2 de juliol del 2012

Solé Arnal (PSC) rebutja el transvasament d'aigua a Barcelona des del Segre



El portaveu del PSC al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, ha criticat aquest dilluns la proposta del president de la Diputació de Lleida, de portar aigua dels rius Segre i Noguera Pallaresa a l’àrea metropolitana de Barcelona, a canvi de compensacions per a les comarques de Ponent. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Solé Arnal ha afirmat que l’aigua del riu i dels seus afluents no hauria de sortir de la conca de l’Ebre, i ha recordat que el territori ja fa anys que cedeix aigua al Camp de Tarragona, a través del minitransvasament.

En la mateixa entrevista, Solé Arnal ha recordat que el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar la setmana passada una declaració institucional en contra de la proposta de cabal mínim que ha fet la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). De fet, els grups polítics van consensuar la moció, en què es comprometen a presentar al·legacions al nou pla de conca. Segons el portaveu socialista, amb el cabal mínim que proposa la CHE es podria facilitar un transvasament de l’Ebre.

D’altra banda, el portaveu del PSC a la Ribera d’Ebre ha assenyalat que la possible instal·lació del complex EuroVegas a Catalunya podria incrementar la pressió perquè l’aigua de l’Ebre arribe a l’àrea metropolitana. Solé Arnal ha advertit que Barcelona potser necessitarà més aigua i més energia, si finalment EuroVegas es construeix a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta