1 de juliol del 2012

'El Mercader de Venècia', plat fort de la XVII Festa del Renaixement

El programa de la XVII Festa del Renaixement de Tortosa no es presentarà fins aquest dilluns, 2 de juliol, però ja han transcendit els primers detalls de la programació. Així, la Festa del Renaixement d'enguny inclourà una versió d''El Mercader de Venècia', una de les obres més conegudes d’entre la prolífica producció de William Shakespeare. La interpretació anirà a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Teatre, que ja es van estrenar l’any passat a la Festa del Renaixement amb la commedia dell’arte 'La visita de Massimilano Monteminori', que va gaudir d’una alta assistència de públic i d'una gran acceptació. Aquest 2012 , fan un pas endavant amb una obra de major complexitat i que porten treballant durant el curs Interpretar Shakespeare, on es posaran sobre la taula les qualitats actorals del grup. 'El Mercader de Venècia' compta amb personatges inoblidables de la literatura universal com el jueu Shylock, el noble Antonio o la bella i intel·ligent Porcia. L’obra, una tragicomèdia, amb moments d’alta intensitat dramàtica combinats amb d’altres més lleugers o d’embolics de faldes, indaga en les passions humanes i en sentiments tant contraposats com l’amor o la venjança.

Aquest serà el segon Shakepeare que s’estrena a la Festa del Renaixement, ja que en l'edició del 2008, al pati central dels Reials Col·legis, es va posar en escena 'Molt soroll per no res', de la companyia Tamquam, amb una adaptació de l'actual directora de l'Escola Municipal de Teatre, Marga Julià, qui ara també ha adaptat 'El Mercader de Venècia'. Per la seua banda, l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa participarà en la XVII Festa del Renaixement, a més a més, amb una altre espectacle de commedia dell’arte, en aquest cas de carrer i de caràcter itinerant.

Imatge Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

  1. Sembla interessant, igual que les Festes del Reneixement en general sempre m'han agradat - pero, dic lo mateix que l'any passat, m'estranya que s'espera fins 3 setmanes abans per publicar la programacio, més si l'objectiu es atreure gent de fora.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta