23 de març del 2014

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta recullen el Premi Amposta 2013


AMPOSTA (Montsià).- El saló de plens de l'Ajuntament d'Amposta va omplir-se dissabte al vespre, amb motiu de l'acte de lliurament del Premi Amposta 2013. Un reconeixement que enguany s'ha atorgat a la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, amb una menció especial per l'assemblea local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). El secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí, que ha lliurat els premis, ha qualificat les dues entitats com "el bo i millor", i ha relacionat la seua feina amb el moment que es viu a Catalunya, amb tot el procés independentista. El Premi Amposta, que enguany ha arribat a la seva 26a edició, l'atorguen anualment els mitjans de comunicació del municipi.

La colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta es va formar l'any 2012, i va celebrar el seu bateig oficial el 5 d'octubre de 2013 a Amposta. Durant el seu primer any de vida, ha explicat Joan Ferré, el seu president, "hem fet moltes aletes, hem actuat a molts pobles, i esperem que la cosa anirà a més". Ferré també s'ha mostrat molt orgullós d'haver recollit el Premi Amposta 2013, que enguany celebra la seua 26a edició. El jurat ha valorat el fet que la colla estigui formada per joves del territori, i la repercussió que ha obtingut la seua formació en unes comarques on la tradició castellera està poc arrelada. Així mateix, ha destacat que la imatge de la colla aixecant un pilar enmig del Pont Penjant d'Amposta, el dia de la Via Catalana, va ser molt representativa i va aparèixer en multitud de mitjans nacionals i internacionals.

Un fet que ha servit per lligar la colla amb l'entitat premiada amb la menció especial, l'assemblea local de l'Assemblea Nacional Catalana. Un agermanament que també ha aprofitat el secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí, que referint-se al procés independentista ha dit que només es podrà dur a terme si "aprenem o mantenim les pinyes tan bé com les saben fer els castells, si la gent de l'assemblea segueix treballant en clau transversal", i també "si la gent entén que aquesta festa de la democràcia és un dret al qual no podem renunciar", ha conclòs. Per la seua banda, l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha mostrat la seva satisfacció d'haver pogut premiar dues entitats amb molt ressò mediàtic.

Noves instal·lacions de Ràdio Amposta

Després del lliurament del Premi Amposta, les autoritats s'han traslladat a les noves dependències de Ràdio Amposta, situades al carrer Palau i Quer del municipi, a la vora del mercat. Josep Martí i Manel Ferré han estat els encarregats d'inaugurar els nous estudis d'una ràdio municipal que, aquest estiu, celebrarà el seu 35è aniversari.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta