2 de desembre del 2011

Bel rebutja la moció popular dels 'indignats' de Tortosa

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha rebutjat aquest divendres els arguments de la moció popular que ha presentat el moviment Acampada 15-M, per rebaixar els sous dels càrrecs polítics del consistori. Una moció popular que arriba al ple de l'Ajuntament avalada per 1.161 signatures, i que serà sotmesa a aprovació en el ple ordinari del desembre, aquest dilluns 5 de desembre, amb molt poques opcions de tirar endavant. Segons Bel, els arguments dels ‘indignats’ són “demagògics” i “esbiaixats políticament”. L’alcalde ha recordat que l’actual govern municipal destina uns 107.800 euros a dedicacions exclusives, que és aproximadament la meitat del que costaven les dedicacions en el mandat 2003-2007. L’alcalde també ha remarcat que si els càrrecs polítics no poguessin cobrar més de 30.000 euros, hi hauria 95 treballadors de l’Ajuntament que cobrarien més que l’alcalde i els regidors.



D’altra banda, l’alcalde de Tortosa ha anunciat que l’equip de govern està treballant per poder aprovar el pressupost municipal per al 2012 en la darrera setmana de desembre.

43 comentaris:

  1. Ejem, és algun problema que alguna persona, assalariada del poble, cobre el que li toca per conveni i aquest sou sigue superior al d'un altre assalariat del poble?
    Assalariat del poble= Que li paguen lo sal-ari amb els nostres impostos.
    Els assalariats polítics, amb quina base de cotització cobren? D'acord amb el temps dedicat, o pel morro que tenen als plenaris votant-se el sou?
    Que no veieu que un mateix no pot posar-se el sou? Que quan passa, passa el que fan els nostres estimats representats, posar pegament a butacó.
    Que no estan per les ansies de representar-nos i transmetre els nostres desigs als plens i comissions? Pos a ajustar-se ells mateixos els sous dintre d'uns nivells com els altres funcionaris i personal de l'administració pública. Que no son més que uns manats que no li fan cas als accionistes de la seua empresa.
    O ens pregunten mai si estem d'acord amb els seus sous?
    O quin sou creiem que haurien de tindre, incloent comissions, designacions, complements, etc.

    ResponElimina
  2. La veritat, no he sigut molt el tema, ni sé quant haurien de cobrar, pero si que em xoca el comentari final de l'alcalde ... Quin problema hi ha en que un treballador de l'ajuntament cobri més que un regidor/alcalde?

    ResponElimina
  3. Trobo molt fort que a l'ajuntament hi hagi prop de 100 persones que cobrin 30.000 €. M'equivoco si dic que, més o menys, això representa un 30 % del personal ?. Si és així, es dona a alguna altra empresa, a no ser de sectors molt concrets coma ara tecnològics, universitaris, d'investigació etc ?
    Per altra banda, el Sr. Bel sap que un secretari d'estat o alts funcionaris cobren més que un Ministre, i el mateix secretari, interventor i l'antic gerent de l'ajuntament més que ell. Llavors, el problema no és que hi hagi funcionaris concrets que guanyin més que el propi alcalde; el problema és que n'hi hagin tants.
    Però, Alcalde, independentment de vuits i nou i cartes que no lliguen i, si vol, demagògia per demagògia: SERIA UN ESCÀNDOL QUE EL SR. TOMÀS I LA SRA. ROIGÉ [si fos el cas], COBRESSIN 30.000 € L'ANY?. O VOSTÈ MATEIX [també si fos el cas] EN COBRES 40.000 pel 75 % de dedicació o 50.000 pel 100 ?. Jo crec que no. L'escàndol és justificar els imports en funció del que cobren 95 funcionaris. Vist així, els empleats municipals ( també contribuents ) desitjaran que l'alcalde i regidor cobren com més millor: sempre els cabrà l'esperança que com més cobren aquests, més possibilitats de cobrar més ells.

    Dic si "fos el cas" perquè ara no cobren/aran de l'ajuntament, sinó del Parlament i Senat.

    ResponElimina
  4. Comparar els càrrecs electes, amb el funcionarat és, me costa dir-ho, perquè és una paraula que el sr. alcalde ja fa temps ha fet seva, demagògic. Als primers els tria el poble en unes eleccions, estan el temps que estan i tenen el gran privilegi de ficar-se els seus propis sous en un procés en el que la ciutadania no te res a dir.
    Sona una mica classista... El sr. alcalde ha de cobrar més que ningú? Segurament més que el metge i el mestre del poble. No sé, me sembla tot molt ranci. Sembla que a l'ajuntament alguns tenen encara una mentalitat de senyoritos, menys mal que al carrer la mentalitat de la gent si evoluciona...

    ResponElimina
  5. mira si evoluciona que CiU va guanyar les municipals per majoria absoluta i les generals per primera vegada a Catalunya.

    ResponElimina
  6. Dues coses em ronden pel cap: m’agradaria saber quin és el sou net que creieu és l’adequat per a) un alcalde; b) un alt càrrec; c) un regidor; d) un funcionari de finestreta.

    I segon, algú em sabria confirmar si el senyor Bel ha renunciat al sou d’alcalde ara que entra al Senat?

    ResponElimina
  7. Es lamentable, li hauria de caure la cara de vergonya per fer les afirmacions que ha fet!

    ResponElimina
  8. Gutijaume, el Sr. Bel diu que renuncia pero per llei no es pot tindre els 2 sous. per incompatibilitat de sous.

    ResponElimina
  9. Perdona Eric, però el sou de senador i el d’alcalde no són incompatibles. En tot cas si no el cobra és per renúncia pròpia.

    ResponElimina
  10. No només no es pot tindre dos sous sinó que el de senador és irrenunciable.
    El cas és que al sou de senador el Sr. Bel li podrà afegir uns 1.800 €/mes en concepte d'indemnitzacions per assistències ( ple, comissions, patronats...)
    El que m'agradaria escoltar és que renuncia a aquestes "indemnitzacions".

    ResponElimina
  11. Ja, ja ,ja Ximo!
    Re..que?
    Ai, quin país!
    Sabeu el que donen els vots?
    ....
    Culs apegalosos! I moltes raons sense sentit. Per entendre-nos, "Que si...." i "Pos tu més!"
    Bé, entenem que valorem aquesta mena de "democràcia", en una altra millor posada, igual això no passaria.
    Si, advoco per una reforma de la constitució.
    Profunda...!
    I el Senat aaaaa.... mmmmm ! Això!

    ResponElimina
  12. Artículo 23 del reglament del Senat:

    1. Los Senadores tendrán tratamiento de excelencia, que conservarán con carácter vitalicio, y derecho a la asignación, dietas e indemnizaciones por gastos necesarios para el desempeño de su función que se fijen en el Presupuesto del Senado. Dichas percepciones serán irrenunciables e irretenibles.

    Art. 158 del Regim general electoral:
    Artículo 158.

    1. En cualquier caso, los Diputados y Senadores no podrán percibir más de una remuneración con cargo a los presupuestos de los órganos constitucionales o de las Administraciones Públicas, sus organismos autónomos, entes públicos y empresas con participación pública directa o indirecta, mayoritaria, ni optar por percepciones correspondientes a puestos incompatibles, sin perjuicio de las dietas e indemnizaciones que en cada caso corresponda por los compatibles.

    ResponElimina
  13. Per tant, Gutijaume, no son incompatible en la seva funció però sí econòmicament.
    Per cert, que no és el que estudies tu això ?

    ResponElimina
  14. 30K a Tortosa son una pasta, equivalent a uns 50K a Barcelona és a dir sou de directiu d'empresa petita. Totalment absurd. No m'estranya que el pais se'n vagi a la merda.

    ResponElimina
  15. Precisament aquest dimecres vaig preguntar si eren incompatibles els sous d’alcalde i senador a un professor de la universitat i a una lletrada de la Generalitat i em van afirmar que no eren incompatibles, però què era acceptat tàcitament per la gran majoria, i per tant, moralment o èticament ja no hi havia cap alcalde que acceptés els dos sous.

    Vist que el debat ja estava obert, he investigat per mi mateix i he trobat que la Llei Orgànica 5/1985 de 19 de juny en l’article 155.4.b) diu: “Sólo podrán percibir la remuneración que les corresponda como Senadores, salvo que opten expresamente por la que hubieran de percibir, en su caso, como parlamentarios autonómicos” .

    Però l’article 157 d’aquesta Llei torna a deixar dubtes al respecte. Ximo, si segons l’article 158.1 entens que hi ha una incompatibilitat econòmica, llegint el 157.3 no entens que també existeix una incompatibilitat de càrrecs?

    157.3. En particular, la condición de Diputado y Senador es incompatible con el ejercicio de la función pública y con el desempeño de cualquier otro puesto que figure al servicio o en los presupuestos de los órganos constitucionales, de las Administraciones públicas, sus organismos y entes públicos, empresas con participación pública directa o indirecta, mayoritaria, o con cualquier actividad por cuenta directa o indirecta de los mismos.

    Intentaré contactar aquesta setmana amb un constitucionalista per a què ens resolgui el dubte.

    ResponElimina
  16. Com comprendràs Ximo si un catedràtic i una lletrada del Parlament m’afirmen que tal incompatibilitat econòmica no existeix, doncs me’ls creuré, tot i així, això no m’impossibilita a cercar per mi mateix la solució. Al veure que la llei no em clarifica la qüestió, la consultaré amb un constitucionalista que conec per a que ens ho solucioni.

    ResponElimina
  17. Per ficar una cullerada mès al tema si son incompatibles o no,jo li vaig preguntar aun ex-diputat ja q és de l'epoca del tripatit i em va dir q no podia ser,vaja q havia de renunciar a un dels dos sous i q clar al senat cobres mès en km de distancia,dietes... etc.
    I pots estar d'acord o no amb la mocio pero esbiaixat??

    ResponElimina
  18. "Segons la Llei 53/1984 de 26 de desembre d'Incompatibilitats del
    Personal al Servei de les Administracions Públiques, en el seu article primer
    i segons el Reglament del Senat en el seu article núm. 23.1, el salari de senador és
    irrenunciable i incompatible amb el d'altres càrrecs públics com el d’alcalde."

    http://www.boe.es/aeboe/consultas/bases_datos/doc.php?id=BOE-A-1985-151
    http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/rs.t2.html#c1

    Extret de http://acampadatortosa.org/dossier.pdf

    Algú me pot dir si és correcte?

    ResponElimina
  19. Diem-ho clar d'una vegada, els senadors sobren i el senat també. O és que no portem trenta anys comprovant-ho?
    Que tanta llei i punyetes. Que s'eliminen tots els punts de la constitució on s'esmenta el Senat!
    I no crec ni que sigue radical per demanar això.
    Molta gent ho pensa i ho diu. Vox populi.

    ResponElimina
  20. M.D.A tens raò tots ho pensen menys els que "xupen" del pot.Aixi q encara tardarem temps a veure Espanya sense senat

    ResponElimina
  21. Hi ha un capitol de salvados que parla amb duran i lleida sobre el senat.

    ResponElimina
  22. Guanyar lícitament unes eleccions, no implica el quedar-se sord....Espero

    ResponElimina
  23. Quina vergonya...i permetre's ignorar més d'un miler de signatures de la gent del carrer d'aquesta manera tan desvergonyida!

    I rebutjar una moció de part de la gent del carrer per part de qui la representa (o es suposa, ja que pel que s'ha vist en aquest cas no és així, ja que no se'ls vol escoltar), sense ni tenir en compte la seva voluntat en res!

    Ai, senyor, i quines coses de llegir! I de la gent de Tortosa...quina gran vergonya, no tinc paraules!

    ResponElimina
  24. La ignorància és molt atrevida,Cristòfol.

    ResponElimina
  25. Però tant d'atreviment s'hauria de reemplaçar per una mica de sentit comú i respecte per les peticions de la gent del carrer, que és qui paga els impostos. I això voldria dir saviesa i coneixement, cosa que pel vist fa moooooolta falta...i el pitjor és que a qui li fa més falta és a qui ens manen, que són qui més n'hauria de tenir!

    Anem apanyats...molt apanyats...sálvese quien pueda, botes al agua, las mujeres y los niños primero, que ambun capità com aquest el vaixell aviat s'enfonsarà i amb el passatge a bord!

    ResponElimina
  26. També sóc dels què creu que el Senat necessita una bona modificació i modernització. Eric el capítol de “Salvados” sobre el Senat es força esclaridor.

    Cristòfol què li deu importar a Bel mil signatures quan 4.450 persones varen votar CiU aquestes últimes eleccions i 96.514 el varen recolzar per anar al Senat?

    ResponElimina
  27. Plastik, jo creia que efectivament existia una incompatibilitat econòmic, però vistes les lleis que em resulten força ambigües i el que em varen dir, tinc els meus dubtes. Aquesta setmana ho preguntaré i almenys ho sabrem a ciència certa.

    ResponElimina
  28. Este xic no llegeix els diaris nord-americans i europeus.
    Potser comprendria que ser electe no significa actuar únicament a favor d'una minoria sinó atendre honorablement tots els ciutadans. Ja que, si bé te el suport de una majoria dels votants, en el conjunt de la població continua sent una minoria com qualsevol altra.
    Tant de bo li surten els queixals del seny d'una vegada!

    ResponElimina
  29. Particularment aquest senyor no em representa, però sí ho fa a la ciutat on visc. Ciutat formada no només pels que l'han votat, sinó per moltes més persones. Vivim una situació difícil, d'acord i per tant el que m'indigna és que com a representant d'una ciutat, no entengui què volen dir conceptes com moral o ètica. Una persona no pot representar a un partit que està "demanant" o millor dit imposant sacrificis justament a persones que no se'ls poden permetre i ells tinguin un sou molt allunyat de la realitat de la majoria de les persones. Jo no vull ni un cèntim del seu sou, però jo no vull una persona que digui que em representa que pensa que ha de cobrar més perquè és l'alcalde o el que siguin els demés....les persones són el que són i no el que cobren...i això no és un conducta ètica. Tant m'hi fa el que digui una llei o una altra, perquè fins avui cap llei ensenya modèstia, ni ètica ni moral, sinó quasi cap polític tindria feina.

    ResponElimina
  30. Gutijaume, 4.405 persones van votar a CiU, d'acord, però que 4 "perroflautes" a ratos lliures durant 1 mes recollin 1160 signatures vàlides (1700 en total de gent que encara que no empadronades a Tortosa no estan d'acord amb els sous que els polítics tenen i que ells mateixos se fiquen, ja que és un problema a tots els ajuntaments, no només a Tortosa)...

    Pues que vols que et digui, els srs de CiU tenen el seu aparell propagandístic i mediàtic que els costa uns quants milions...

    Tú mateix!

    ResponElimina
  31. CiU pot tenir molts recursos però la gent també té cert poder per a opinar, o no?

    O és que els diners ho poden tot, fins i tot fer callar a la gent, quan té dret a parlar tot invocant la lliberta d'expressió?

    ResponElimina
  32. Quan es viu en un mon irreal, es molt fàcil caure de cul… Que li pregunten sinó a Jose Antonio Martin...

    ResponElimina
  33. Una verdadera llàstima…. Semblava un alcalde molt vàlid, fins que …

    ResponElimina
  34. ...fins que li pujaren els fums al cap i es cregué gairebé un Déu que no li calia escoltar a ningú, què et fa res que t'acabi la frase, Mc Calan?

    ResponElimina
  35. i...........què va decidir ser senador, enganyant l'electorat. I no vol dir que passi des de la presentació de la candidatura; vol dir DES DE la decisió.

    ResponElimina
  36. Bon final, Jotabe, de la frase, ja,ja! Aquest detall me l'havia deixat! M'agrada aquest tipus d'activitats d'anar completant frases amb punts suspensius s'asemblen als wikis que feia quan anava al curs d'anglès de la EOI...i sempre et recordes de coses que t'havies oblidat, tú!

    I que bo que és fer memòria!

    ResponElimina
  37. A veure a CiU de Tortosa i al seu líder, ferran bel, l'han votat 6644 persones el 2011. Per tant, Gutijaume, a veure si afinem més. I el cens de Tortosa era de 23187 persones. Per tant, representa el 28,65% del cens. Hi ha un 70 % del cens que no l'ha votat per tant, al tanto amb quina autoritat es parla.
    Dit això, es veu un alcalde preocupat, tant, que es compara amb la gent que el seu partit està mirant de retallar físicament. Em pensava que tindria arguments de més pes i es veu que no. L'alcalde de Tarragona ciutat cobra menys que Bel i tot i que les comparacions són odioses, aquesta és ben evident. Resulta que Bel té més responsabilitats que Ballesteros? No ho crec. Bel hauria de tenir més humilitat, li aniria bé, i a tot este personal que busca mil excuses amb lleis i relacions inútils, els hi recordaria que ser un càrrec electe no és cap "NEGOCI", és una decisió de dedicació a un bé comú que és de governar una comunitat i no com ara que el que fa amb aquestes paraules és insultar a la gent que veu que dia a dia elements necessaris com la Brúixolahttp://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/444756-tortosa-tanca-lespai-per-a-nens-de-0-a-3-anys.html que amb la rebaixa del seu sou es podria mantenir. Però clar, estos xiquets i les seues famílies no deuen ser sospitosos de ser votants potencials seus, potser.

    ResponElimina
  38. 100 punts per Arjub!!!!

    ResponElimina
  39. Arjub; votar a un candidat no te cap garantía d’encert, mes aviat es com un acte de fe que cadascú fa al contrastar tot un ventall de possibilitats. Naturalment, al dia següent pots adonar-te’n que l’has errat.

    ResponElimina
  40. Un alcalde que no esta al servei del municipi, es el meu alcalde ?
    Un alcalde amb interessos difusos es el meu alcalde ?
    Un alcalde que no dialoga es el meu alcalde ?

    ResponElimina
  41. Pos si McCalan... ezo ande "more".
    A mi, i mira que soc del poble abans que ell, ni m'ha saludat encara.
    Encara que, si vas a mirar, tampoc m'apura vendre-li la moto a ell.
    Mig la tenia aparaulada, però, costa molt fer negocis en aquestes èpoques, ja sabeu.

    ResponElimina
  42. Corren moltes "llumaneres"
    que ens volen enlluernar,
    quan l'asunmpte es remenar
    el cabàs de les les cireres...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta