29 de setembre del 2006

Queixa veïnal a Ferreries per traslladar Orujosa

L'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent s'ha sumat a la campanya de recollida de signatures que un grup de veïns ha iniciat fa uns dies, per aconseguir que la planta d'Orujosa s'ajusti a la normativa. La fàbrica havia previst traslladar el procés de tractament de la sansa a Vinallop, però de moment manté el procés d'extracció de l'oli a la planta centenària que té vora l'eix de l'Ebre. En declaracions al diari El Punt, el president dels veïns de Ferreries, Eduard Rel, explica que estan preocupats i sorpresos, ja que la fàbrica ha reprès l'activitat després d'assegurar-los que es traslladarien. Rel recorda que el trasllat a Vinallop suposava el tancament definitiu de la fàbrica al barri, però afirma que no ha estat així. Per contra, l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, aclareix que el projecte inicial per traslladar la fàbrica Orujosa a Vinallop, prop de la carretera de Santa Bàrbara, preveia dues fases. La primera és la que comprenia el trasllat de la planta de tractament de la sansa, i la segona, el trasllat del procés d'extracció de l'oli de pinyolada. Sabaté explica que no hi ha una data fixada per executar aquesta segona fase, tot i que afirma que l'Ajuntament manté converses amb Orujosa perquè presentin un projecte d'ampliació de les instal·lacions de Vinallop tan aviat com sigui possible, per poder fer el trasllat i evitar les molèsties als veïns.
Siga com siga, la realitat és que hi ha un grup de veïns que se senten perjudicats, i que l'associació de veïns també ha manifestat la seua "preocupació i sorpresa" pel fet que el trasllat d'Orujosa no siga complet. I tot això no és bo. El conflicte d'Orujosa és un tema calent que Tortosa arrossega durant massa temps, i que l'Ajuntament hauria de desbloquejar d'una vegada. De moment, el que sembla que ha fallat és la transparència i la informació directa als veïns sobre els veritables plans de l'empresa i sobre la força que realment pot fer l'Ajuntament.

3 comentaris:

  1. Anar a Vinallop? Al Vinallop del complex ciclista i del camp de golf amb urbanització de luxe adosada? Mmm... Quina guarnició!

    ResponElimina
  2. Avuí al club de ball que hi ha a Vinallop, ha vingut un xiquet que va al col·legi de Ferreries i sa mare al treeure-li la camiseta del cole ha dit:
    Uf! Quina pudor de fum. Se pot saber a on t´has posat?
    La resposta del xiquet ha sigut que avuí, la fàbrica dels olis trea un fum infernal que no els dixava ni respirar.
    Vatros mateixos...

    ResponElimina
  3. Al costat d'un col.legi. Quina vergonya!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta