18 d’abril del 2013

La Ribera d'Ebre, una de les set comarques amb més lectors de llibres en català que en castellà

MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- La Ribera d'Ebre és una de les set comarques del país amb més lectors de llibres en català que en castellà. També el Priorat. Per la seua banda, el Montsià és una de les comarques catalanes amb més penetració de llibres digitals. Així ho rebel·la un estudi sobre el consum dels llibres a Catalunya durant el 2012, que ha elaborat el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, i que s'ha fet públic quan falta menys d'una setmana per a la diada de Sant Jordi.

El castellà continua sent l'opció preeminent a l'hora d'escollir un llibre a Catalunya. Així, el 66,6% dels catalans llegeixen llibres en castellà mentre que el català és l'opció per al 27,8% dels lectors. Malgrat això, a set comarques catalanes aquesta proporció s'inverteix i el català ocupa la primera posició. Es tracta del Solsonès (57% més), el Priorat (44% més), la Garrotxa (43% més), el Ripollès (36% més), la Ribera d'Ebre (22% més), les Garrigues (22% més) i el Pallars Sobirà (9% més).

El mateix informe indica que les comarques amb més lectors de llibres són el Berguedà, el Gironès i el Bages, mentre que les comarques amb menys lectors són el Solsonès, l'Urgell i l'Alta Ribagorça. Les comarques amb més lectors de llibres en català l'any passat van ser el Ripollès, la Garrotxa i el Pallars Sobirà, mentre que les que menys lectors de llibres en català tenien són la Val d'Aran, el Baix Penedès i el Garraf. Concretament, les que tenen més lectors en castellà van ser la Val d'Aran, el Vallès Occidental i el Tarragonès.

El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura indica que el 5,4% dels catalans (340.000) són lectors de llibres digitals. Les comarques que en tenen més són al Pallars Jussà, el Montsià i la Val d'Aran, mentre que les comarques amb menys lectors de llibres digitals són la Segarra, la Cerdanya i la Noguera.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta