad pueden también realizarse con perfección"

    "El hábito no hace al monje"

    "El trabajo no hace mejor a la persona: la persona que trabaja bien es feliz y mejor persona"

    ResponElimina
  21. És molt arrogant per part teva, però per mi més desprestigi social deurien patir els que no cobren l'IVA, els que contracten treballadors sense donar-los d'alta a la SS, el que oculten capital, els que reben ajudes i subvencions indegudament, els que declaren preus de venta falsos etc.

    Quan es fa malbé un ou, no sols es podreix el rovell.

    ResponElimina
  22. http://www.cis.es/cis/opencms/-Archivos/Marginales/2900_2919/2909/e290900.html

    ResponElimina
  23. Quina obsessió amb els mossos que tens Guti, perquè tu no els suportes no vol dir que estiguin desprestigiats. Per cert, fa pocs dies van desmantellar als atracadors d'autopistes (la banda dels peruans).

    ResponElimina
  24. Els que havien gravat amb l'helicòpter 3 o 4 vegades? Ho he vist, també he vist a un programa d'una cadena catalana que parlaven sobre denuncies per parlar per mòbil que eren falses.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta