16 de juny del 2007

Francesc Gas (ERC) serà el nou alcalde de Roquetes amb un pacte que aïlla el PSC

L'acord inclou CiU, els independents i l'exregidora del PP

Si no hi ha més sorpreses d'última hora, Francesc Gas serà proclamat avui nou alcalde de Roquetes, després del pacte a què han arribat ERC, CiU, els independents de Xavier Alegret i l'exregidora del PP, Pepita Bosch. De fet, ahir va saber-se que Bosch havia decidit donar-se de baixa del PP, que havia pressionat la regidora per evitar que pactés amb ERC.

«M'agrada ser prudent en les coses que no depenen de mi», va dir ahir Francesc Gas per advertir que fins al ple d'avui no se sabrà si és el nou alcalde de Roquetes. Tot i així, Gas va confirmar que hi havia un acord entre ERC, CiU, els independents i l'exregidora del PP, Pepita Bosch, que ha hagut de donar-se de baixa per les pressions del partit. De fet, el republicà va assenyalar que el pacte va assolir-se després d'unes negociacions molt difícils «per les interferències externes». Així, Gas va lamentar que el PSC haja difós «mentides i difamacions» sobre la seua persona, i que haja contactat directament amb la cúpula del PP de Catalunya per impedir el pacte de Roquetes. El PP va emetre ahir un comunicat per anunciar que Bosch prendrà possessió com a regidora no adscrita, i que després d'abandonar el partit «ja no representa els interessos del PP al municipi». Gas va justificar el pacte que deixarà Miquel Castelló a l'oposició, tot i que el PSC haja estat la força més votada. Segons va dir, Castelló no ha pogut vertebrar una majoria durant les negociacions, i també va descartar repartir-se l'alcaldia amb ERC. «Si no haguéssim vist que la gent de Roquetes ens ho demanava, no hauríem tirat endavant», va concloure.

El Punt (16-Juny-2007)

38 comentaris:

  1. Molta sort al nou govern, desitjo que ho faci molt bé, sobretot pel bé del de Roquetes.

    ResponElimina
  2. Acabo de venir de l'acte de constitució del consistori de Roquetes i les paraules de Miquel Castelló i Merino han estat deplorables, plenes de ràbia i enveja. Un home que no ha estat capaç de pactar amb cap de les 4 forces polítiques del consistori roquetenc.

    Sort que Castelló i tot el sèquit que l'envolta no han estat capaços d'aconseguir l'alcaldia, pel bé del poble de Roquetes.

    Sr. Castelló, i a partir de dilluns rebrà subsidi de l'INEM? Tranquil home que segurament serà un bon sou. O bé anirà al canal de la Raval de Crist a fer de temporer?

    A Roquetes s'ha fet justícia.

    ResponElimina
  3. I van tenir molta sort els del Psc a Roquetes, que per 40 vots no van perdre un regidor més...

    La política mal feta té uns costos que s'han d'assumir.

    El nou equip de govern ha de prendre nota i corregir aquestes polítiques i no caure en les mateixes errades. Sort als que entren, que amb la cosa nostra a l'oposició la necessitaran

    ResponElimina
  4. castelló sempre ha sigut molt bruto en les seues paraules,
    lo psc de roquetes, mentres tenia a mariano, mariano ficava les paraules florides, mentres castelló ficava les garrotadas
    pero ara se'ls ha acabat lo xollo

    la part positiva de tot això és que S'HAN ACABAT LOS MEGADISCURSOS SENSIBLEROS DE MARIANO
    qui no s'ha adormit mes d'un cop escoltant-lo?

    ResponElimina
  5. Cara al Sol
    que en Roquetas ha
    vuelto a amaneceeeeer !!!!!!!

    ResponElimina
  6. Respecto moltíssim la decisió de Paco Gas. Crec que serà un excel·lent alcalde i que Roquetes necessitava aquest canvi. Durant molts d'anys vaig crèixer ideològicament al costat de Paco, i em va impregnar de catalanitat. Ara el temps dirà si ha fet el pas adequat. El cap de llista del PSOE de Roquetes mostra uns tics molt semblants a l'alcalde sortint de Tortosa. D'esquerres en tenen tant... com Rajoy!

    ResponElimina
  7. Dis-li espiri't bugadera, però que tal si els que acuseu a Castello de manera tan vehement i agressiva, ens feu cinc cèntims de les seves malifetes i així podrem fer-nos càrrec els demés.
    de passada, l'anònim de de la 1:59, em podria dir el que cobrava de tinent d'alcalde Castello?
    Perquè això de tirar la pedra...

    ResponElimina
  8. Pos mira Gas (paco), aixo de "difondre mentides i difamacions" que dius que ha fet el PSC, esta molt malt fet., però tu podries desmentir que quan va ser assassinat M. A. Blanco per ETA, i et se va proposar una acció de rebutj o condol per part de l'ajuntament, tu t'hi vas oposar , tot argumentant que a tu no t'anava ni et venia el tema?
    A mi això, m'arribat ( aquests dies certament) per gent que no es precisament del PSC, ni molt menys.

    ResponElimina
  9. Em faig creus al vere com, per a ningu dels que m'han precedit, es motiu de comentari l'amalgama tant heterogenea que representa el govern.
    Es molt estrany que es puge pactar amb Alegret i PP ( si ara ex, però abans, també es parlava)i no amb Castello.
    S'hauria d'explicar una mica millor tot aixo.
    I als puristes de l'independentisme no els grinyola el pacte?
    La Sr. Bosch i companyia recolzen un Alcalde que no vol energia eolica, camps de golf etc.
    I tu, Gerardo Gas que fa nomes uns anyets, no sabies ni del partit que era l'alcalde del teu poble...
    Que us pentinen a tots..

    ResponElimina
  10. resulta que si fas fora als del psc ets el pitjor pero si fas vora als de ciu es legitm i de cracks
    tmb s'han quedat a l'oposicio Mas, pallares (perello) caballeria (xerta) entre d altres i no fan tant de numero!
    rebeu de la mateixa moneda

    ResponElimina
  11. Sr. Alcalde Jo, de vostè, lligaria curt Alegret.
    Qui ho ha dit que no s'hi val a tot?

    ResponElimina
  12. Aquí el dilema no és ser 'conservador' o no, sinó si s'és demòcrata o feixiste. L'urbanisme, bandera del govern local anterior, s'ha portat d'una manera feixista i totalment especulativa...És molt greu el que ha passat a Tortosa aquests darrers anys i esperem que el nou govern ajudi a esborrar-ho. Hi tinc plena confiança

    ResponElimina
  13. Jo no se si es va difamar, pero a mi em van dir que si guanyava Paco, no es farien festes a la Raval, clar que es la tonteria més gran que s'ha pogut dir, pero nose, potser era una forma d'enganyar a persones que per a ells les festes del poble ho son tot.

    ResponElimina
  14. Tot s'ha de dir a Roquetes feia falta un canvi. Per a molta gent GRAN Mariano era Mariano.
    Castelé mai ha causat una simpatia a la població, nose si es pq es el que sempre li ha tocat doanr la cara o pq ha sigut un incompetent innat, no ho se..
    El que se, es que no governarà.
    I si aquests no ho fan bé, ja es veurà a les pròximes el.leccions.
    No patim , que el poble si està descontent.... canviarem,o no.. pq tal i com estan les coses, el poble no mana, manen els pactes

    ResponElimina
  15. 10:09, Copia i pegar que t'has equivocat de noticia, que aquí estem a Roquetes.
    De res.

    ResponElimina
  16. a roquetes feia falta un canvi, el poble ho demanava ......... i tot i així el PSC ha tret sis regidors' va home, no foteu! No busqueu tants arguments per justificar lo injustificable. Pactes antinatura que s'acaben pagant a les urnes. Per tant, tranquils, que d'aquí quatre anys tornarem a canviar i del 2007 al 2011 hauran segut quatre anys perduts.

    ResponElimina
  17. GazPaxo para todos!!

    ResponElimina
  18. Roquetes ni mereixia ni desmereixia un canvi. A Roquetes s'ha fet el que s'està fent a un munt de pobles de tot Catalunya: pactar contra les forces guanyadores.

    No passa res, això s'està fent a tot arreu, sino que li pregunten a CIU a Xerta que li han fet el mateix o a CIU al Perelló que també li han fet el mateix.

    Senyors, o es canvia la llei electoral o tots a tragar. Castelló no ha estat capaç d'articular una majoria al seu voltant i punt.

    Paco Gas serà un bon alcade amb l'ajuda de Gerard Gas. Gas Gas és una bona marca de motos.
    Força Roquetes i endavant amb el nou Govern!

    ResponElimina
  19. Tu no ho se si avans erets Ricardo, perquè no et conec, pero Gerard Gas, sempre a sigut Gerardo per molt que pacte amb Paco (ex psan).

    ResponElimina
  20. Per suposat que tot ho permet la llei (faltaria mes)però volguer defensar que el cas de Xerta i el Perello son comparables al de Roquetes, n'he hi ha per a "mear i no echar gota".
    Vole-ho comparar, seriosament, l'amalgama del pacte de Roquetes ( ERC,IND,CIU i PP) amb Perello i Xerta ( PSC,ERC )??????
    Segurissim que en trobariem d'exemples en sentit contrari i que han servit per a "treure" l'alcaldia a CIU, peró aquestes no home no.
    Amb el cas de Roquetes, s'ha de afegir a l'heterogeneïtat dels al·liats, la diferencia de vots i regidors de la primera força i la segona.
    Un poquito de por favor....

    ResponElimina
  21. potser a roquetes tan ciu con la ex-pp, com alegret han pactat amb erc, perque la prepotencia del sr. castelló no els ha donat altra opcio

    al de ciu poc li costava tornar a refer el pacte que havien tingut en la darrera lesgislatura,

    de qui es la culpa? de paco i cia? o de castelló i cia que no han volgut baixar del burro?

    mes tolerancia i menys prepotencia els falta a alguns

    ResponElimina
  22. Pregunta d'ingenu:
    I que tal si en conte de "barallar-nos " natros aquí, ens ho expliquessin els protagonistes, però això si, ben explicat, no com si parlessin a la radio.
    A mi m'agradaria saber per exemple:
    Que l'hi han donat a G. Gas de mes ERC que no l'hi havien donat avans el PSC amb que si que van pactar.
    Quin ha estat o es, el comportament de M. Castello, que fa que tothom el tingue com el Jose Martin de Roquetes.
    Com es posible que una persona que acaba d'entrar en politica ( Sra. Bosch)provoque aquestes situacions al seu partit, fins al punt d'abandonar-lo per poguer fer alcalde a Paco Gas d'ERC.
    Com es possible que una persona com Paco Gas, ( quintacolumnista de l'independentisme catala i estandart a l'ebre i defensor a ultrança de l'àguila cuabarrada), accepte el vot del PP, que havans de l'expulsió tenia la mateixa intenció.
    Tot plegat es lo suficienment rebuscat com per a concloure:
    Pos si que es nefast i dolent Castello?

    ResponElimina
  23. ànims Paco, has sigut, ets i seràs el millor polític de les Terres de l'Ebre. psc-PSOE acusa de terrorista a Paco??? jajaja els recomano la película documental GAL, per a veure qui són i d'on venen. A més Castelló ritma amb oposició jajajaja. endavant Paco. Per cert algú per dalt demanava cosetes de Castelló, dóncs es pot documentar amb el cas IDECE

    ResponElimina
  24. Molta sort per Paco Gas i la seva gent!
    Han fet falta 70 anys perquè Roquetes tornés a tenir un alcalde republicà!

    ResponElimina
  25. Vols dir que no volen a Castello per temes que res tenen a veure amb Roquetes?
    I si l'hi preguntesem a Enric Roig lo de l'IDEC

    ResponElimina
  26. I que passa si Roquetes no ha votat republicà?

    ResponElimina
  27. Hola a tothom, el meu nom és Cinto i, des de el meu bloc La Granera (http://lagranera.blogspot.com/), tinc la intenció de xerrar una mica de tot, bé potser la meua debilitat principal són els comentaris, sempre sense malícia, sobre els socialistes tortosins. Prometo no fer molta sang, però la veritat és que serà difícil. Perquè?, home ... la veritat és que hi han moltes anècdotes que contar, moltes coses que explicar ... bé prometo no fer-me pesat i anar canviant de tema ... o potser no, bé ja anirem veient.

    Començaré per LES POSTALS DEL PSC. Si, no ho recordeu ... bé potser no, doncs després d'una campanya tant mediocre com la dels socialistes tortosins, la nostra memòria tendeix a oblidar, ja m'enteneu ... si, oblidar les coses dolentes i mal fetes ... com l'obra de govern de l'exalcalde socialista Joan Sabaté.

    El PSC tortosí, en un moment d'inspiració, va pensar en editar una sèrie de postals sobre Tortosa, aparentment recordatoris de l'obra de govern que farien vibrar la memòria dels ensopits tortosins i tortosines.

    Recordem les postal que sota el lema PSC AMB TU, TOTS PER TORTOSA, ens mostraven imatges com les del magnífic PAVELLÓ FIRAL, LA BIBLIOTECA COMARCAL, EL COL.LEGI CINTA CURTO DE FERRERÍES I LA VISTA PANORÀMICA DEL CASC ANTIC DE TORTOSA. Suposo que aquí es van quedar, després de vuit anys de govern, no varen poder mostrar res més.

    Bé la història serà que anirem mostrant i comentant una a una aquestes magnífiques postals de la idíl•lica Tortosa socialista. Ja veureu com xalarem. Apa, una abraçada i fins molt aviat.

    ResponElimina
  28. L'ultima que venien al poble los de ERC es que la piscina coberta te 80 cm d'aigua. Lo nivell dels regidor de la mescla, es de 3'5 punts de mitja. Nes tinc fart de funcionaris que tenen lo puesto guardat a faena, tots tendirem que dindre les mateixes oportunitats de dedicacio a la politica.
    Paco t'has baixat els patalons i els calçotets, atuns nets els diras. "por el bien del pueblo tuve que pactar con las derechas", la hija del catala, y el hijo de un alcalde mas fascista que su padre.

    ResponElimina
  29. Per favor, modereu el to i eviteu els atacs personals a qualsevol dels protagonistes de la notícia.

    ResponElimina
  30. Guauuuuu quin nivell el comentarista anònim de la 1:03 pm.

    Paco serà un bon alcalde per a Roquetes, doncs té un bon equip amb ell.

    I Castelló? Com és que no ha estat capaç d'aconseguir un acord en un sol regidor? Això si que és greu.

    ResponElimina
  31. Ojala sigui un bon alcalde, pero, dime con quien vas i te dire quien eres. L'estil mes feixista i caciquil, es lo que "la mescla" ha parit Francisco Arturo Gas, es molt cert que els extrems es toquen. Com coneixedor de tots els candidats, puc asegurar que els curriculums de, la Pepita,Gerardo i Javier. Son del mes dreta del poble, com Francisco Arturo es del mes esquerra (teoric no practic) del poble. Dic teoric perque no crec que els arguments del 60%, que son certs, pero que ell tenint un resultat com el de Castello, i que li fessin com lo que ell a fet, faria encara ara mes mala cara. Crec recordar que se sentara a la mateixa taula, amb els nets de .... Tant de dir boca a boca pel poble que l'ajuntament esta podrit, que s'omplien les butxaques.... El cert es que mes d'un milio d'euros de superhabit, una petita part en deutes a cobrar i un molt en efectiu. Si el Sr, Pepe lo Català, aixequesa lo cap, faria lo mateix que Franco en Adolfo Suarez. Algu seria desheredad.
    Me desviaba, el regidor adscrit d'hisenda era de CiU, era l'unic que tenia la clau de la caixa, (Paco en qui t'ajuntes).

    ResponElimina
  32. Paco:

    Gerardo = Si al Transvassament
    (CiUnio)
    Pipita Bosch= Si Travassament (Partido Popular)
    Javier Alegret= Lo que mes done.
    Francisco Arturo Gas= NO AL TRANSVASAMENT.

    Paco en qui vas?
    Era cuestion Nacional de defensa ficarmos a proteccio dels Socialistes?
    Crec que no era per tantm, mes de mil van dir que els volient.

    ResponElimina
  33. He visitat la magnifica web d'Antena Caro i he vist el video del dia de la constitucio de l'Ajuntament. A tall d'exemple, i despres de veure el discurs de l'alcalde, em permeto comentar:
    -Com a gran argument per a justificar el pacte diu que els vots dels partits d'aquest, representen el 60 %. Si hagues hagut un regidor de PxC, tambe l'aguesis acceptat?. Ja no te'n recordes dels analisis tant asenyats que feies de mes jove?
    -Quan agrais els vots a la resta de partits del pacte, al referirse al PP diu: " Partit popular de Roquetes" . Que pasa Gas, que tens mala conciencia de reconeixer explicitament que reps els vots del PP sense l'apelatiu de Roquetes? (aixó seria tant com dir el PP de Rajoy d'Espanya No?)
    I per ultim, es molt raret que al hora de l'explicacio de vot per part dels portanveus dels partits del pacte, aquests, declinen l'oportunitat i delegen amb l'alcalde. Quina magnifica oportunitat perduda de explica publicament i solemne el sentit de les seves respectives postures.

    ResponElimina
  34. Crec que sou molt valents els que us fiqueu amb els morts.
    Què pot ser el coneixieu a Pepe el Català? Jo sí.
    Pot ser si que era de dretes i tenia els seu defectes com qualsevol persona, però per damunt de tot estimava el seu poble i a la seva gent, va ajudar a molta gent, molts d'esquerres sense mirar colors. I davant xantatges, pressions i la situació esdevinguda tampoc haguès mirat colors, estem parlant d'un poble, no de partits polítics, sinó de gent.

    ResponElimina
  35. No es de ser valents, es ser realistes, no nego la valua de la seua figura,i de segur que era de dretes, nomes per ser net de qui va ser es mereix un respecte, nego el respecte a s'ha filla.
    Els roqueteros quant van anar a votar, realment no sabien a qui votaben, a Paco Arturo i a Alegret?, a estos dos segur que si, a Gerardo i a Pipita, no!!,. Algu enganya, nomes cal mirar pagina 27 del Periodico de Catalunya d'avui 10-06-07. "LA DIRECCION DEL P.P. UNICAMENTE INTERCEDIO POR LA ALCALDIA DE ROSES (GIRONA).Quines excuses per malvendre els vots fidels del P.P. de Roquetes, potser el seu pare li hagues dit: "Si vols pactar amb Paco Artur Gas posat com independent en Dn. Javier Alegret". El votans i la minsa ejecutiva local s'han quedat de pasta de boniato al deixar el partit.
    Roquetes no s'afona, ni s'afonara, el flamant nou regidor d'urbanisme Dn. Javier ja ho fara que aixi no hi sigui, que si no ... no cauent.

    ResponElimina
  36. No diré res més perquè veig que parles sense coneixement de causa i crec que abans de parlar s'ha de saber.
    La decisió de recolzar a uns o altres no va ser una decisió presa individualment, sinó fruit de vàries reunions i votacions, de la pròpia gent de la llista i de la gent del partit.
    El fet de deixar el partit, també va ser una cosa valorada en conjunt.
    Així que senyors quan parlem per favor parlem en conseqüència!!! Parlar per palar tots ho podem fer ...

    ResponElimina
  37. Ser de dretes no es cap defecte, si se es honrat politica i socialment, politicament Pipita no ho es, socialment ...

    ResponElimina
  38. A tot això, i per si no hi havia caigut, Sra. Bosch, el proper 11 de Setembre ( diada nacional de Catalunya ) que fara quan l'hi proposen treure la bandera d'Espanya de l'ajuntament?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta