28 d’octubre del 2015

El Grup 2027 exigeix l’aprovació i desenvolupament del Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El col·lectiu d’opinió Grup 2027 ha exigit aquest dimecres a la Generalitat la presentació i la ràpida aprovació del Pla Estratègic Empresarial i per l’Ocupació de les Terres de l’Ebre, com a “full de ruta” participat i assumit per una àmplia majoria dels agents socials, econòmics i polítics del territori. Un document que la URV va enllestir al febrer del 2014, i que des de fa uns mesos s’està debatent en el marc del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, sense que el govern català l’haja aprovat o ni tan sols presentat oficialment. Un dels membres del Grup 2027 és Joan Manuel Margalef, també president de la demarcació ebrenca del Col·legi d’Arquitectes. Margalef ha remarcat que cal superar les diferències polítiques i partidistes, així com els localismes i els personalismes, per treballar junts en benefici del territori. Durant una tertúlia a Canal 21 Ebre, Margalef ha assenyalat que ara és possible implementar o millorar el pla estratègic, però ha advertit que tot el treball tècnic i la participació ciutadana no es poden llençar a la paperera.

Un altre dels membres del Grup 2027 és Josep Casadó, també secretari general de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre. Casadó ha recordat que el pla estratègic planteja un altre model de governança per al territori. Segons ha dit, cal una política de desenvolupament econòmic per a les quatre comarques. També ha dit que organismes com l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece) o el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) haurien de tenir un caràcter més tècnic que polític. I és que el mateix pla estratègic proposa la reforma de l’Idece per convertir-lo en una Agència de Desenvolupament Territorial.

De fet, el Grup 2027 vol crear debat i opinió al voltant de les necessitats del territori, i considera que tant el pla estratègic com la Reserva de la Biosfera són dues eines molt importants pera les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, un altre dels portaveus del col·lectiu, Víctor Gimeno, ha lamentat que els enfrontaments polítics estan entorpint el correcte funcionament del COPATE, que és l’organisme que ha de governar l’EbreBiosfera i desenvolupar la marca.

El Grup 2027 és un col·lectiu obert a rebre nous membres, que a finals de novembre té previst celebrar una assemblea general. A banda, el Grup 2027 ha avançat que per al proper 13 de novembre està organitzant una jornada sobre la mobilitat a les Terres de l’Ebre, a l’aula magna del campus de la URV a Tortosa. En aquesta jornada es debatrà la situació de l’N-340 i les seues alternatives, però també altres qüestions com el transport públic per carretera i el servei ferroviari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta