19 d’abril del 2013

L’Aldea celebra 30 anys amb vocació de servei al territori per rellançar l'economia de l'Ebre


L'ALDEA (Baix Ebre).- El poble de l’Aldea celebra aquest proper diumenge, 21 d’abril, els 30 anys de la seua segregació respecte del municipi de Tortosa. Una efemèride històrica que coincideix en el temps en un moment crucial per al futur de l’Aldea, com ha destacat aquest divendres l’alcalde de la població, Dani Andreu. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Andreu ha remarcat que l’Aldea ha de saber aprofitar la concentració de vies de comunicació que tenen al seu terme municipal, però sobretot fer que la resta de la comarca i del territori també se’n puga beneficiar. De fet, l’alcalde de l’Aldea ha afegit que l'objectiu és que infraestructures com l’autopista, la futura autovia A-7, l’estació de mercaderies o el polígon industrial Catalunya Sud puguen servir per rellançar l’economia del conjunt de les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, Andreu s’ha referit a la possible mancomunitat de serveis per dinamitzar el polígon Catalunya Sud, que l’Aldea comparteix amb Tortosa. De fet, l’alcalde aldeà ha assenyalat que han tingut contactes amb l’Ajuntament tortosí i amb l’Institut Català del Sòl per posar les bases d’una relació que puga ajudar els dos municipis en el futur més immediat. En la mateixa línia, Andreu ha assenyalat que s’està treballant "discretament" per portar inversions i noves empreses al polígon Catalunya Sud, tot lamentant que la planta siderúrgica del grup Gallardo va ser una oportunitat perduda.

D’altra banda, l’alcalde ha reiterat la seua aposta perquè el polígon de l’estació de l’Aldea puga esdevenir la gran central de mercaderies de les Terres de l’Ebre, com una ciutat del transport que donés resposta a les necessitats logístiques del territori. Segons Andreu, ni l’Aldea ni la resta del territori poden abandonar o renunciar a aquest projecte, que en bona part depèn de la iniciativa privada. Amb tot, l’alcalde ha afirmat que ara són els poders públics els que haurien de tirar del carro, i garantir que l’estació de l’Aldea, tant per a passatgers com per a mercaderies, queda connectada al corredor del Mediterrani.

Campanya de promoció dels productes de l’horta de l’Aldea

A més, Andreu ha aprofitat aquest divendres el seu pas pel plató de Canal 21 Ebre per explicar la nova campanya de promoció dels productes agrícoles de l’horta de l’Aldea i del territori, una iniciativa que han impulsat des del seu Ajuntament. L'alcalde ha recordat que l’Aldea és un poble pagès, però també ha volgut llançar el missatge que aquesta població del Baix Ebre hauria de poder edificar altres propostes econòmiques sobre la base de la seua agricultura. Propostes que han de passar per l’agroindústria i també pels serveis turístics i d’altres tipus, per diversificar l’economia de l’Aldea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta