23 de gener del 2007

Educació reformarà l'institut Bau de Tortosa per fer-hi l'escola d'hoteleria

Les obres representaran el trasllat de la biblioteca i els laboratoris a un nou edifici del mateix centre

El Departament d'Educació ha decidit reformar les instal·lacions de l'IES Joaquim Bau de Tortosa, amb l'objectiu de situar-hi definitivament l'Escola d'Hoteleria de les Terres de l'Ebre. L'escola ocuparà el mòdul en què actualment hi ha el bar, la cuina i la biblioteca, que serà traslladada al nou edifici que Educació construirà en uns terrenys cedits per l'Ajuntament dins del recinte del centre, junt amb els nous laboratoris. Per tant, la decisió invalida el conveni signat a finals del 2005 entre Educació i l'Ajuntament, que establia que l'escola d'hoteleria s'instal·laria a l'antic mercat de Ferreries després de restaurar l'edifici.

La consolidació de l'Escola d'Hoteleria de les Terres de l'Ebre a l'institut Joaquim Bau de Tortosa representarà també una reforma important de les instal·lacions del centre. Segons va confirmar ahir la directora dels serveis territorials d'Educació, Pepín Beltran, la seu de l'escola se situarà al mòdul que actualment ocupen el bar, la cuina i la biblioteca de l'institut. En aquest sentit, paral·lelament es construirà un edifici annex en uns terrenys cedits per l'Ajuntament, per traslladar-hi la biblioteca i construir els nous laboratoris del centre. «Volem aprofitar que fem el nou edifici per fer uns nous laboratoris, ja que els actuals estan obsolets i al límit de l'actual normativa de prevenció i riscos, i és més difícil restaurar-los que fer-los nous», va afirmar Beltran. Fins ara, l'IES Joaquim Bau té una vintena d'alumnes del cicle de grau mitjà de cuina, però Beltran va remarcar que les obres serviran perquè a partir del curs 2007/2008 també s'hi puga impartir el curs de grau mitjà de sala, per formar cambrers. La directora d'Educació hi va afegir que en els pròxims cursos també s'oferirà el grau superior de cuina.
«De fet, responem a una demanda explícita, feta pel mateix institut», va destacar el regidor d'Educació, Sisco Lahosa, que també va explicar els motius que han deixat sense efecte el conveni signat fa un any amb l'exconsellera d'Educació, Marta Cid. Lahosa i Beltran van admetre dificultats per dur a terme la reforma del mercat de Ferreries, però van assenyalar que el nou acord és fruit d'una gestió correcta de les competències, ja que ara l'Ajuntament només es limitarà a cedir els terrenys.

> Lahosa: «Era un conveni draconià»

«Es donaven unes condicions massa draconianes perquè l'Ajuntament pogués tirar endavant una proposta d'aquest calat», va afirmar ahir el regidor Sisco Lahosa sobre el conveni signat a finals del 2005 amb el Departament d'Educació. Però Lahosa va recordar que l'Ajuntament tenia l'obligació de negociar que l'escola d'hoteleria s'instal·lés a Tortosa, ja que altres municipis del territori també aspiraven al centre. El regidor hi va afegir que no era normal que l'Ajuntament assumís la cessió de l'edifici i el cost de les obres, que segons algunes fonts podrien haver superat els 9 milions d'euros, i per tant va destacar que Educació haja fet un replantejament favorable de la qüestió. Per la seua banda, la directora dels serveis d'Educació, Pepín Beltran, va avalar els arguments de Lahosa, i va detallar que l'ensorrament del sostre de l'escola municipal de cuina, on provisionalment es feien les classes pràctiques, va «accelerar» la presa de decisions sobre la seu definitiva.

El Punt (23-Gener-2007)

10 comentaris:

  1. Algú em podria dir on estava l'escola provisional d'hosteleria i els motius pels quals es va ensorrar el sostre...?

    ResponElimina
  2. L'escola provisional estava a l'escola municipal de cuina (antigues escoles de Sant Llàtzer). Segons van dir-mos, el sostre es va ensorrar per les últimes pluges.

    ResponElimina
  3. A Tortosa tot s'ensorra: cases del nucli antic, escales de la catedral, antiga oficina de turisme, sostre escola de cuina, accés a la Residència, accés al Col.legi Sagrada Família...., ufufuf... quina pena de ciutat, quina pena de governants. Sabaté acabaràs cobert de glòria.

    ResponElimina
  4. Avui mateix acaben de retirar material de l'Escola de Cuina actual...No sé si será també per enderrocarla!! Es tracta de les antigues escoles de San Llàtzer.

    ResponElimina
  5. I ara que farem amb el mercat de ferreries...
    El deixarem caure com el mercat del peix, o donarà algún servei amb dignitat per al barri.

    ResponElimina
  6. Molt sencill...El Mercat de Ferreries es passara a bé patrimonial i es vendrá per fer pisos...Al temps!!

    ResponElimina
  7. Es molt difícil que un equipament passi a ser solar per fer pisos. Es necessita permís de la Generalitat, fer una subhasta amb el seu procediment i terminis. I lo més important la voluntat de l'equip de govern de l'ajuntament de fer-ho.
    Massa difícil i complicat.......

    ResponElimina
  8. Ultimament s'estant fent molts jocs de mans...Vosté veig que está enterat...

    ResponElimina
  9. L'única llàstima de tot plegat és que s'ha perdut una oportunitat immillorable per rehabilitar el Mercat del Peix de Ferreries, que ara per ara seguirà sent una pena. Quan es tindrà en compte la seva reforma?. Que no es van fer bé els deures quan es va signar el conveni? Que no sabien el que costaria fer l'escola d'Hosteleria ? O només es feia de cara a la galeria i després ja veurem que es fa?. No es pot treballar així. S'ha de saber planificar bé les coses i no precicipitar-se com es va fer.

    ResponElimina
  10. Resposta a Cinto:Actuen amb coherencia... Es que son un govern d'esquerdes i enderroc.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta