16 de maig del 2014

Seguiment del 90% en la primera jornada de vaga dels treballadors de les nuclears d'Ascó i Vandellòs pel conveni col·lectiu


ASCÓ (Ribera d'Ebre).- Els treballadors de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs han iniciat aquest divendres la primera jornada de vaga convocada pel bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu, i que acabarà el proper dilluns. A Ascó, des de primera hora del matí, els piquets sindicals informaven als treballadors, la majoria personal de serveis mínims, dels motius de la convocatòria a la rotonda d'accés a les instal·lacions de la central. Segons les primeres xifres facilitades pel comitè d'empresa, el seguiment de la vaga s'apropava al 90%, tenint en compte que els serveis mínims fixats per al grup I d'Ascó han estat superiors al d'altres convocatòries per trobar-se en plena operació de recàrrega.

Les seccions sindicals de CCOO, UGT i APLOC de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs han convocat diverses jornades de vaga que afectaran els centres de treball de Associació Nuclear Ascó-Vandellòs. En concret, s’ha convocat vaga tots els caps de setmana fins a mitjans juny: del 16 al 19 de maig, del 23 al 26 de maig, del 30 de maig al 2 de juny, del 6 al 9 de juny i del 13 al 16 de juny. L'objectiu és exigir el desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu.

Des dels sindicats asseguren que s'està seguint una política de contractació que posa en risc l'explotació segura, amb la contractació de personal de baix cost i sense experiència. També es queixen de la devaluació salarial i la precarització de les condicions laborals. El Ministeri d’Indústria ha dictat uns serveis mínims que CCOO considera "abusius i desmesurats", i per això, juntament amb UGT, han tramitat al·legacions i presentaran els recursos corresponents.

Via ACN i Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta