17 de gener del 2014

Els alcaldes de Flix i Deltebre signen el manifest 'Crida socialista pel referèndum'



FLIX (Ribera d'Ebre).- Els alcaldes socialistes de Flix i de Deltebre, Marc Mur i José Emilio Bertomeu, ja han signat el manifest 'Crida socialista pel referèndum', de suport a la celebració de la consulta. El text també dóna un suport explícit als tres diputats del PSC que dijous van trencar la disciplina de vot -la diputada ebrenca Núria Ventura, Marina Geli i Joan Ignasi Elena- i també a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que finalment va renunciar a l'escó. El manifest assegura que "oposar-se a la possibilitat que el poble de Catalunya es pugui pronunciar és una postura inacceptable i antidemocràtica" i fa una crida a treballar, a mitjà termini, "pel redreçament de l'espai socialista i per la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres".

Altres socialistes de les Terres de l'Ebre també han signat la 'Crida socialista pel referèndum', com ara els deltebrencs Joan Alginet i Rosa Vandellòs. També els tortosins Cristina Bel, Ismael Roldan i Roger Ripoll, així com els roquetencs Miquel Castelló i Imma Casado. Fins aquest divendres a la tarda, el manifest 'Crida socialista pel referèndum' ja havia rebut més de 500 adhesions, amb signatures com les dels exconsellers Joaquim Nadal, Antoni Castells o Montserrat Tura.

Segons el manifest, l'esgotament del pacte constitucional fa del tot necessari i "inexcusable" la celebració d'una consulta perquè Catalunya es puga pronunciar sobre la seua relació amb Espanya. Un objectiu "compartit amb la gran majoria dels catalans i que, en la seva extraodinària diversitat política, social i cultural, que va sumar més de dos terços a les darreres eleccions al Parlament". A més, admet que l'opció de la independència "pot ser una sortida però no necessariament l'única possible" a la crisi actual.

El text descriu que avui a la política catalana hi ha una "divisió ineludible": a una banda la gran majoria que exigeix el referèndum. I a l'altra els que s'hi oposen fent-ne un "factor de divisió de la societat civil catalana". Davant d'aquest escenari, el document assegura que el PSC només pot estar al costat de "l'opinió central i majoritària del poble de Catalunya". En aquest sentit, defensen que el partit ha de treballar per la celebració d'una consulta, sigui quina sigui la posició que cadascú pugui prendre en la resposta a la pregunta. Un fet que no veuen incompatible amb criticar i treballar per evitar "precipitacions i la manca de sentit de la realitat que alguns dirigents estant demostrant" i que, segons diuen, podrien conduir Catalunya a la "derrota i a la frustració".

Amb tot, el manifest avisa dels riscos que pot comportar "esberlar" la unitat del bloc favorable a la consulta ja que pot "servir als interessos de l'adversari". "La màxima unitat és la força més gran de què disposa el nostre poble. I cap patriota, si ho és de veritat, no pot regatejar esforços per garantir-la", conclouen.

En l'últim punt del document, els signats conviden a mantenir-se a favor de la celebració d'un referèndum i a sumar-se a la crida. I esgrimeix diversos motius: en primer lloc, per coherència amb "el paper clau del socialisme català en la construcció nacional de Catalunya. En segon lloc, per lleialtat "a totes les persones que han lluitat per la justícia i per Catalunya. I finalment, per respecte a la gent que ha cregut en el projecte socialista. "Pel futur d'un projecte integrat per homes i dones que som socialistes i som catalanistes per les mateixes raons, perquè tant el socialisme com la causa nacional formen part del mateix combat per la llibertat i per la justícia", afirmen citant Joan Reventós, fundador del partit.

Una crida que també va dirigida a treballar, a mitjà tremini, pel "redraçament de l'espai socialista, per la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres capaç de donar la resposta deguda a l'actual involució democràtica, econòmica i social i de posar Catalunya a l'avançada de la lluita per la llibertat, la justícia i el progrés".

11 comentaris:

  1. ...que los españoles no quieren soltarnos es un hecho, quieren jugar contra los catalanes, teniendo estos ultimos las cartas marcadas, marcas que solo conocen los españoles y por lo tanto, pase lo que pase, quieren ganar la partida..., y para ganar esta absurda partida de naipes pasa que los catalanes ya ni tengamos la oportunidad de poder dar nuestra particular opinion, despues estan los "botiflers", los payasos de castañuela y pandereta, que hipocritamente seran los artifices de "cicatrizar heridas" en la sociedad catalana, ignorando los verdaderos sentimientos que embarga a la mayoria del pueblo catalan...en fin yo pienso que se esta dilatando el proceso de la independencia demasiado, cada dia que pasa los españoles salen de su estupor y se opondran con rotundidad a nuestra independencia (para ellos secesionismo) y de retrocarga arrastrando a los vascos... para votar tendremos impedimentos...PSOE y PP van a joder la marrana, y si no reaccionamos pronto, nunca seremos lo que deseamos ser...

    ResponElimina
  2. Seré un “botifler” y un “payaso de castañuelas y pandereta”, pero lo seré con mucha honra.

    ResponElimina
  3. Si te'n sobra, passan als Bàrcenas, Fabra, Camps, Barberà, Matas, etc., etc.

    ResponElimina
  4. ...Guti..., lo siento, pero tu no llegas a ser un botifler y menos un payaso de castañuelas y pandereta...ni muchisimo menos llegas a la categoria de un "caga-mandurrio"...simplemente...eres un chico con sus ilusiones, con sus aspiraciones, y que has elegido un paisaje politico, en via de extincion...

    ResponElimina
  5. Que se besen, que se besen, que se besen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. ...oiga señor Armando Gresca...a mi me van los culos finos, los asquerosos culos peludos no los miro..., y de los culetes finos, si estos son picadero de otro...tambien paso...solo me ocupo de los que esten libres (si se dejan...)

    ResponElimina
  7. Albertito, escribint en castellà i amb tan mal gust, faràs més mal que bè a tot allò que vols defensar ...

    Moderació, moderació i moderació ....

    I una miqueta menys de "machisme", perfa ....

    ResponElimina
  8. ...dispensa, soy un " anormal "...me gusta la mujer (en general y siempre en el buen sentido de la palabra)...los machos no me van...

    ResponElimina
  9. Això d'anormal ho has escrit tu ...

    Per defensar els teus arguments, ni cal insultar, ni cal escriure "tacos", per això et demanava moderació, moderació, moderació ... i que vols que et digui, em sembla moltes vegades de molt mal gust la forma, que no el fons, dels teus comentaris .... com ho feies a Libertad Digital, ja que també hi escric alguna que altra vegada, defensant el mateix, més o menys ...

    ResponElimina
  10. ...pues los facistas de libertat digital, ¡no sueltan tacos en gracia de Dios!, ademas sigo escribiendo, se ve que me han "perdonado"...pero a estos animales hay que tratarlos bien, porque no son mas bestias porque no se entrenan...aqui como veras pocos "tacos" suelto...¡ah!...y otro sitio "elegante" es libertad digital, lo dirige el celebre Federico que sale por interconomia tv, aqui esta la manita de los de la Fundacion Francisco Franco mas los de Manos Limpias que yo les digo limpias, porque siempre llevan guantes, que si no...las tendrian como un fogonero de la Renfe, en la epoca de las maquinas de tren a vapor...y otro sitio donde escribo es Nacio Digital...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta