24 de gener del 2012

Amposta aprovarà un pressupost molt ajustat, amb dos milions en inversions



El govern municipal d’Amposta ja té a punt el pressupost municipal per al 2012, que s’aprovarà en el ple ordinari del proper dilluns, 30 de gener. La primera tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda, Isabel Ferré, ha avançat aquest dimarts que un dels objectius principals de l’equip de govern ha estat ajustar al màxim els comptes de l’Ajuntament. De fet, així evitaran haver de fer acomiadaments, ja que que el consistori de la capital del Montsià ja té una plantilla força ajustada. Ferré ha estat en directe a l’informatiu matinal Primera Columna, i ha assenyalat que el pressupost de l’Ajuntament d’Amposta per al 2012 prioritzarà la promoció econòmica, tot potenciant el comerç, l’empresa i la indústria; però sense deixar d’ajudar les entitats culturals i socials de la població.

En aquesta línia, la regidora d’Hisenda ha explicat que l’Ajuntament d’Amposta reduirà el capítol d’inversions a la mínima expressió, ja que només hi haurà un milió i mig d’euros, o com a molt dos milions d’euros. Segons Ferré, s’acabaran de pagar actuacions dels exercicis anteriors i es tiraran les obres del pavelló d’esports, l’acabament de l’escola d’art, i algunes urbanitzacions de carrers.

En la mateixa entrevista, la primera tinent d’alcalde d’Amposta ha confirmat que l’equip de govern de CiU, que té majoria a l’Ajuntament, ha mantingut diverses reunions amb els grups d’Esquerra i del PSC, per intentar aprovar un pressupost amb el màxim de consens. En aquest sentit, sobre les demandes que han fet els grups de l’oposició, Ferré ha afirmat que confia en el vot afirmatiu de republicans i socialistes, ja que l’Ajuntament està fent gestions per reduir la despesa energètica i per anul·lar el decret de gratificacions. Un decret que, segons Ferré, no es podrà derogar fins que la Diputació de Tarragona no haja enllestit el catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament d’Amposta, que establirà les retribucions que reben els treballadors municipals per les feines que fan actualment. Quant a les despeses supèrflues, Ferré ha remarcat que fa quatre anys que s’estan reduint a l’Ajuntament ampostí.

Ferré ha justificat la reducció dels horaris i d’alguns trajectes del bus urbà, i ha afirmat que construir el nou centre d’atenció primària d’Amposta serà molt complicat, tenint en compte la situació econòmica de la Generalitat. La regidora d’Hisenda ha revelat que el govern català deu uns dos milions d’euros a l’Ajuntament d’Amposta. De fet, ha dit que cada dos o tres dies truca al Departament d’Ensenyament per reclamar les subvencions per a les escoles de música, de l’escola d’art i de les llars d’infants.

Finalment, Ferré ha apuntat que el govern Amposta acceptarà algunes de les al·legacions d’Esquerra i del PSC a la nova ordenança de terrasses. La regidora d’Obres i Urbanisme també s’ha referit a la pròrroga que ha demanat l’Ajuntament per poder acabar abans de final d’any la construcció de l’antena tecnològica Tècnio i de l’electrificació del polígon de l’Oriola, dos projectes inclosos en el pla per a la industrialització de les Terres de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta