31 d’octubre del 2013

Mayor Zaragoza, doctor honoris causa de la URV i contra la reforma educativa 'neoliberal'



TORTOSA (Baix Ebre).- L'exsecretari general de la Unesco i president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, ha estat investit aquest dijous doctor honoris causa per la URV al Campus de les Terres de l'Ebre. És la primera vegada que aquesta cerimònia, la màxima distinció universitària, se celebra al campus de Tortosa, i fora del campus Catalunya de Tarragona. Mayor Zaragoza es converteix així en el doctor honoris causa número 32 de la URV.

Prèviament a la investidura, Mayor Zaragoza ha carregat contra la reforma educativa "neoliberal" del govern espanyol. Partidari que la universitat lideri un canvi de la societat, l'exdirector general de la Unesco creu que la LOMCE o llei Wert aspira a formar "consumidors" en comptes de "ciutadans", a partir de les prescripcions d'organismes com l'OCDE.

La cerimònia ha transcorregut amb total normalitat i seguint tots els passos que marca el protocol en aquests casos. Un dels moments més vistosos ha estat l'entrada dels 40 catedràtics vestits amb les togues, i el lliurament, després del discurs del padrí del doctorand, el doctor Àngel-Pio González Soto, dels atributs del nomenament: el birret, el llibre de la ciència i la saviesa, l'anell de l'antiguitat i els guants blancs, per part del rector de la URV, Francesc Xavier Grau, qui ha destacat de Mayor Zaragoza, el seu compromís social, la seua visió universal i el seu rigor crític i l'ha definit com "un tortosí de cor universal".

A instàncies dels periodistes, Mayor Zaragoza també s'ha referit al procés de transició nacional de Catalunya. Tot i mostrar-se partidari d'una consulta ciutadana pel dret a decidir, el ja honoris causa veu amb reserves una hipotètica independència de Catalunya. Així, ha advertit que, prèviament, caldria conèixer les conseqüències d'una secessió que, assegura, no preveuen ni les Nacions Unides ni la Unió Europea.

Mayor Zaragoza també s'ha referit a l'impuls de la candidatura de Tortosa per ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per part de la Unesco. En concret, ha insistit que la candidatura ha d'estar impulsada per tothom, i s'ha de basar en el potencial cultural, natural i històric de la ciutat i del conjunt de les Terres de l'Ebre.

Via Canal 21 Ebre
Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta