15 d’abril de 2006

Deu anys de Silenci

Centenars de persones van presenciar dijous a la nit la processó del Silenci de Tortosa, que va tornar a recórrer els carrers del nucli històric amb una solemnitat estremidora. Era una nit de clima molt agradable i la llum de la lluna plena compensava els tímids fanals del carrer Montcada, on només se sentien els tambors de la Puríssima Sang i els passos de les vestes sobre l’asfalt. Amb tot, també hi va haver alguns moments de confusió i malestar entre els participants pel soroll que van provocar alguns clients d’un bar del carrer Montcada, així com per la caiguda d’un home begut a través del vidre trencat de la cabina telefònica que hi ha al mateix carrer. Van ser els incidents remarcables d’una processó en què les confraries només van treure a les espatlles el pas del Crist de la Puríssima, i que van cloure els tambors de les Cinc Llagues i els representants de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa, que just ahir celebraven els primer deu anys de la recuperació de la processó del Silenci. Després del carrer Montcada, la processó va enfilar la plaça dels Farols i el carrer de l’Àngel, i va travessar les places d’Agustí Querol i del Pont de Pedra, abans d’entrar al carrer de la Rosa. La processó va embolcallar la catedral per la plaça de l’Absis i la Costa de Capellans, i després va tornar fins a l’església de la Puríssima, altre cop al carrer Montcada, pels carrers Santa Anna, Cruera, Ciutat i Bonaire.
Ahir, divendres sant, es van celebrar els viacrucis de la parròquia de Sant Francesc, a l’EMD de Jesús, i del calvari del barri de Santa Clara. Ja a la nit, a partir de dos quarts d’onze, estava previst que comencés la processó del Sant Enterrament, que l’Agrupació de Confraries vol potenciar amb la participació dels onze passos de la Setmana Santa tortosina i un nou horari, més adaptat a les necessitats actuals i enfocat a captar l’interès dels turistes. Els actes més populars de la Setmana Santa tortosina s’acaben aquesta matinada amb les caramelles amb què els Cantaires de l’Ebre Delta festejaran la diada de Glòria.

El Punt (15-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta