18 de setembre del 2012

Barcelona World pot beneficar la construcció, el moble, les infraestructures i el turisme de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- La delegació del Govern a les Terres de l'Ebre ha presentat aquest dimarts el pla que ha dissenyat perquè el territori es puga beneficiar durant la construcció del projecte Barcelona World, així com durant el funcionament de les sis àrees temàtiques que es preveuen. Com ja va avançar la setmana passada el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l'objectiu és que els beneficis del macroprojecte no passen de llarg del territori. Així, es vol que Barcelona World puga servir per reactivar els sectors de la construcció i del moble, així com impulsar infraestructures pendents com l'autovia A-7 i la millora de la connexió ferroviària.

Durant la reunió del consell de direcció de l'Administració de la Generalitat a les Terres de l'Ebre d'aquest dimarts s'ha aprovat aquest pla d'acció de Govern. Segons Pallarès, el projecte Barcelona World pot permetre, a curt termini, esdevenir una oportunitat per reactivar el sector de la construcció, així com altres activitats industrials, com és el cas del clúster del moble de La Sénia.

Un altre dels objectius que fixa aquest pla d'acció és que la inversió de Veremonte, entre Vila-seca i Salou, permeti desencallar vies pendents com és el cas de l'autovia A-7 al seu pas per les Terres de l'Ebre; accelerar les que hi ha en execució; i millorar la connexió ferroviària i, en general, de transport públic entre l'Ebre i el Camp. "Volem tenir les mateixes possibilitats d'infraestructures que hi ha de Tarragona a Barcelona" ha afegit.

Pel delegat, el Barcelona World és una oportunitat de creació de llocs de treball, de potenciació dels productes agrícoles del territori, així com de crear sinèrgies amb l'oferta i productes turístics de l'Ebre. "Hem de ser capaços de vendre paquets turístics perquè els visitants de Barcelona World s'apropin a les Terres de l'Ebre. Només que un 1% del 10 milions de persones que tenen previst que visitin el projecte vinguin a les Terres de l'Ebre ja seria molt bo", ha afegit.

Des de la delegació ebrenca es convocarà abans d'acabar l'any, coordinadament amb la delegació del Camp de Tarragona, una jornada amb l'empresa impulsora i diferents departaments de la Generalitat com Empresa i Ocupació, Territori i Sostenibilitat, Agricultura, i Ensenyament. A més, també es convocarà a la comissió per a la industrialització, on hi ha la Cambra de Comerç de Tortosa, l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre, i els sindicats. També participaran de les comissions de treball a URV, a través de la càtedra d'economia local i regional, responsable de la redacció del pla estratègic; i el Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta