7 de novembre del 2012

Els regants de la Terra Alta demanen al conseller Recoder l'ampliació de la zona de reg fins a 14.200 hectàrees


GANDESA (Terra Alta).- El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, ha visitat aquest dimecres el Consell Comarcal de la Terra Alta, on s'ha reunit amb els membres de la junta de la Comunitat de Regants de la Zona Oriental de la Terra Alta (ZOTA). Recoder ha estat acompanyat pel delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre i alcalde d'Arnes, Xavier Pallarès, i pel director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Pere Vidal, entre d'altres autoritats.

En el decurs de la reunió, el president dels regants de la Terra Alta, Antoni Ferré, ha exposat la situació actual i el grau d'execució del reg ZOTA, previst per a una superfície de 9.315 hectàrees. Ferré ha expressat la voluntat dels regants d'ampliar la zona fins a 14.200 hectàrees, per la qual cosa ha demanat al conseller Recoder que el seu Departament faci la declaració d'impacte ambiental d'aquesta nova superfície irrigable, per tal de poder aconseguir al més aviat millor l'ampliació de la concessió de cabal d'aigües per part de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

D'altra banda, el president del Consell Comarcal, Carles Luz, ha demanat a Recoder el suport tècnic al Departament de Territori i Sostenibilitat per avaluar la situació creada a la Via Verda de la Terra Alta arran de l'esllavissament de terres que es va produir la setmana passada entre les estacions d'Horta de Sant Joan i Bot, un fet que manté tallat aquest itinerari turístic entre les dos estacions. Així, Recoder s'ha compromès a enviar tècnics del Departament perquè avaluïn la situació i facin propostes per restablir la normalitat al traçat de la Via Verda.

Prèviament a la visita al Consell Comarcal, Recoder ha fet estada a la seu del Centre del Vi i de l'Oli de la Terra Alta, a Gandesa. Durant la seua visita, el conseller ha pogut conèixer les característiques del principals productes agroalimentaris de la contrada i, alhora, ha degustat dos dels vins premiats en la passada edició de la Festa del Vi de Gandesa.

Imatge Consell Comarcal de la Terra Alta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta