5 de maig del 2008

La canonada no es desmuntarà i l'Estat podrà decretar més transvasaments a Barcelona

Finalment, la nova canonada que portarà l'aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona no es desmuntarà. Els més ingenus s'havien empassat que, després d'una inversió de més de 180 milions d'euros, el govern faria amb la interconnexió de xarxes el mateix que va dir que faria amb el transvasment del Segre. Si la canonada del Segre era desmuntable, que no ens enganyen, era perquè ratllava la il·legalitat que la galeria de serveis del túnel del Cadí estigués ocupada de forma permanent per una canonada d'aquestes dimensions. Què hagués passat si s'hagués necessitat la galeria del túnel per qualsevol emergència i s'haguessen trobat la galeria ocupada per un transvasament d'emergència?
Avui, el govern de l'Estat i la Generalitat signaran el conveni que permetrà construir la canonada i portar aigua de l'Ebre a Barcelona. L'obra serà adjudicada per l'Estat, però després cedirà la gestió de la canonada, que seria construïda en només tres mesos, a la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta canonada permanent, que tindrà uns 62 quilòmetres i unirà els dipòsits del CAT de Tarragona amb les instal·lacions d'ATLL a Olèrdola, transvasar aigua de l'Ebre serà més fàcil i segur. La garantia, un cop ratificat el decret pel Congrés dels Diputats, és que caldrà un tràmit idèntic per tornar a decretar l'enviament urgent a Barcelona, més enllà de l'actual període de sequera. Cada vegada que Barcelona necessite més aigua, fins i tot quan estiga en marxa la planta dessalinitzadora del Prat i la planta de Cunit (que podrà enviar aigua cap al sud i cap al nord, amb aquesta mateixa o amb una altra canonada), el govern de l'Estat podrà autoritzar un transvasament de l'Ebre. Tot plegat em sembla una calculada argúcia política, tècnica i legal per trepitjar la llei 18/1981 del minitransvasament, que impedia que l'aigua de l'Ebre traspassés la frontera de la província de Tarragona, i per tant per poder consolidar la interconnexió de xarxes com a mesura estructural. Per això, és normal que la Fundació Nova Cultura de l'Aigua estiga rectificant el seu suport condicionat a la interconnexió urgent. El govern català no ha acceptat una moratòria en la construcció de la canonada, tot i la millora de l'estat dels embassaments, ni la creació d'una comissió tècnica que avalue l'evolució de la sequera per evitar l'obra. La fundació, que ha estat utilitzada pel PSC per justificar la interconnexió, tem ara que el (gran) minitransvasament acabe formant part de la planificació hídrica del país, encara que només sigue com a salvaguarda. Per això defensen que caldria afegir-hi la garantia d'una interrupció física de la canonada, a més a més dels compromisos polítics i les garanties de tipus legal.

61 comentaris:

  1. Estic preocupada, on és la Comedianta?

    ResponElimina
  2. Hola, ja he tornat del pont.
    Avuí ha publicat una enqueta que diu que el 91% dels catalans estan a favor del transvasament.
    Esta enquesta no l'han degut anar a fer darrere el mercat de Tortosa, no?

    ResponElimina
  3. No es transvasament és captació puntual d´aigua dels regants.
    Que importants són els eufemismes, sinònims, andrònims, o topònims en el món de la política. I mira que en aquest cas és clar, agafar aigua d'un lloc i dur-la a un altre es un trasvassament , però no aixo es simplement una captació puntual d´aigua .

    ResponElimina
  4. No Als Captacions Puntuals d'Aigua Dels Regants Per Tubs Reversibles - Amposta dia 18 !

    ResponElimina
  5. (alguns de) la FNCA ha caigut en la trampa del govern i ara no sap com sortir-s'en.

    ResponElimina
  6. La Comedianta no viuria sense el transvasament. El necessita per a continuar considerant tothom corrupte. Si ella pogués aconseguir una cadira... els dirigents actuals són patètics, però ella seria molt pitjor.

    ResponElimina
  7. Comedianta, ja has ocupat cadires aquests dies? No te'n donarà ningú cap, que estan ben ocupades. Això sí, tu amb una cadira series més transvasista que Aznar i Borrell i Zapatero junts. Has après a escriure aquests dies i no destruir la nostra llengua?

    ResponElimina
  8. Titol del post:
    La canonada no es desmuntarà i l'Estat podrà decretar més transvasaments a Barcelona

    (i no les vacances de la comedianta)

    Que diuen exactament la FNCA ara ?

    ResponElimina
  9. Crearem un banc d´aigua i al costat un banc de diners a la Torre Agbar que és un gratacel propietat de la immobiliària Laietana, i és la seu del Grup Agbar i té 30.000 m² dedicats a oficines, 3.210 m² per a serveis i instal·lacions tècniques,i 8.350 m²per a serveis generals, incloent-hi un auditori.
    El Grup Agbar és un operador multiconcessiu que actua als àmbits que tenen relació amb els serveis per a la col·lectivitat; els negocis que configuren la seva activitat principal són el cicle integral de l’aigua que no és desmontable ni reversible.
    El Grup Agbar ha aconseguit, l’exercici 2007, un resultat net atribuït a la societat dominant de 352,5 milions d’euros.
    L’exercici 2007 ha estat un bon any en l’evolució econòmica del Grup Agbar, com mostren els creixements en les principals magnituds del compte de resultats. Els ingressos d’explotació consolidats arriben als 2.861 milions d’euros i pugen un 10,9% (2.579 milions l’any 2006); el resultat d’explotació és de 371 milions d’euros i puja un 12,5% (329,6 milions l’any 2006); i finalment, el benefici atribuït a la societat dominant arriba als 352,5 milions d’euros, amb un increment del 110,8%.

    ResponElimina
  10. Ui! Esquerrans! Vos han donat l'ordre de sortida, o què?
    Trobo que estaveu esperant-me en candeletes.
    Mireu, si volgués cadires m'hagués quedat al vostre partit del qual vaig marxar just quan començaven a xupar de la mamella. I va ser per anar a un partit que no té poder i que tan sols se mou per ideals.
    Però no desviessem la qüestió.
    I és que Esquerra ha rebut pintadetes estos dies, no? Què dien, què dien? Ah, sí!
    Traïdors. No al transvasament!
    Que s'ha de sentir un per n'estes tortoses, eh?

    ResponElimina
  11. Per cert,
    si això ha de ser també de tornada, a on tenen previst posar el sifó?
    Va, home, que estan tan acostumats a dir mentires que no es preocupen ni tan sols de donar-los-hi cobertura.

    ResponElimina
  12. Terres de l´Ebre(150.000 vots) diuen:
    No al transvasament d´aigua i
    Si al transvasament d´inversions.

    Barcelona i voltans ( 5.000.000 vots)diuen :
    Si al transvasament d´aigua i
    No al transvasament d´inversions.

    Reversible: Que pot acomplir-se al revés o en sentit contrari.

    Irreversible: No reversible.

    ResponElimina
  13. Diuen, per a la nostra tranquilitat (jo diria burla), que serà de doble sentit, que l'aigua tan podrà anar de l'Ebre a Barcelona, com de Barcelona a l'Ebre.

    Natros enviarem aigua. I ells, que mos enviaran, cocacola? Ja posats a dir i fer imbecilitats, perquè no fan unes capsules tipus supositori gegant i ho aprofitem com a AVE o millor dit SAVE (supositori d'alta velocitat espanya)

    Xiquets, això esta signat i consumat.

    El tripartit el transvassament ha consentit, i a l'Ebre a canvi res que rebre

    Toma morenoooooooo

    ResponElimina
  14. Estat de l´aixeta de l´aigua a Xerta.

    Ahir 2 m3/seg.

    Ara 4 m3/seg.

    Demà X m3/seg.

    Estat de l´aixeta de les inversions de l ´Estat i la Generalitat a les Terres de l´Ebre.

    Ahir 0 Euros/seg.

    Ara 0 Euros/seg.

    Demà 0 Euros/seg.

    ResponElimina
  15. A la comedianta si li agrada parlar de mamelles i de cadires. Ella és honradíssima, els demés són corruptes. A veure si les ha fetes ella les pintades!!! Xala dels mals dels altres, com sempre. Quina "moixona" està feta aquesta!

    ResponElimina
  16. La Comedianta se'n va anar d'ERC perquè no li varen donar la mamella que buscava. Ara remuga perquè no la té, i els corruptes són els altres. Volia ser acadèmica de la llengua de Tortosa, i dirigir-la ella. A arrogància no la supera ningú. Seria insuportable tenir-la al partit, sort que ja no està. El problema el tenen els del RC, de tenir-la.

    ResponElimina
  17. Sempre he estat en contra de pintades i expresions incíviques per l'estil.
    Però què voleu que vos digue. Este pintades per lo que he vist en foto tampoc és que malmeten molt de patrimoni que diguessem. Més va malmetre l'ajuntament "arreglant" les aceres del nucli antic. Algú deu tindre la pedra de la Cinta al seu jardinet.
    A més, esquerrans, qui no vulgue pols que no vaigue a l'era. Vos ho teniu ben merescut! I espereu lo que vos sentireu a la mani!

    ResponElimina
  18. A partir d'ara no penso contestar a més anònims que parlen de la meua persona gratuitament.
    Parlaré tan sols de l'injust transvasament que mos volen encolomar des del govern de la Generalitá.
    Inversions? A natros ni un rosec de pa, per les Barcelones s'ho menjen tot en fires de abril i per l'estil.
    Tots los polítics se van passar por la feria, en canvi adonar explicacions aquí a les Terres de l'Ebre, ningú. Tots amagats com los caragols quan no plou.
    Espero que al menys Carod i cia es marquessen unes bones sevillanes!

    ResponElimina
  19. Comedianta: Si respons, ampliament, tots els posts, li estas robant protagonisme a l'objecte de debat. No facis tants comentaris i et prendran més seriosament. Ara estas fregant la categoria de troll, jo no seguiria per aquí.
    un amic!

    ResponElimina
  20. Com goses aconsellar la comedianta, si està per damunt de tots els déus i les deesses! És arrogant com ella mateixa i falta al respecte a tothom. Els seus posts sobre les pintades només desprenen odi, l'únic sentiment que la marca profundament.

    ResponElimina
  21. És normal que a un partit de monos irresponsables com ERC inclús gent com la Comedianta no ne vulgue saber res. Què, esquerranosos? Com ho fareu per a redreçar esta donada per sac del transvasament irreversible cap a Barcelona que esteu acceptant?

    ResponElimina
  22. Qui es creu això de que mos enviaran aigua?
    Si no han respectat el mínim cabal del riu Ter hi han fet que els pagesos de per allà dalt tinguenm de plantar en sec.
    Aquí l'úni que mos enviaran és lo cementiri nuclear. Que ja l'estan planejant d'amagatotis.
    A més de robar-mos l'aigua, mos tracten de tontos.

    ResponElimina
  23. Jo, a la comedianta, l'alçaria a l'altar de la Mare de Déu de la Cinta. Quina dona més encantadora! És la fallera major del regne de Tortosa. Més ridícula, impossible.

    ResponElimina
  24. A vore,
    si em vulgués creure lo que diuen, que no m'ho crec, què es pensen estos sociates? Que estaran tota la vida manan?
    I si mai mana el PP, això que diuen ara, s'ho passaran pel forro. I a més les obres ja les tindran fetes.

    ResponElimina
  25. Què plou?

    ResponElimina
  26. molta gent trobem a faltar a busot, i el seus comentaris sobre el partit de la comedianta

    http://www.busot.ca/2006/11/galeria-de-freaks-i-rebotats-desquerra.html

    ResponElimina
  27. sobre l'aigua cap a tarragona, només fa falta que que sigue més barata que la paguen aquí i ja voràs com los tarragonins no se l'emporten,

    comedianta, és una hereva de bau i companyia.

    ResponElimina
  28. http://www.busot.ca/2006/11/galeria-de-freaks-i-rebotats-desquerra.html

    ResponElimina
  29. no sé perquè no surt

    http://www.busot.ca/2006/11/galeria-de-freaks-i-
    rebotats-desquerra.html

    ResponElimina
  30. Ara per ara, els freaks estan més bé dins que fora d'ERC...

    ResponElimina
  31. Comedianta, no plou, neva, però al teu cervell que raja aigua per tot arreu. Que nefasta!

    ResponElimina
  32. Pos sí, estan caent gotes...
    Senyor mc calan, me penso que això serà millor que en los vells temps...
    Gustau, oco no tingues de sortir en barca!

    ResponElimina
  33. Es veu que AGBAR ja té el pernil a la butxaca.

    ResponElimina
  34. Alegria, alegria.
    Imagino les cares de indisimulada satisfaccio de mes de quatre que volten per aqui quant uns aprenents de Kale borroca amb la cara tapada i observats de prop per Puigcercos i Puig vam "visitar" la seu de la COPE a Madrid. M'hi jugo un pa i un peix que a aquestos mateixos, ara, no els ha fet gens de gracia veure com els pintaven la seva seu...Pos aixo.
    No es equivoqueseu pero, la meva distancia de la gentola de la Cope es tant gran com la vostra de la comedianta.

    ResponElimina
  35. AGBAR/LA CAIXA s'esta cobrant la campanya publicitària del PSC,

    SI TU NO VAS, ELLOS VIENEN,

    si feu memòria el PSC cada dia ens sorprenia amb una frase/slogan mes digna d'una campanya publicitària de vendre fum que no pas d'una campanya electoral

    el cost de la campanya ara ja sabem a carreg de qui anava,

    ResponElimina
  36. jo crec que les pintades les va fer la comedianta vestida de sevillana i tocant la pandereta. Al menys parlant espanyol no destruïria el català com fa habitualment i no donaria una imatge pèssima de l'independentisme.

    ResponElimina
  37. Lamentablement, la mala imatge de l'independentisme ve donada sobretot pels seus representants polítics actuals.

    ResponElimina
  38. 8:09

    Ets un pesat i un pudent , tot lo dia amb la comedianta amunt i avall, xeic para un ratet surt a donar una volta i fotet una birra.

    ResponElimina
  39. 8:12, aqui l'has clavat, company.

    ResponElimina
  40. Gustau, de vegades penso si la comedianta no es un personatge inventat per tu.
    Una cosa, no obstant, es rigurosament certa, ella pot opinar d'una manera que pot agradar mes o menys ( pel que sembla, menys) pero els insults o les desqualificacions son majoritariament contra ella i no a l'inreves. Aixo es aixi. I algun cop tambe i veig un ensanyament que no existiria si fos "comediant".

    ResponElimina
  41. Les tonteries de nivell amb les quals heu omplert aquest full son un clar reflex de lo que som, i per tan de lo que mos mereixem

    Aixi mos van les coses

    ResponElimina
  42. Los d'ERC esteu molt desesperadets en això que la comedianta vos diu les veritats. Els únics arguments que teniu son atacar-la ja que no vos podeu defensar del que diu perquè té tota la rao i te collons per a dir-ho i signar com a comedianta. No com tots los d'ERC que l'ataqueu, que sou tant covards que no poseu el vostre nom.

    ResponElimina
  43. eik, de les 8.44, tu com firmes? tu de qui ets? no signes com anònim? En què et diferencies dels altres?

    ResponElimina
  44. a vore... 43 comentaris: de tots només el brian i la comedianta no són anònims! què bo! :D

    ResponElimina
  45. La comedianta, existeix?

    ResponElimina
  46. Avui la majoria hem fet de Comediants , molt fluixa l´actuació d´avui.

    ResponElimina
  47. Quina llàstima que feu, tots els que critiqueu la comedianta només perquè no escriu com en Fabra...
    Igual que els nens petits que quan es queden sense arguments recorren a allò tan infantil de repetir una i altra vegada una paraula per no deixar parlar qui els renya.
    Feu pena. Perquè us fot, us fot enormement que algú us tiri per la cara la veritat, us fot que us diguin que ERC és un partit transvassista, perquè aquesta és la veritat. Això sí, després van a la mani dient que no al transvassament i són més patriotes que Déu.
    Pena, em feu pena i fàstic, teniu el cul llogat, soldat a la cadira, al souet i al PSOE i la única cosa que sabeu fer és desacreditar els qui estem en contra del transvassament, amb arguments tan absurds i inútils com aquest de que la comedianta no sap escriure prou bé...
    El que és important és el que diu, no com ho diu. Perquè precisament vosaltres tampoc sou un paradigma de lingüistes, i el que dieu no s'aguanta per enlloc.
    Endavant comedianta, continua denunciant aquests traïdors i aquest partit que ha oblidat el territori (ERC) i l'altre que d'ecologista només en te el nom (IUV). Del PSOE millor no en parlem...
    Ho he escrit bé o tinc alguna falta?? Si no ho enteneu prou bé, us ho escric en la llengua dels vostres amics espanyols...

    Un Barceloní Antritransvassament

    ResponElimina
  48. Lá comedianta te tot el dret a defensar el seu partit i a atacar als rivals i no és just que se l'ataque d'estes maneres i no s'eliminen alguns comentaris.Haurieu de tractar així de malament a tots els politiquets d'estes terres que no han dimitit i segueixen apegats a les cadires. Estos si que són uns traïdors i es mereixen critiques. Però aquí ja massa gent que es pensen que són molt homenets i es desfoguen en la comedianta que´és més valenta que tots els que l'ataqueu junts.
    Endavant comedianta i no t'acollonixques per nèstos covards.

    ResponElimina
  49. jacme t'has errat, per a mi nomes la comedianta esta plenament identificada. ( amb foto inclosa) si fas cap al seu bloc. brian per molt que es prodigue, per a mi es tant anonim com la resta.
    Jo mateix, malgrat la negreta/blaveta, no ho soc anonim tambe?

    ResponElimina
  50. cucafera, entenc "anònim" en el sentit estricte del terme... la diferència entre tu, el brian, i els altres és que valtros dos s'identifiqueu d'alguna manera (amb pseudònim), i malgrat desconèixer qui s'amaga darrere es veu que es tracta d'una persona concreta entre l'amalgama infinita de comentaris anònims...

    :DD

    ResponElimina
  51. Fa poc que visc a Tortosa, i cada dia sento parlar d'aquest blog. Hi he entrat per curiositat, i m'he quedat embaladida dels comentaris que tanta gràcia fan a la poca gent que conec i que a mi més aviat m'han fet una sensació estranya, com si tots estiguessin fets per criatures de primària que són com gallets de lluita i que tiren la pedra i amaguen la mà.

    Potser és pel tema en qüestió, que reconec que us afecta com a territori, però és que vist des de fora tot té una altra perspectiva, i aquí sembla que només estigueu enrabiats amb el govern que us representa a les Terres de l'Ebre. I amb la Comedianta Tortosina, que no sé qui és però va en la línia de tots.

    Un consell: aparteu-vos de la pantalla, respireu fondo, tanqueu els ulls i quan els obriu intenteu mirar-ho tot des d'un altre angle, i amb una mica més de seny.

    Tornaré demà, per si hi ha algun tema nou i la crispació no és la mateixa. Estic decebuda.

    ResponElimina
  52. 11:51
    Bueno, tampoc estem aquí per a complaure't a tú. Faltaria més. Per cert, si visites blogs com los de l'Avui (sembla ser que els més visitats de Catalunya) podràs vere que el nivell que hi ha és igual o pitjor al que hi ha aquí. Potser a partir d'ara los teus comentaris elevaran la mitjana, o potser no.

    ResponElimina
  53. En lo de 11:51 m'he errat. Me referia a La veu fosca.

    ResponElimina
  54. no seria millor obrir un fòrum?

    ResponElimina
  55. A la veu fosca: Molta gent com vostè i de procedència diversa ha volgut entrar al territori amb les fums que ens demostra en el seu escrit. Li he de confessar que habitualment es tracta de gent procedent de l’àrea Metropolitana de Barcelona, que per raons diverses (normalment professionals) han aterrat al nostre territori.. Abans que res donar-li la benvinguda, no sense advertir-la que la prepotència amb la que vostè tracta a la gent, li passarà aviat factura...
    Aquí tothom que ve amb fums de colonitzador, ho te molt clar...I un consell; no infravalori als seus veïns i aprengui d’ells que segur que te molt a aprendre...Entre altres coses humilitat...
    Repeteixo la meva benvinguda, i li desitjo que estigui entre nosaltres molts anys...

    ResponElimina
  56. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  57. "Fa pocs mesos que he vingut a viure a l'Ebre, i estic enamorada dels paisatges d'aquestes terres que tot sovint canvien de color. És meravellós poder mirar fixament a l'horitzó i no arribar-hi mai". Si aquestes son les seves paraules...Ja li queda menys...

    ResponElimina
  58. mc calan, no poques vegades ens hem intercanviat opinions divergents, inclus crec recordar que en una ocasio, no fa gaire, et recriminava el parlar en nom de tota la gent del territori, pos be no voldria caure jo en el mateix que vaig criticar, pero, voldria creure que en l'escrit de les 2:36 si que es representa l'espirit de tots natros, i si mes no de la gent de La Marfanta.
    Al menys la meua, si.

    ResponElimina
  59. Senyor McCalan,
    La meva intenció no era la de demostrar prepotència sinó la de ser sincera. Com ja he apuntat al meu blog, potser els hauria d'haver dit que sóc antitransvasista i que ja havia estat en alguna manifestació contra els transvasaments d'aigua a Barcelona ja fa uns quants anys. Jo em referia al fet que "des de fora" es veu més clar qui fa què, i, com ja explicaré demà al meu blog directament perquè ara estic cansada, no són els polítics que els representen a les Terres de l'Ebre els culpables de tot.
    De tota manera, li he de dir que els qualificatius que m'ha atribuït sense conéixer-me de res són erronis, i deixi'm atribuir la seva actitud als malentesos que comporta llegir comentaris sobre temes que l'afecten directament sense saber d'on vénen.

    Aquelles són les meves paraules. De qui haurien de ser, si no?

    ResponElimina
  60. A la Veu Fosca:
    Li agraïm la seva sinceritat, i estic segur que vostè ha estat sincera...Per això mateix jo també ho he estat...

    ResponElimina
  61. Tinc la lleugera impresió que tenim Comedianta-2

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta