2 de setembre del 2006

Tortosa proclama la Cinta 2006

El pregó del conseller Sabaté i la coronació de les pubilles obren les festes, que avui reviuran la tradició amb l'Ofrena

El conseller de Governació, Xavier Sabaté, va ser l'encarregat ahir al vespre de llegir el pregó de les festes de la Cinta de Tortosa, en el marc de la proclamació de la reina i la reina infantil. Sabaté, que va destacar la seua condició d'ebrenc com a natural de Flix, va animar els devots de la Cinta a demanar-li la vegueria de les Terres de l'Ebre. Però, a banda de l'anècdota, el conseller també va remarcar els projectes que Tortosa té en l'horitzó més immediat, alguns amb el suport directe de la Generalitat. Sabaté va citar la recuperació del nucli històric, la construcció del nou hospital, el desdoblament de l'eix de l'Ebre i el nou recinte firal al barri de Remolins, així com la creació del campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) o l'obertura del nou vial de Santa Clara.

El parc municipal va tornar a ser ahir l'escenari d'un dels actes més solemnes i tradicionals de les festes de la Cinta de Tortosa, la proclamació de les pubilles i la lectura del pregó, enguany a càrrec del conseller de Governació. Minuts abans de pronunciar el pregó, Xavier Sabaté va confessar la seua «emoció» pel fet de ser el pregoner de les festes de Tortosa, «la capital de les Terres de l'Ebre». Segons Sabaté, «per un flixenc que ha nascut molt a prop de l'aigua, el riu significa molt i és el nexe d'unió de tots els ebrencs». De fet, Sabaté va afegir-hi: «Mai en la vida m'hagués pensat que vindria a Tortosa a pregonar unes festes de la Cinta». En aquest sentit, el conseller de Governació va destacar el caràcter històric del moment que travessen Tortosa i la resta del país, amb l'entrada en vigor del nou Estatut. «Cada ciutat i cada ciutadà ha d'afegir un plus d'esforç, perquè desenvolupar l'Estatut significa estar molt atents a assolir els consensos, que seran molt necessaris en els propers cinc o sis anys», va afirmar. Sabaté també va afegir que Tortosa té molts projectes pendents, i va garantir que «en els propers tres o quatre anys, aquesta serà una ciutat desconeguda». El conseller va valorar que Tortosa està «en el bon camí» per fer un salt endavant, i va reiterar l'aposta de la Generalitat per construir el nou hospital, que haurà de substituir l'actual hospital Verge de la Cinta. De fet, l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va fer una crida als ciutadans «perquè s'ho passin bé i xalin molt», però sobretot perquè renovin la seua confiança en les enormes possibilitats de la ciutat. «Som una ciutat amb molt de potencial, sabem fer-ho bé i ho hem demostrat moltes vegades», va afegir l'alcalde. D'altra banda, Sabaté va ser l'encarregat d'acompanyar la pubilla de l'oficina local de Creu Roja, Bibiana Rosal Grifoll, durant la seua proclamació com a reina de les festes de la Cinta 2006. A més, la xiqueta Cristina Homedes Utgés, del Centre d'Esports Tortosa, també va ser coronada com a reina infantil. Amb tot, qui no va poder assistir a l'acte va ser la reina de les festes d'Alcanyís, com és tradicional, ja que la ciutat agermanada també celebrava ahir el mateix acte.

El Punt (2-Setembre-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta