25 d’abril del 2006

Rafel Lluís aposta per crear l’EMD de Campredó abans de les eleccions municipals

La seu administrativa podria ser l’edifici de l’estació

L’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Campredó podria ser l’única que es creï a Tortosa abans de les eleccions municipals del 2007. Les previsions del govern de Joan Sabaté són que el poble de Campredó puga constituir-se com a EMD en els pròxims mesos, com a culminació d’un procés que ja negocia l’alcalde pedani de Campredó, Rafel Lluís.

El delegat de l’alcalde de Tortosa al poble de Campredó, Rafel Lluís, va explicar que el procés per crear l’EMD segueix els terminis previstos, i que la voluntat del govern municipal és enllestir els diferents tràmits abans que s’esgoti l’actual legislatura. Lluís va concretar que l’EMD de Campredó és la que té el procés més avançat, i que també podria ser la més viable econòmicament, segons va explicar el tinent d’alcalde d’Hisenda, Josep Maria Franquet, amb motiu d’una conferència que van organitzar fa poc per informar els veïns. Amb tot, Lluís va advertir que les negociacions amb l’Ajuntament tortosí hauran de fer-se amb la calma necessària, ja que el seu objectiu és aconseguir un bon sistema de finançament per a l’EMD. «No volem córrer ni precipitar-nos, i que ens passi com a l’EMD de Jesús, que ara s’ha vist obligada a revisar el seu conveni amb l’Ajuntament», va precisar. Lluís va recordar que l’Ajuntament hauria d’acceptar que la futura EMD de Campredó puga participar, amb una fórmula justa, dels beneficis dels polígons industrials Baix Ebre i Catalunya Sud. «Durant molts anys, la gent de Campredó només ha vist l’impacte negatiu del polígon», va lamentar. A més, Lluís va destacar que Campredó és la pedania tortosina en què hi ha un sentiment més fort de poble, i va recordar la importància del moviment segregacionista durant els anys noranta.
En aquesta línia, l’alcalde pedani va remarcar que la constitució d’una EMD podria ser «una sortida molt digna per a Campredó», tenint en compte que ja no podrà convertir-se en un municipi independent. Finalment, Lluís va avançar que voldrien que la seu administrativa de l’EMD puga instal·lar-se a l’edifici de viatgers de l’estació de Campredó. Un equipament que Renfe preveu cedir a l’Ajuntament, junt a l’antic pont del ferrocarril, en el marc del conveni per desafectar els terrenys de Renfe al centre de Tortosa.

> CiU critica el retard

El representant de CiU al consell assessor de Campredó, Joan Sanahuja, va lamentar que el govern municipal haja retardat el procés de creació de l’EMD per «interessos polítics», ja que el PSC no tindria garantida la presidència per la dificultat d’assolir un pacte amb ERC. Sanahuja també va dir que han presentat al·legacions al model de finançament que ha preparat l’Ajuntament. Segons el portaveu de CiU a Tortosa, Ferran Bel, la proposta preveu que les noves EMD contribueixin a la despesa municipal segons el nombre d’habitants, sense tenir en compte si els veïns aprofiten realment alguns serveis com el transport públic urbà o els equipaments culturals. Bel va lamentar que el govern tortosí no tinga ni voluntat política ni temps material per crear l’EMD de Campredó en menys d’un any.

El Punt (25-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta