18 de febrer del 2013
L’institut J. Bau de Tortosa vol impartir un cicle superior de cuina a l’Escola d’Hosteleria i un batxillerat internacional
TORTOSA (Baix Ebre).- L’institut Joaquin Bau de Tortosa té l’objectiu d’ampliar els estudis de cuina, serveis de restauració i gastronomia que actualment s’ofereixen a l’Escola d’Hosteleria de les Terres de l’Ebre, que des de fa sis anys té la seu en aquest centre de secundària de la capital del Baix Ebre. El director de l’institut, Sisco Lahosa, ha recordat aquest dilluns que a partir del curs passat hi ofereixen una doble titulació, amb un curs de grau mitjà de cuina i gastronomia i un altre curs de grau mitjà de serveis de restauració, amb l’objectiu de formar cuiners i també cambrers. Per tant, segons Lahosa, la voluntat de l’institut Joaquin Bau és acabar de tancar el cercle i oferir -per al conjunt de les Terres de l’Ebre- també un curs formatiu de grau superior, ja que el territori necessita formar professionals en l’àmbit de la restauració, del turisme gastronòmic, i de la promoció dels productes locals de qualitat.
De fet, el director de l’institut Joaquin Bau de Tortosa ha explicat aquest dilluns, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21, que l’Escola d’Hosteleria de les Terres de l’Ebre té dos perfils d’alumnes molt marcats. D’una banda, els que acaben l’ensenyament secundari obligatori i després opten per fer un curs formatiu de grau mitjà de cuina o de sala. I de l’altra, gent que ha perdut la feina, a causa de la crisi econòmica, i que ara amplien la seua formació per trobar una nova ocupació en el sector del turisme i de la restauració, que és un dels que té més futur a les Terres de l’Ebre.
D’altra banda, Lahosa ha detallat l’oferta del restaurant pedagògic, un servei que cada dimecres i divendres obre la cuina dels alumnes de l’Escola d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre al públic en general. Només cal fer la reserva prèvia trucant al telèfon de l’institut, per poder menjar a uns preus molt econòmics els plats elaborats pels alumnes de primer i segon del grau mitjà de cuina i gastronomia.
A banda del curs formatiu de grau superior vinculat al món de la cuina i la gastronomia, un altre projecte de futur de l’institut Joaquín Bau de Tortosa és aconseguir que el centre puga impartir un batxillerat internacional. Lahosa ha assenyalat que actualment, a Catalunya, només l’està impartint un institut de Girona. Segons el director de l’institut J. Bau, l’objectiu del batxillerat internacional és que els alumnes puguen accedir a qualsevol universitat del món amb totes les garanties.
Jornada de portes obertes el 21 de febrer
L’institut J. Bau de Tortosa ha organitzat una jornada de portes obertes per al proper dijous, 21 de febrer, a partir de les sis de la tarda. El director de l’institut, Sisco Lahosa, ha assenyalat aquest dilluns que l’objectiu de la jornada és mostrar a les famílies dels futurs alumnes el funcionament i els diversos estudis que s’imparteixen en aquest centre públic que és el més antic de les Terres de l’Ebre, ja que enguany complirà 85 anys. En aquest sentit, Lahosa ha remarcat que l’institut Joaquin Bau, amb un miler d’alumnes, és un dels més grans del territori i l’únic de la comarca en què es poden cursar totes les modalitats del batxillerat en règim diürn. També a distància, a través de l’Institut Obert de Catalunya. Això permet que els seus alumnes puguen accedir a qualsevol carrera universitària, segons Lahosa, amb les màximes garanties possibles.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.