13 de gener del 2012

4,2 milions de la cooperativa de l’Aldea segueixen bloquejats



El col·lectiu d’afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de l’Aldea reclamen més rapidesa en el desbloqueig dels seus estalvis. Això és el que li demanaran a la directora de l’Institut Català de Crèdit Agrari, Divina Alsinet, durant l’assemblea informativa que es farà aquest divendres al vespre al pavelló poliesportiu de l’Aldea. La reunió ha estat convocada per la junta rectora de la cooperativa, però era una reivindicació del col·lectiu d’afectats i també del mateix Ajuntament de l’Aldea, que havia demanat que algú de la Generalitat vingués al poble per explicar el procés de recuperació dels estalvis i el pla de viabilitat per garantir l’activitat de la cooperativa. Un portaveu dels afectats, Jordi Gas, ha explicat les seues reivindicacions, aquest divendres al matí, durant el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna. Sobretot, volen un calendari de pagaments per garantir el desbloqueig de fins a l’últim cèntim dels 4,2 milions d’euros que encara hi ha retinguts.

En la mateixa entrevista, Gas ha destacat la bona feina que està fent el govern català com a mitjancer en aquesta crisi, tot i que el portaveu dels afectats ha remarcat que la Generalitat podria haver tutelat amb més cura la gestió que estava fent la junta de la cooperativa. Segons Gas, ara caldria aclarir quin és el grau de responsabilitat dels membres de la junta rectora de la cooperativa agrícola de l’Aldea, en la fallida de la secció de crèdit.

Gas ha recordat que més del 80% dels afectats tenien tots els seus estalvis en la secció de crèdit de la cooperativa. En canvi, dies abans de la fallida hi ha algú que va poder retirar fins a 900.000 euros. Finalment, el portaveu dels afectats ha assenyalat que no estan d’acord amb el tancament de la secció de crèdit que ha decidit el govern català, ja que el problema ha estat provocat per la mala gestió de la cooperativa.

3 comentaris:

  1. Fora xocant per heterogènia una fusió entre Caixa Bank, Bankia i Cooperativa Agricola de l’Aldea… No ?

    ResponElimina
  2. Isidre Fainé finalment ho desmenteix...

    ResponElimina
  3. Cada cop mes la injustícia i el ”compadreo”serà un enemic a combatre. Com ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta