31 de gener del 2006

Tortosa aprova un pressupost «moderat» per acabar el pavelló firal i continuar el Pincat

L'Ajuntament preveu destinar més de 9,5 milions d'euros al capítol d'inversions, un 16,97% menys que l'exercici anterior

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir el pressupost per al 2006, que enguany superarà els 34,7 milions d'euros. Una xifra que arriba als 51,3 milions d'euros si el que es té en compte és el pressupost de tot el grup municipal, incloses les empreses i els organismes autònoms. L'alcalde va destacar l'increment «moderat» del pressupost (3,43%), i va justificar la baixada relativa del capítol d'inversions, que enguany decreixeran fins als 9,5 milions d'euros, un 16,97% menys que les inversions del 2005. Joan Sabaté va recordar que l'any passat l'Ajuntament va fer un esforç per poder concórrer als ajuts de la llei de barris. La major part de les inversions aniran al pla integral del nucli antic (Pincat) i també a l'acabament del pavelló firal.

L'alcalde de Tortosa va concretar que part del pressupost del 2005, afectat per cofinançar les actuacions del Pincat, s'executarà durant l'exercici del 2006. És el cas de l'expropiació de les cases de davant de la Catedral, segons va recordar Sabaté. L'alcalde va precisar que enguany també s'acabaran obres pendents com la biblioteca comarcal, l'obertura del nou vial de Santa Clara i el pavelló firal. De fet, les obres del nou pavelló multiús, a l'horta del Pimpí, s'emportaran la partida més gran del capítol d'inversions, amb més de 2 milions d'euros. També és important la partida d'adquisició de béns immobles (1,3 milions d'euros), que preveu la possible compra de l'antic col·legi Sant Josep per instal·lar-hi el campus de la URV, i la reforma de les instal·lacions esportives (1,2 milions d'euros). A més, Sabaté va destacar que durant el 2006 començaran les obres de la «polèmica» rotonda d'accés a l'hospital (515.000 euros), la reforma del carrer Sant Domènec i la urbanització de la plaça del futur edifici de les delegacions territorials de la Generalitat.
Per la seua banda, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Franquet, va afirmar que el pressupost d'enguany és «anivellat», ja que no ha calgut compensar les despeses que els organismes autònoms havien tingut en exercicis anteriors. Franquet va remarcar que la millor gestió dels ingressos i el control de la despesa han permès redactar un pressupost «realista i ajustat a les necessitats de Tortosa». Finalment, Franquet va concloure que el deute viu de l'Ajuntament a finals d'any serà de 36 milions d'euros.

> Només CiU i PP voten en contra del pressupost

El pressupost del 2006 va aprovar-se amb el vot favorable dels regidors de l'equip de govern i de la Unió dels Pobles de l'Ebre (UPE) de Vicent Lluesma. El grup d'ERC va abstenir-se, i només el PP i CiU van votar-hi en contra. Antonio Faura (PP) va ser especialment crític amb els 135.000 euros que es destinaran al manteniment de carrers i camins, i va comparar-los amb els 800.000 euros de transferència a l'Institut Municipal d'Activitats Culturals i Turístiques (IMACT). Per la seua banda, Ferran Bel (CiU) va afirmar que el pressupost és «continuista» i que «agreujarà els defectes». Bel va advertir que els governs de Sabaté han duplicat l'endeutament municipal i la partida de personal, que enguany serà el 40% del pressupost.

El Punt (31-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta