27 d’agost del 2013

Tres nous parcs eòlics per a la Terra Alta als termes de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca

BATEA (Terra Alta).- La Terra Alta podrà tenir tres nous parcs eòlics, que les companyies Gas Natural i Alstom ja tramiten als termes municipals de Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca i Batea. En aquest sentit, les tres centrals s’ubicaran dintre de la Zona de Desenvolupament Prioritari (ZDP) que va establir la Generalitat en el darrer mapa eòlic, just a l’altiplà de la Terra Alta. En concret, la tramitació dels tres parc eòlics va a càrrec de l’empresa Eòlica Tramuntana 73, constituïda en un 60 per cent per Gas Natural Fenosa Renovables i en un 40 per cent per Alstom Wind.

Segons publica aquest dimarts el Diari Ebre de Tarragona, els tres parcs eòlics afecten els municipi de Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca i Batea. Es tracta en els tres casos de parcs eòlics de 10 aerogeneradors del fabricant Alstom, de 3 megawatts de potència cadascun d’ells. La seua alçada –incloent-hi l’aspa dels aerogeneradors- assolirà els 155 metres.

Més concretament, el parc eòlic Los Barrancs s’ubica exclusivament al terme de Vilalba dels Arcs i s’estén a ambdós costats de la carretera TV-7231 de Vilalba a la Pobla de Massaluca. El parc eòlic Tres Termes s’ubica als termes de Vilalba i Batea i s’estén a cantó i cantó de la carretera TV-7232 que uneix aquests dos municipis. Finalment, el parc eòlic Punta Redona es situa dins els termes de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. La meitat dels aerogeneradors se situaran al costat del turó de Punta Redona i la resta a l’entorn de la carretera TV-7231, a prop del nucli urbà de la Pobla de Massaluca.

De la mateixa manera, el projecte inclou la necessitat de construir una nova línia aèria elèctrica de 220 kV, per poder evacuar l’energia elèctrica generada als tres parcs fins a la subestació elèctrica situada a Garcia, a la Ribera d’Ebre. Quant als estudis d’impacte ambiental, conclouen que l’impacte globals dels projectes, en els tres casos, és moderat. Finalment, els estudis també insten les promotores eòliques a evitar qualsevol afectació sobre les restes de la Batalla de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta