25 d’abril del 2006

Els nous parcs eòlics de Tortosa posen en funcionament els primers 14 aerogeneradors

Els dos nous parcs eòlics que s’han construït a Tortosa, amb 60 aerogeneradors en total, estaran en ple funcionament d’aquí a un mes. El parc emplaçat al coll de l’Alba ja en té vuit en marxa, i ens dues setmanes activaran els 15 molins restants. La central eòlica de la serra del Boix també havia començat a fer rodar sis aerogeneradors, però actualment estan aturats per aplicar-hi els últims ajustaments tècnics. Els 37 molins del parc eòlic del Boix també estaran en ple rendiment a finals del mes de maig.
La posada a punt dels parcs eòlics va començar fa un mes, segons van informar responsables de les dues empreses propietàries, però el seu funcionament no s’ha fet clarament visible fins aquest passat cap de setmana. El director del projecte del coll de l’Alba, Xavier Gásquez, va explicar a l’Agència Catalana de Notícies que la previsió és posar en marxa un aerogenerador cada dia. Així, en unes dues setmanes s’activaran els quinze molins que encara no han començat a girar. Tots els aerogeneradors tenen un altura d’uns 90 metres. El parc eòlic del coll de l’Alba, propietat de Corporació Eòlica SA (Cesa), empresa que va fusionar-se amb Terranova Energy i que pertany a la constructora Acciona, ha costat uns 22 milions d’euros, i tindrà una potència instal·lada d’uns 26 megawatts, segons Gásquez.
L’altre parc eòlic, instal·lat a la veïna serra del Boix, té 37 aerogeneradors d’uns 60 metres d’altura, i tindrà una potència instal·lada de 48 megawatts. La promotora Ecovent, propietat d’una filial del grup ACS de Florentino Pérez, hi ha invertit 36 milions d’euros. Segons les promotores, els dos parcs eòlics que s’estan acabant de construir a Tortosa podran generar electricitat per cobrir el consum de 50.000 famílies.

El Punt (25-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta