1 de gener del 2013

El primer català del 2013 és un xiquet de Sant Jaume d'Enveja nascut a l'hospital de Tortosa



TORTOSA / SANT JAUME D'ENVEJA.- El primer nadó nascut a Catalunya i arreu de l'Estat espanyol es diu Gerard, és de Sant Jaume d'Enveja, i va arribar al món quan només passaven trenta segons de les dotze de la nit. El primer català de l'any, per tant, és també el primer ebrenc del 2013 i ha nascut a l'Hospital de Tortosa Verge Cinta, segons informa el Departament de Salut. De fet, aquest dimarts al migdia, el Gerard i els seus pares han rebut la visita del conseller de Salut, Boi Ruiz. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el director dels serveis territorials de Salut, Albert Gómez, han acompanyat el conseller durant la visita al primer català del 2013.

El primer català del 2013, Gerard Vendrell Espinosa, ha pesat 3,730 kg i ha fet 54 centímetres de llargada. És el primer fill de la Montse Espinosa i el segon del Lluís Vendrell. Poc s'esperaven els seus pares que fos el primer xiquet del 2013 de Catalunya i també de l'Estat, ja que va ingressar a les nou del matí del 31 de desembre. "Jo volia que nasqués al 2012 perquè tinc amigues amb xiquets d'aquest any i serien de la mateixa quinta", ha explicat la mare.

Tot i que és el primer fill de la Montse, de 34 anys i veïna de Sant Jaume d'Enveja, és el segon fill del Lluís Vendrell, de 43 anys, i veí de Barcelona però resideix des de fa quatre anys al Montsià, on també treballa. A més dels pares, avis, tiets i cosins que omplien l'habitació, qui també estava molt content era el Pol, de deu anys, fill del Lluís i la seua anterior parella, que només preguntava als mitjans de comunicació si ell també sortiria a la televisió.

"Una experiència molt bonica, per repetir", explicava la Montse, que ha començat aquest 2013 "amb el millor regal". "Ara que tinguem salut i feina per cuidar-lo", afegia. Tot i que el Gerard és el segon fill del Lluís, el pare explicava que no va poder estar al part del primer perquè va ser cesària. "Sóc bastant aprensiu i pensava que no ho podria veure però sí, una experiència molt maca", detallava.

Per la seua banda, els responsables de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa explicaven que era el primer cop que un ebrenc és el primer català de l'any, i també el de l'Estat. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat el Gerard a les dotze del migdia, acompanyat per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i altres responsables del Departament, de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, i de l'hospital Verge de la Cinta. Ruiz ha destacat la "satisfacció" de ser a Tortosa per donar la benvinguda al primer nadó català del 2013, en un part "que ha anat molt bé", i ha qualificat "d'excel·lent notícia" que "un català sigui el primer nen de l'any nascut a l'Estat espanyol". "És un acte que simbolitza el que volem, que és que el sistema sanitari públic funcioni sense cap distorsió", ha conclòs el titular del Departament.

A les comarques de Barcelona, el primer nounat és una nena que va néixer a l'Hospital Clínic a les dotze i quinze minuts, mentre que a les comarques gironines el primer nou veí és també una nena que va néixer a l'Hospital Trueta de Girona, cinc minuts abans de la una de la matinada.


Imatge Ferran Bel, a Instagram
Via ACN

3 comentaris:

  1. moltisimes felicitats desde luego k es un honor per a les terres del ebre

    ResponElimina
  2. Definitivament, tenim un alcalde que no ens el mereixem ( he he he ). És capaç de fer una foto amb el mòbil ( " imatge Ferran Bel a Instagram " ) i sortir a la imatge. És com aquell davanter que centrava els corners i els rematava ell mateix.
    Avui he vist pel Facebook com algú deia que surt més ell a les fotos que el recent nascut.
    Per cert, la conyeta del comentari a l'entrada amb el Conseller i Sancho és bona. Estos micròfons........

    ResponElimina
  3. Home, Ximo! Dius unes coses. Clar que surt més Ferran que Gerard. Pos no tindrà que menjar colacao aquest últim per fer-se tant alt...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta