23 d’agost del 2012

Els emprenedors reclamen més comerç, turisme i habitatge al nucli antic de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- Els nous emprenedors del carrer de la Rosa, al cor del nucli antic de Tortosa, coincideixen en què aquesta zona de la ciutat té encara algunes assignatures pendents, com ara l’aposta del comerç local, del sector de l’oci nocturn i del turisme. I és que aquestes són algunes de les receptes per acabar d’aixecar el barri, un cop fetes les obres de reurbanització de carrers i places, per desterrar alguns dels tòpics sobre el nucli antic de Tortosa. Jordi Llamosí, propietari del local Rosa dels Vins, ha assenyalat que iniciatives com la ruta de tapes que es va organitzar fa dos mesos, han servit perquè la gent s’aprope als locals del nucli antic també per les nits.

Un altre dels locals del carrer de la Rosa i de la plaça de la Cinta que està apostant per les nits del nucli antic és el bar restaurant L’Olivera. La seua propietària, Mari Carmen Sánchez, explica que al principi va costar una mica, però que se n’estan sortint. De fet, L’Olivera té una de les terrasses més concorregudes del nucli històric. Per la seua banda, Joan Iniesta, del taller d'imatgeria popular Calaix de Sastre, ha assenyalat que al nucli antic de Tortosa només li fa falta una mica de normalitat, ja que no és ni un parc temàtic ni un plató de televisió. Sobretot, eliminant qualsevol tipus de connotació i aprofitant l’embolcall que li dóna el patrimoni.

Finalment, tant David Jarque, de l’entitat Amics dels Castells, com l’arquitecte Xavier Rollan, amb un estudi d’arquitectura a la mateixa plaça de la Cinta, afirmen que cal recuperar la vida al nucli antic. Per fer-ho, tant important és la rehabilitació d’habitatges com l’arribada de més comerç al barri.

Xavier Rollan, que viu i té un despatx d’arquitectura a la plaça de la Cinta, és un dels primers professionals que van optar per instal·lar-se al rovell de l’ou del nucli antic de Tortosa. Rollan ha valorat que les obres de la llei de Barris han millorat la situació urbanística del carrer de la Rosa i de la plaça de la Cinta, i que en els últims anys també s’ha aconseguit capgirar els problemes de convivència amb alguns veïns. Amb tot, Rollan ha advertit que encara queda feina per fer, i que sobretot cal fer-la millor que algunes obres que s’han fet en els darrers anys al nucli històric. L’arquitecte ha recordat que les xarxes elèctriques són deficients i que no han tingut en compte la seua millora o soterrament, a l’hora de fer les obres. Rollan, que va participar en el procés de redacció del pla integral del nucli antic, també ha afirmat que una de les grans mancances del Pincat van ser les polítiques d’habitatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta