El pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita serà l'escenari, el proper 3 de desembre, de la novena Diada del Llagostí, el programa de la qual va ser presentat ahir a l’hotel restaurant Miami Mar per part de l’alcalde del municipi, Joan Martín Masdéu; la regidora de Turisme, Rosa Anglès; el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balagué; i el restaurador local Joan Pons. La diada serà inaugurada per la Directora General de Pesca i Afers Marítims, Mercè Santmartí, i tindrà com a convidats especials el xef Eduard Xatruch, que va ser cap de cuina d’El Bulli; i el director de Turisme de Lleida i membre de la junta rectora de Saborea España, Joan Baigol.
En la novena Diada del Llagostí hi participaran un total de 14 restaurants locals i diversos productors agroalimentaris de les Terres de l’Ebre ara com Arròs Montsià, Olis ST Montsià o vins de la DO Terra Alta, que són membres del Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre. Tots plegats faran costat a la Confraria de Pescadors Verge del Carme per promocionar el producte estrella de la llotja rapitenca. Així, aquesta diada “contribuirà a la consolidació de la Ràpita con a destinació de turisme gastronòmic a partir dels projectes encetats conjuntament per l’administració i el sector privat, com són la creació del Col·lectiu de Cuina i l’entrada a la plataforma Saborea España”, segons destacava la regidora de Turisme, Rosa Anglès. Durant la diadaestà previst que es reparteixin 500 quilos de llagostins cuinats amb diferents receptes, tant tradicionals com innovadores. Enguany, el preu del tiquet de degustació serà de 5 euros per cada ració, amb consumició inclosa.
La Ràpita allarga la campanya de promoció del llagostí
Complementant la diada gastronòmica del 3 de desembre, els restaurants participants oferiran uns menús especials al preu de 38 euros, que es podran degustar als establiments entre els dies 1 i 15 de desembre, en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí. A banda, aquest 23 de novembre, el Col•lectiu de Cuina la Ràpita-Delta de l’Ebre, amb el suport de la Regidoria de Turisme, participa en l’Expotapa de Madrid, organitzada per la Federació Espanyola d’Hostaleria. En aquest certamen, les diferents destinacions de turisme gastronòmic que formen part de Saborea España presentaran un producte i, en el cas de la Ràpita, la proposta que presenta és “llagostins a la Flor de Sal amb aroma de cítrics”. Segons Anglès, “l'objectiu és transmetre la qualitat dels productes de la nostra terra per néixer en un territori peculiar i natural com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre”. Així, la Ràpita promocionarà els llagostins de la Confraria de Pescadors “Verge del Carme” i la Flor de Sal que es produeix a les Salines de la Trinitat, i acompanyarà la recepta amb vins de la D.O Terra Alta.
Un mal any en captures
Enguany, el llagostí de Sant Carles de la Ràpita s’ha pagat més barat que en els darrers anys i ha tingut un preu mitjà de 23 euros a llotja. El nombre de captures també ha estat baix aquest 201, i fins aquest dimarts, 22 de novembre, la llotja tenia registrat un total de 17.000 quilos de llagostins, una xifra molt allunyada dels 40.000 quilos registrats al 2008, però propera a les captures dels dos darrers anys. Amb tot, des de la Confraria de Pescadors Verge del Carme es confia que es puguen arribar a les 20 tones d’aquí a finals d’any, i que la pujada de preus que experimenta aquest producte a les festes de Nadal i Cap d’Any els puga ajudar a millorar els resultats.
Imatge Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.