22 de febrer del 2007

Les obres de l'Espai Sant Domènec eliminen els gronxadors del Rastre

Les obres que l'Ajuntament de Tortosa està enllestint aquests dies, per acabar l'adequació de l'antiga església de Sant Domènec, han eliminat la zona de gronxadors que hi havia a la part del darrera de l'edifici que dóna al carrer Providència. Aquest parc infantil era molt utilitzat pels xiquets, sobretot a les tardes, quan sortien de les classes del col·legi de la Mercè. De fet, era l'única zona de jocs que hi havia en aquesta zona del barri del Rastre, i una de les poques del nucli antic. Estaria bé que, un cop acabades les obres de la porta d'emergència del nou Espai Sant Domènec, es restituïssin els gronxadors que hi havia en aquest punt de la ciutat, o que s'habilités una zona de jocs a la propera plaça de Mossèn Sol. D'altra banda, també cal remarcar que no s'ha previst cap zona de gronxadors a la nova plaça dels Dolors, entre el Palau Abària i la nova biblioteca.

18 comentaris:

  1. Cada cop queden menys espais a Tortosa. Tot se sustirueix per ciment i més ciment. Esta és la mala política d'urbanisme de Sabaté i Martin.

    ResponElimina
  2. Lo q fan falta al nucli antic són places d'aparcament!

    ResponElimina
  3. La política seguida per l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Tortosa continua sense una direcció ben definida.

    No es té un bon model de desenvolupament per al casc antic. Només es pensa en un casc antic abanderat per dos o tres obres que deixen una forta empremta política fàcil de recordar als possibles votants.

    De polítiques socials res de res. de control de la immigració, és a dir, exigir deures i lluitar contra la proliferació de pisos pastera, res de res. rehabilitació d'habitatge públic al acsc antic promogut per l'Ajuntament, insignificant (sent generós).

    Mala política per al nostre casc antic. El més greu és que el PINCAT va lent, molt lent, i els pocs diners que han arribat han estat destinats a sufragar obres que ja hauríen d'estar acabades i pagades fa molt de temps.

    Com en tants altres camps de la política exercida per l'actual equip de govern, en tot el referent al nostre casc antic, no hi ha model.

    ResponElimina
  4. Al barri on visc jo (Sant Llàtzer, al carrer Ample), hem tardat vora 6 anys per a que l'ajuntament ens fiques uns gronxadors. Van ficar primer els del Rastre, ja que segons l'Ajuntament feien falta..., d'això fins que van ficar els nostres van passar als menys 3 anys. La contestació per part de l'Ajuntament es que no hi havia pressupost...si ara no tenen gronxadors que fiquen una corda a un coll de garrofer, jo de menut ho feia així...

    ResponElimina
  5. És vergonyos el tema del casc antic. Només se'n recorda la gent al renaixement i la resta de l'any que acampen com puguen...
    I de zones d'aparcament no en farien falta tantes si la gent camines més, que de Ferreries o del parc només són 10 minuts (més o menys el temps que tardes en entrar al casc antic i aparacar, sempre que tingues sort que sinó és més).
    Tenim barris de primera i barris de segona.

    ResponElimina
  6. Fa molts anys que vas pel Ajuntament i el teu parer va ser regidor d'Urbanisme i els dos sabeu que el casc antic el vau deixar morir vatros els de CIU, para que un gran i famós empresari pogués vendre pisos al Temple i a vora parc. Mentre a altres pobles l'anaven recuperant com a Lleida, Montblanc, Girona etc.
    Ara que hem donat la volta al calcetí, i els empresaris ( la majoria de fora, perquè al gran i famós no l'hi interessa )tornen a apostar pel casc antic, sortiu criticant que les coses van lentes.
    Si de veritat estimeu el casc antic, calleu i deixeu treballar, que vatros ja vau perdre la vostra oportunitat els 23 anys que vau governar.

    ResponElimina
  7. Aquest Edu. En. que no para.

    ResponElimina
  8. D'acord que Convergència va estar el temps del seu mandat a l'Ajuntafems rascant-se la panxa pel que fa al nucli antic i part de culpa en té, però fa vuit anys que l'ósset yogui Sabatero mana a Tortosa i molta cosa tampoc ha fet......nomérs fer pactes impossibles per mantenir-se en el poder. VOLEM UN CANVI D'ALCALDE JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  9. Potser el nucli antic ja estava degradat quan Sabaté va arribar però... Quina volta al "calcetí"? Els últims 8 anys han vingut 9000 immigrants a Tortosa i quasi tots estan al nucli antic. No passa res que n'hi hagi però que el 90 per cent de la població del nucli antic ho siguin ho converteix en un gueto. Proveu de dormir una nit d'estiu amb la finestra oberta i sabreu quin és lo problema. I si passeges per la nit pel carrer Montcada tens números que algun borratxo t'incordie.
    No es pot anar tan lent en un problema tan greu. Es va perdre una convocatòria de la llei de barris i ara encara només hem vist obres que ja estaven previstes d'abans com la biblioteca o l'obertura de Santa Clara. Almenys urbanitzeu lo carrer Montcada que hi passa molta gent de fora que se'n dóna vergonya de com està

    ResponElimina
  10. Els sociates es fiquen nerviosos quan els cantes dos veritats. Sempre mirant al passat, sempre la culpa de CIU. Bé, això només té un nom: INCAPACITAT D'ASSUMIR RESPONSABILITATS.

    Porten 8 anys al govern de Tortosa amb l'alcaldia per ells solets + 2 anys de tinent alcalde d'urbanisme del senyor Sabaté (que va fer Sabaté pel casc antic els dos anys de tinent d'alcalde? RES, ni un sol projecte) + 6 anys a l'oposició.

    Sabaté porta 16 anys a l'Ajuntament i encara busca culpables en els antics governs de CIU. PENOS I PATÈTIC.

    ResponElimina
  11. M'agradaria saber, si es que es possible, tots aquest predicadors, si s'han donat una volta pel casc antic.
    Avui el casc antic no esta bé, però intentar fer fore que no s'ha fet res en els darres vuit anys sols te una definició MENTIDA.
    En vuit anys s'ha fet molt, i molt més que es farà perque el PSC te un projecte, i aquest projecte pensa en el casc antic.
    Senyor de CiU i predicardors a sou, ja n'hi ha prou de MENTIDES i doneu-vos vergonya, presenteu propostes enlloc de criticar, que es l'unic que sabeu fer.
    Fa vuit anys es va començar un cami molt llarg i Tortosa no pot tornar a ser la ciutat trista i degrada que va ser en la epoca de CiU.

    ResponElimina
  12. NO PeNsEu que CanviaNT d'alCAlde CanViARan Les COSEs.
    Cal EndeRRoCar l'AjuNTAMent FRanKistA.
    I fer-ne UN DE NOU.
    Mes AMAble I proPER al POBLE.
    ARA semblA la peLI BRAZIL.
    NiUs de BUroCratEs PolItics senSE cap IDEa.

    ResponElimina
  13. Anònim de les 12:47. M'apareix que molt no t'hi has passejat pel barri. Fa 9 anys, quan jo anava per estudiar un curset a la plaça St Joan (Antics jutjats), podies trobar-t'hi gitanos, però encara vivia gent de tortosa, encara s'hi podia anar a peu sense que t'incordiesin massa.
    Avui en dia, no hi ha més de 20 veins de "tota la vida". S'ha creat un gueto increïble, amb pisos sobreocupats, preus exagerats, i solament la inversió privada a intentat rehabilitar una mica els edificis.
    Aquest ajuntament només ha fet algo quan ha sortit retratat al telenotícies, perquè les cases se li cauen a sobre. I lo millor que se'ls ocurreix, abent-hi tantes prioritats al barri, és tombar les cases de la catedral, que també està bé, però no gens prioritari.
    La política de cara a la galeria està molt bé, la majoria se l'empassa, però si vols defensar algo, informa't abans, passejat-hi.
    El barri està en un estat deplorable, i en 8 anys, desanganyat, NO HEU FOTUT RES. Una vergonya per a la "capital de les terres de l'ebre". Gràcies Sabaté

    ResponElimina
  14. Anònim de les 12.47. No sé on mires quan passeges pel casc antic. Si mires al terra veuras carrers amb l'asfalt fet malbé (l'estat del carrer Montcada és vergonyós), si mires cap a dalt només veuràs habitatges fets málbé (ojo no te llencin una bossa de basura com fan alguns veïns de la pujada al Castell) i si mires de front no veuras veïns de Tortosa, quasi tots han fugit.

    ResponElimina
  15. El casc antic fot pena, l'ajuntament no ha fotut res. Lo poc que s'ha fet ho ha fet la generalitat. L'alcalde viu d'esquena al casc antic.

    ResponElimina
  16. Manel, embustero, obrir els ulls i digues el que veus, no lo que voldries veure. Amb els socialistes el casc antic tornar a existir i dins de 8 anys com a màxim, si no entren els convergents, lluirement de Casc. Antic.

    ResponElimina
  17. Nomes us sabeu recolsar en lo que a fet malament CIU..tot es culpa de CIU..
    Si mirem el passat teniu molts que callar, tenim a felipe gonzalez en lo caso gal i a franco... va home!!
    Siguem coherents i parlem del present i mirant cap al futur.
    Sabate que ha fet en 8 anys????
    Anonim SUSPES!!!

    ResponElimina
  18. En 8 anys, infinitivament més que CiU en més de 20 anys.
    No hi ha res que fes o es fes al casc antic en la etapa de CiU al gevern de Tortosa i al govern de la Generalitat.
    Ara, la peatonalització Sant Blai. Biblioteca Comarcal. Recuperació de l'esglesia de Sant Domenech, la Delegació del Govern, l'edifici de les delagacions i parking, el pavello firal, l'accès a Santa Clara per dalt, el PINCAT i els projectes que vindran.......
    Aixó es molt més que res.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta