4 de desembre del 2006

Entrevista a Xavier Pallarès

«Al meu successor li aconsello que treballi molt i que escolti, però sobretot que defensi la Terra Alta»

L'alcalde d'Arnes comença la seua carrera parlamentària i avui deixarà el càrrec de president del Consell Comarcal, que serà assumit per l'alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí (CiU)

El saló de plens del Consell Comarcal de la Terra Alta avui serà l'escenari del comiat de Xavier Pallarès (CiU), que deixarà la presidència a l'alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí, després de set anys al càrrec. Per què deixa la presidència del consell?
-«En el seu moment, quan vaig presentar-me com a candidat al Parlament, ja vaig anunciar que renunciaria a la presidència del Consell Comarcal. En primer lloc, per convicció personal, perquè considero que l'acumulació de càrrecs no és bona. També per respecte als meus companys de partit, perquè el Consell Comarcal també el pot dirigir una altra persona.»

-Com és que us heu decidit per Pere Martí?
-«L'alcalde del Pinell de Brai és una persona molt treballadora, encara que qualsevol membre del govern comarcal hauria pogut assumir el càrrec, perquè hem aconseguit fer un equip molt compacte. Per diferents motius, Martí és la millor elecció que podíem fer. Ha demostrat que té ganes de tirar endavant la comarca, i té molts clars els objectius que hauríem d'assolir.»

-Quins consells li dóna, al seu successor?
-«Si li hagués de donar un consell, sobretot li diria que continuï treballant molt, i que escolti sempre la gent, per intentar defensar els interessos de la Terra Alta amb el consens de tothom. Però crec que aquestes són unes característiques que Martí ja té.»

-I vostè, quin balanç fa de la seua etapa com a president comarcal?
-«Crec que hem aconseguit bona part dels nostres objectius. Volíem convertir la Terra Alta en un destí turístic, i ho hem fet. El 1999, només hi havia una única casa de turisme rural, i ara en tenim 30. Hem continuat impulsant el regadiu a tota la comarca i també la denominació d'origen (DO) del vi de la Terra Alta. A més, també hem ajudat a crear la DO de l'oli. Finalment, vam desbloquejar la millora de la carretera entre Arnes i l'eix de l'Ebre, i la construcció del casal d'avis de Gandesa. També hem desenvolupat polítiques juvenils, amb un programa de telecentres en la majoria de pobles de la comarca».

-Se'n va amb algun regust amargant?
-«Sí, potser per no haver assolit el consens en alguns temes, i per no haver complert les expectatives en d'altres. Hem perdut dos anys en el desenvolupament del reg de la Terra Alta, i algunes relacions personals no han estat bones, per raons polítiques o estratègiques.»

-La implantació eòlica ha estat la qüestió més difícil?
-«Hauria volgut arribar a un consens sobre el model que volíem a la Terra Alta, però el problema és que cada ajuntament ha volgut fer la seua i no hem tingut una visió de comarca. Ara ja hem fet tard, i crec que és responsabilitat de tothom. S'ha fet molta demagògia i ningú ha volgut renunciar a res.»

-Finalment, al Parlament es retrobarà amb el seu rival polític, l'alcalde de Batea, Joaquim Paladella...
-«Ho trobo molt bé. Crec que tenir dos diputats al Parlament és una fita històrica per a la Terra Alta. Jo seré portaveu a la comissió d'Agricultura, i em comprometo a presentar una pregunta parlamentària gairebé cada dia. Necessitem defensar la continuïtat del ajuts del programa Leader, que perilla per a la Terra Alta, i dels plans de desenvolupament rural. Ell serà al govern i jo a l'oposició, però si Paladella impulsa coses bones, em tindrà al seu costat.»

El Punt (4-Desembre-2006)



10 comentaris:

  1. Lo primer en fer demagògia i no volguer renunciar a res en lo tema eòlic a la Terra Alta ha estat vostè Sr Pallarés.

    ResponElimina
  2. Endavant Xavi, has estat un molt bon presinet comarcal.

    ResponElimina
  3. Xavi, has fet que es parles mes de la Terra Alta, els ultims 7 anys, que en els 25 anteriors; com dirien en castella "ladran, luego cabalgamos".

    Al temps...

    ResponElimina
  4. Pallarés i Sancho dos transvasistes de diputats a Barcelona.

    ResponElimina
  5. Està bé que surtigo de casa. Avore si el regeneren d'una punyetera vegada.

    ResponElimina
  6. Esperem que a Barcelona aprengui a fer intervencions al Parlament.Acostumats a les intervencions,declaracions i rodes de premsa que ha efectuat durant anys a les Terres de l'Ebre el llistó de la Terra Alta no quedarà en gaire bon "puesto"

    ResponElimina
  7. pos una amiga meua , mestra, em contava de quan anava a classe en ell,
    i com llepava los culs dels profes.
    ja ho sabeu lo mes tonto pa polític.

    ResponElimina
  8. Per mig de seu anic Pallarés d'Orta,Picasso va conèixer la Terra Alta,on es va inspirar al Cubisme.
    Per mig del cacicatetisme n'han fet de la Terra Alta un lloc on los més mamarratxos no són los fardatxos.

    ResponElimina
  9. Xavi Pallarès ha estat un molt bon president del Consell. Des dels Consells veïns sempre hem admirat la seva feina , la seva dedicació i sobretot la seva estima pel territori. Ara, des del parlament, estic segura que continuarà treballant al màxim per les terres de l'Ebre

    ResponElimina
  10. Meritxell,tú si que ne saps d'escriure i d'expressar-te.Amb acòlits com tú que ne saben de lletra a Pallarés no li faltarà un escrit per tal de no fer lo ridícul a la capital.Llàstima que lo seu lloc no l'ocupi una xica ,com tú,tant ben preparada i que s'estima tant lo territori.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta