29 de setembre del 2006

Eoliccat organitza un seminari sobre l'energia eòlica per als periodistes de Barcelona

La patronal EolicCat organitza un curs sobre energia eòlica al Col·legi de Periodistes de Catalunya, que es completarà amb una visita dels periodistes inscrits al parc eòlic de Rubió. El curs, que tractarà els aspectes tècnics, legals, econòmics i mediambinetals de l'energia eòlica, es farà el proper 5 d'octubre a partir de les 10 del matí, a la seu del col·legi, al número 10 de la Rambla de Catalunya, amb una durada de dues hores i mitja. Durant la jornada es farà entrega d’un dossier amb totes les dades exposades durant l’acte. A la jornada s'explicarà com funciona un aerogenerador, la seua connexió a la xarxa de distribució i altres aspectes tècncis com l'energia eòlica i la intermitència. També altres qüestions legals, com els requisits per muntar un parc eòlic i els passos que cal donar fins a la posada en marxa d’un parc, com les autoritzacions que es necessiten. D'altra banda, també es detallaran els beneficis de l'energia eòlica sobre el territori (inversions, llocs de treball) i els costos de l'energia eòlica. Després d'una pausa per esmorzar, Jaume Morron, d'Ecologistes en Acció, desmuntarà alguns mites sobre l'energia eòlica i també parlarà de l'impacte visual, acústic i sobre l'avifauna. Per tancar la jornada, el president de la patronal eòlica, Ramon Carbonell, exposarà l'opinió d'Eoliccat sobre el desenvolupament actual de l'energia eòlica a Catalunya i el pla català de l'energia.

1 comentari:

  1. No a la massificació eòlica de la Terra Alta.Sí a un ús racional d'aquesta energia neta situant els aerogeneradors prop del lloc on es consumeix.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta