26 de juny del 2012

Tortosa lliura els II Premis Gastronòmics Llorenç Torrado

La cuina ebrenca i catalana va ser la protagonista en el lliurament dels II Premis Gastronòmics Llorenç Torrado, que va tindre lloc ahir dilluns al vespre al Centre Cívic Ferreries: L'acte va incloure una taula rodona sobre la cuina de mercat i un tast de cuina i de productes de les Terres de l'Ebre. Els premis, com ja s'havia anunciat prèviament, es van lliurar a la família Subirós-Mercader (Hotel Empordà-Almadraba Park), en la categoria de cuiners i restauradors; la família Capdevila (Avinova i Cadaico), en la categoria de productors i comerciants; i el catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, Abel Mariné, en la categoria de divulgadors.

L'Ajuntament de Tortosa i Fira Tortosa van crear l'any passat, en el marc de la fira Festast, els Premis Llorenç Torrado per reconèixer la tasca dels professionals i empreses dels Països Catalans que, des de la cuina i la restauració, la producció i comercialització, o des de la divulgació i formació, contribueixen a posar en valor la gastronomia catalana.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, van lliurar els guardons als premiats acompanyats per membres de la família de Llorenç Torrado i el director general de l'Incavi (Institut Català de la Vinya i el Vi), Jordi Bort. D'altra banda, en la taula rodona "Cuina de mercat o cuina del mercat" van intervenir-hi Abel Mariné, catedràtic de nutrició; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina; Salvador Garcia, periodista; Josep Lluís Garcia, restaurador; Margaret Nofre, presidenta de l'associació Plat i Got; i Josep M. Blasi, gastrònom.

Llorenç Torrado, investigador i estudiós de la cuina tradicional i de la diversitat dels productes propis de la gastronomia catalana, va impulsar la recuperació de la memòria i del patrimoni de la cuina catalana. Des del periodisme gastronòmic en premsa escrita, ràdio i televisió, va exercir de divulgador i descobridor dels aspectes més arrelats de la història de l'alimentació a Catalunya. Són aquestes virtuts i el seu lligam amb les Terres de l'Ebre -tenia arrels al Pinell de Brai- els que van portar a l'Ajuntament de Tortosa a batejar amb el seu nom aquests premis gastronòmics que té la voluntat de consolidar.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta