11 de gener del 2013

El TC desestima el recurs de la Generalitat Valenciana contra la derogació del transvasament

MADRID.- El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs d'inconstitucionalitat que el govern valencià va presentar l'any 2004 contra la derogació del transvasament de l'Ebre previst en el Plan Hidrológico Nacional (PHN). Segons que ha comunicat aquest divendres el TC, el recurs es fonamentava en l'argument que en la derogació per decret-llei efectuada pel primer govern de José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE) no concorrien les circumstàncies "d'extraordinària i urgent necessitat" previstes, i que per tant es tractava d'una decisió "arbitrària"i fonamentada en informes que no eren reals, i que eren contraris als principis de solidaritat. El TC no entra a valorar la necessitat de pal·liar les deficiències hídriques, i sosté que no hi ha abús de la formula del decret-llei.

En la seua resolució, el TC afegeix que l'argumentació de la derogació està fonamentada en el preàmbul del Reial Decret 2/2004 que modifica el PHN, així com en el debat que es va suscitar al Congrés dels Diputats sobre aquesta derogació. El recurs d'inconstitucionalitat va ser presentat al juliol de 2004 per l'aleshores president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps (PP), qui va fer d'aquesta qüestió un dels eixos de la seua política. De fet, preguntat sobre aquesta decisió judicial, el vicepresident del govern valencià, José Ciscar, ha assenyalat aquest divendres que tot just havia acabat de conèixer la notícia, i que l'executiu es trobava analitzant la sentència per pronunciar-se al respecte. De la mateixa manera, el TC també ha desestimat el recurs del govern de Múrcia en contra del pla integral del Delta de l'Ebre, també vuit anys que l'executiu de Ramón Luis Valcárcel (PP) qüestionés la constitucionalitat de les obres compensatòries del transvasament.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta