28 de juny del 2013

Tardà (ERC): ‘Cal unitat catalana a Madrid per aconseguir inversions ferroviàries a l'Ebre'



TORTOSA (Baix Ebre).- El diputat d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha visitat aquest divendres l’estació de Campredó per explicar que els republicans presentaran diverses iniciatives per aconseguir la cessió d’aquesta infraestructura, o bé la compra d’aquestes instal·lacions a un preu avantatjós. Abans, però, Tardà ha concedit una entrevista a Canal 21 Ebre, on ha reclamat que Foment es comprometi per escrit a totes aquelles inversions que la ministra Ana Pastor va afirmar que es farien per garantir la connexió de les Terres de l’Ebre amb l’ample de via europeu del corredor del Mediterrani, i també amb l’alta velocitat regional. En aquest sentit, Tardà ha reivindicat la unitat de les forces polítiques catalanes a Madrid, ja que és la única manera d’arrencar compromisos al govern amb majoria absoluta del Partit Popular. De fet, ha recordat que aquesta unitat va funcionar fa poques setmanes, amb motiu de la reunió per desbloquejar la construcció del tram ebrenc de l’autovia A-7.

 En la mateixa entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Tardà ha reiterat que cal assolir compromisos concrets amb el ministeri de Foment, per saber, com a mínim, que és el que voldrien fer en matèria ferroviària. En cas contrari, segons el diputat republicà, tot forma part d’una nebulosa de declaracions i contradeclaracions. Així, Tardà ha recordat que la setmana passada la ministra va deixar entreveure que garantia la connexió directa de Tortosa amb el corredor del Mediterrani d’ample internacional. Però que ara cal veure-ho damunt del paper, i evitar que els 10 quilòmetres de via entre Tortosa i l’Aldea quedin despenjats de les inversions previstes en aquest corredor ferroviari.

En qualsevol cas, Tardà ha assenyalat que Catalunya és víctima d’un espoli fiscal, però també d’una desinversió per part del govern de l’Estat. De fet, el diputat d’Esquerra ha afirmat que la solució és proclamar la república catalana i marxar d’Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta