5 de juliol del 2013

L'alcalde de Lleida recrimina a la Generalitat el seu vot contrari al pla hidrològic de l'Ebre

LLEIDA.- L'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, ha criticat aquest divendres a la Generalitat pel seu vot en contra del nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre, aprovat dijous amb el vot a favor de l'Ajuntament de Lleida i de les comunitats de regants del Delta. ''El Govern ha prioritzat tots els sectors menys l'agrícola, i això és una visió equivocada des d'un punt de vista econòmic. Crec que hem de defensar el sector agrícola i els regadius a Catalunya'', ha afirmat Ros.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Lleida ha enviat aquest divendres una carta a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) reiterant que augmenti a 14 o 18 metres cúbics per segon el cabal ecològic del riu Segre al seu pas per Lleida. Ros ha remarcat que el 93% del consum és per regadiu, i el 5% per l'aigua potable. L'Ajuntament de Lleida, tot i valorar els aspectes positius del pla, va realitzar ahir dijous un vot particular en contra, en què es demanava un cabal mínim ecològic per Lleida, que hauria d'arribar entre els 14 i els 18 metres cúbics per segon. Aquest vot va en la línia de l'al·legació que va presentar l'Ajuntament de Lleida en el període d'informació pública de la proposta del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Una al·legació que va comptar amb el suport unànime del ple de la Paeria.

L'Ajuntament de Lleida ha entrat aquest divendres mateix el vot negatiu pel que fa als cabals ambientals del riu, i ha enviat a la vegada una carta a la CHE sol·licitant un compromís ferm per dur a terme, en el mínim termini possible, els estudis necessaris per implantar aquest cabal.

Via ACN

1 comentari:

  1. El que queda clar es que el PSC ja es un desconcert brutal per tot arreu, vs "Horri de gats". A tragar-te la xapussa del S-G Angelet!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta